AcasăCORONAVIRUSNoi cifre RECORD în România: Peste 600 de noi cazuri de coronavirus,...

Noi cifre RECORD în România: Peste 600 de noi cazuri de coronavirus, în ultimele 24 de ore!

Coronavirus în România, 5 octombrie: 1.591 de cazuri noi. Câți pacienți sunt internați la ATI (sursa foto: Facebook)

Cele mai recente date oficiale venite din partea autorităților iscă îngrijorare în rândul românilor, dat fiind faptul că s-a atins un nou record la nivel de infectări, la nivel național.

După ce în ziua precedentă fuseseră anunțate 555 de noi îmbolnăviri, în 24 de ore, cifre record pentru România, de la izbucnirea pandemiei COVID-19, joi s-a aflat că cifrele au crescut și mai mult. În sensul în care s-a transmis că de la ultima informare venită de Grupul de Comunicare Strategică au fost înregistrate alte 614 noi cazuri de îmbolnăvire.

„Până astăzi, 9 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 30.789 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 22.574 au fost externate, dintre care 20.969 de pacienți vindecați și 1.605 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare”, anunță autoritățile.

A crescut, totodată, și numărul pacienților aflați la Terapie Intensivă – în acest moment fiind internate la ATI 240 de persoane.

Încă 17 oameni au murit

Alte 17 persoane infectate cu noul coronavirus au decedat, transmite GCS. Pacienții -13 bărbați și 4 femei- fuseseră internați în spitalele din Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Cluj, Dâmbovița, Galați, Gorj, București, Tulcea și Vrancea. 16 dintre ei aveau comorbidități. Astfel, bilanțul deceselor la persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 a crescut, din păcate, la 1.834.

Câte teste s-au făcut în total

S-a depășit pragul a 800.000 de teste COVID prelucrate. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 809.663 de teste. Ceea ce înseamnă că în ultimele 24 de ore s-au făcut 13.179 de teste pentru COVID-19.

Miercuri, „în contextul creșterii susținute a numărului de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus (COVID-19)”, Grupul de Comunicare Strategică a transmis un mesaj, prin intermediul căuruia au atras atenția „asupra necesității respectării cu strictețe a măsurilor de protecție sanitară: purtarea măștii, păstrarea distanței, evitarea contactului direct cu alte persoane, igienizarea frecventă a mâinilor”.

sursa foto: Facebook/Ministerul Sănătății

author avatar
Cristina Stefan
137 afisari

5 COMENTARII

  1. Minciuni , Raionul Tiraspol mi-a dat asigurari ca nu exista Covid-19 , aia de tusesc au tarnafes .

  2. În ultimele 24 de ore s-au facut peste 13.000 de teste și s-au descoperit un numar record de peste 600 de cazuri! Dar când s-au mai înregistrat nivele apropiate de cazuri câte teste se faceau?! Parcă nu mai mult de 3.000, din ce îmi aduc aminte…deci e cam un fals record…datele trunchiate sau luate din context sunt mai periculoase decât un virus ca Covid-19!!! Virusul există, este periculos, contagios, dar statisticile nu există corect ca prezentare și chiar ca elaborare!

    • Locuiesc in Chisinau , de fel sunt din sat Calugaru , Raionul Falesti , la 125 km de Chisinau , nu prea am la indemana statisticile din Romania , imi dau si eu cu parerea ca m-a incitat tarnafes asta din Tiraspol .

  3. adevaratele cifre de infectati le vor da grecii dupa ce vor testa romanii care le trec granita in rest ce se scoate aici pe piata nu e nimic transparent sau sigur!!!!!!!!

  4. Ce relevanta are esantionul de turisti in Grecia cu focarele de Covid-19 din tara ? Sunt oameni care n-au vazut Marea Neagra in viata lor , dar sa plece in Grecia …Nu e nimic concludent , de unde le scoti , nenica ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger