AcasăCORONAVIRUSNo jab, no job! Vaccinarea obligatorie distruge piața muncii

No jab, no job! Vaccinarea obligatorie distruge piața muncii

No jab, no job! Lucrătorii nevaccinați din Statele Unite se confruntă cu pierderea locurilor de muncă pe măsură ce mandatele de inoculare curăță terenul.

Tot mai multe state, orașe și companii importante încep să aplice vaccinarea obligatorie împotriva Covid-19. Prețul e mare, angajații își pierd pâinea și protestează.

Universitatea de Stat din Washington (WSU) tocmai și-a concediat antrenorul său principal de fotbal, Nick Rolovich, și patru dintre asistenții săi pentru că nu au respectat cerința de vaccinare a statului. Rolovich a solicitat o scutire din motive religioase, respinsă. Nu este clar cum un comitet universitar poate decide în astfel de cazuri.

Este doar ultimul exemplu într-o campanie furibundă împotriva nevaccinaților condusă de Casa Albă.

Mii de ofițeri de poliție și pompieri din orașe precum Chicago și Baltimore riscă, de asemenea, să-și piardă locurile de muncă în zilele următoare, în temeiul unor mandate care le impun să raporteze statutul lor de vaccinare sau să se supună testelor  covid periodice.

În Chicago, primarul Lori Lightfoot s-a luptat cu sindicatul poliției, care a protestat împotriva obligativității de vaccinare. O treime din cei 12.770 de polițiști ai orașului au ratat termenul limită de vineri pentru a-și raporta statutul de vaccinare, iar unii ofițeri nu au fost plătiți.

Angajații Boieng au organizat un protest împotriva cerinței ca 125.000 de lucrători să fie vaccinați până la 8 decembrie, în baza unui ordin executiv emis de președintele Joe Biden pentru contractanții federali.

Aceste reguli vor fi aplicate companiilor private cu peste 100 de angajați.

De asemenea, asistenții medicali și alți lucrători din domeniul sănătății  au ales să-și părăsească locul de muncă, mai degrabă decât să fie imunizați, exprimându-și îngrijorarea  cu privire la efectele pe termen lung ale celor trei vaccinuri disponibile în SUA. Spitalele deja se confruntă cu un val de disponibilizări, potrivit Reuters.

Împreună cu mandatul pentru lucrătorii și contractorii federali, ordinele de vaccinare ale lui Biden vor acoperi 100 de milioane de oameni, aproximativ două treimi din forța de muncă din SUA.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
636 afisari

3 COMENTARII

  1. De ce msi exista onu unde toti sunt membri di gsranteaza dreptul la munca fara sa fie legata de acte medicale da nu mai spunem de constitutii care si acolo dreptul la munca e consfiintit!!!! Desfiintati onu ca nu mai are nicio valoare!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger