AcasăCORONAVIRUSNimic nu se aruncă, totul se transformă: la ce va refolosi Japonia...

Nimic nu se aruncă, totul se transformă: la ce va refolosi Japonia paturile ecologice din carton de la JO

paturi de carton JO 2021Nimic nu se aruncă, totul se transformă: la ce va refolosi Japonia paturile ecologice din carton de la JO

Japonezii profită şi acum de pe urma Jocurilor Olimpice ce au avut loc în vara ce tocmai a trecut. Asiaticii oferă o lecţie de organizare şi, până la urmă, de reciclare. Au găsit o soluţie inovativă pentru paturile ecologice din carton de la JO 2021.

Guvernatorul din Osaka, Hirofumi Yoshimura, a declarat că vrea ca paturile ecologice din carton pe care au dormit sportivii în perioada Jocurilor Olimpice şi Jocurilor Paralimpice de la Tokyo să fie folosite pentru pacienţii cu covid-19.

De ce paturile din carton?

Paturile vor fi folosite cel mai probabil la o facilitate medicală temporară care va fi construită în prefectura Osaka până la sfârşitul acestei luni. “Aceste paturi au fost făcute pentru sportivi şi sunt de calitate foarte bună”, a spus Yoshimura.

Aproximativ 800 din totalul paturilor, precum şi perne folosite în timpul JO, vor fi transferate la facilitatea medicală pentru pacienţi cu covid-19 care sunt asimptomatici sau au simptome minore.

Vor fi reutilizate 18.000 de paturi

Compania care a fabricat paturile, airwave Inc., a anunţat autorităţile că este dispusă să doneze paturile pentru facilitatea medicală care va fi construită într-un centru de expoziţii.

În perioada Jocuriloe Olimpice şi Jocurilor Paralimpice de la Tokyo s-au folosit aproximativ 18.000 de paturi din carton în satul sportivilor.

Jumătate din populația Japoniei, vaccinată

Japonezii s-au apărat cum au ştiut mai bine în faţa virusului: mai mult de jumătate din populația țării a fost vaccinată complet împotriva Covid-19. În plus, din luna noiembrie, este posibil să elimine din restricțiile impuse în contextul sanitar.

Vineri, a fost extinsă până pe 30 septembrie starea de urgență decretată în Tokyo și alte 18 regiuni. Ea ar fi expirat duminică. Totuși, Japonia, spre deosebire de alte țări dezvoltate, a reușit să țină în frâu epidemia fără a impune carantina.

Țara cu o populație de 126 de milioane de locuitori a înregistrat peste 1,65 de milioane de cazuri și 16.700 de decese asociate.

author avatar
Andrei Ștefan
236 afisari

1 COMENTARIU

  1. Poate discutam cu ei, ca celelalte ramase sa ni le trimita noua, ca oricum dupa „eleganta” cu care le-am „tratat” primul ministru, mai an, precis n-au uitata si ne vor ajuta…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger