AcasăCORONAVIRUSNicușor Dan, încă nevaccinat împotriva COVID. Primarul Capitalei vine cu noi explicații:...

Nicușor Dan, încă nevaccinat împotriva COVID. Primarul Capitalei vine cu noi explicații: „După cum ştiţi, sunt un om de ştiinţă…”

Nicușor Dan, încă nevaccinat împotriva COVID. Primarul Capitalei vine cu noi explicații: „După cum ştiţi, sunt un om de ştiinţă...” (sursa foto: Facebook/Nicușor Dan)

În contextul în care se tot discută despre vaccinarea împotriva COVID-19, despre locurile unde certificatul verde e obligatoriu să fie prezentat, nu doar în Capitală, ci și în restul țării, s-a aflat că actualul primar general al Capitalei încă amână momentul în care să meargă la un centru de vaccinare pentru a fi vaccinat antiCovid.

Nicușor Dan, edilul Bucureștilor despre care s-a aflat încă de lunile trecute că a avut noul coronavirus, a venit cu noi explicații pe acest subiect. De această dată într-o emisiune difuzată duminică de postul Prima TV.

Întrebat dacă este antivaccinist, primarul Capitalei a negat o astfel de variantă. Și a susținut că la momentul în care va face un astfel de pas se va afla.

„Nicidecum, nicidecum! După cum ştiţi, sunt un om de ştiinţă, sunt un om care vine din mediul academic (are un doctorat în matematică, în Franța, conform Wikipedia -n.n), care citeşte, se informează şi ascultă de vocea ştiinţei. Mi-am vaccinat fetiţa. Nu m-am vaccinat pentru că am trecut prin coronavirus, mi-a adus fetiţa de la grădiniţă. Sunt cam cinci-şase luni de atunci. Mă voi vaccina şi în momentul în care mă voi vaccina o să aflaţi”, a susținut Nicuşor Dan, citat de news.ro.

Vrea să facă analize

Nu e prima oară când primarul Bucureștilor e întrebat despre acest subiect, în ultima perioadă. Zilele trecute, Dan declarase, de această dată la Știrile ProTV, că nu s-ar fi vaccinat încă pentru că ar vrea să facă niște analize.

„După coronavirus trebuie să fac niște analize și după aceea mă voi vaccina”, declarase în primă fază Nicușor Dan.

„Imediat după ce fac acele analize. (…) Nu am avut timpul fizic să mă duc să fac analizele”, a completat primarul Capitalei, întrebat când anume va merge să se vaccineze.