AcasăCORONAVIRUSNicușor Dan a ieșit cu cifre. A anunțat câte spitale din subordinea...

Nicușor Dan a ieșit cu cifre. A anunțat câte spitale din subordinea Primăriei Capitalei sunt folosite pentru tratarea cazurilor de COVID

Nicușor Dan a ieșit cu cifrele. A anunțat câte spitale din subordinea Primăriei Capitalei sunt folosite pentru tratarea cazurilor de COVID (sursa foto: facebook/Nicușor Dan)

La o zi după ce Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a raportat peste 7.000 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, la nivelul ultimelor 24 de ore (VEZI AICI), dar și după ce premierul anunțase că vrea ”mai multă implicare” din partea Primăriei Capitalei, edilul Nicușor Dan a prezentat o serie de cifre cu privire la situația spitalelor aflate sub oblăduirea Primăriei Generale.

Concret, Nicușor Dan a anunțat că ”12 dintre cele 19 spitale din subordinea Primăriei Capitalei sunt în acest moment folosite pentru tratarea cazurilor de COVID-19, cu un număr total de 712 paturi pentru acești pacienți.

Dintre paturile existente, 40 sunt la Terapie Intensivă, iar până la sfârșitul săptămânii se vor adăuga încă 14 paturi de Terapie Intensivă și 28 intermediare”.

Și tot prin intermediul unui mesaj postat joi pe pagina sa de Facebook, primarul Bucureștilor a mai anunțat un lucru, de această dată în privința testprii pe teren, pentru COVID-19. ”În ceea ce privește testarea pentru COVID-19, am primit 20 de mașini de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, care vor beneficia de personal medical detașat de la ASSMB pentru a face testele pe teren, acolo unde e necesar”, a punctat Dan.

Nicușor Dan: Să ne protejăm cât putem mai bine

Pe de altă parte, primarul Capitalei a amintit de importanța respectării măsurilor de protecție la nivel individual, astfel încât să nu se ajungă la supraaglomerarea unităților spitalicești.

”Măsurile personale de protecție împotriva COVID-19 rămân în continuare foarte importante și constituie un ajutor esențial pentru medicii și cadrele medicale care luptă să salveze pacienții. Să ne protejăm cât putem mai bine, ca să nu supraaglomerăm spitalele și să trecem cu pierderi minime peste valul patru al pandemiei”, a ales să mai transmită Nicușor Dan.

Cîțu: Să vedem cum este implicată Primăria Capitalei și spitalele din subordinea Primăriei Capitalei în acest val patru

Zilele trecute, mai precis marți, 21 septembrie, în cadrul unei videoconferințe cu prefecții, reprezentanții Direcțiilor de Sănătate Publică, dar și cu managerii de spitale, convocate pe tema situației paturilor la ATI COVID în București și în țară, Cîțu ceruse mai multă implicare de la nivelul Primăriei Capitalei.

”Este nevoie, domnule Arafat, să lucrați și dumneavoastră, să vă implicați foarte mult, ca să putem operaționaliza rapid paturi și așa mai departe. Dar un alt front pe care îl folosim și care văd că nu funcționează încă și trebuie să funcționeze, este cel al spitalelor din subordinea Primăriei Capitalei.

Vreau mai multă implicare aici din partea Primăriei Capitalei și vreau și o situație în orele următoare, să vedem cum s-au implicat spitalele, cum este implicată Primăria Capitalei și spitalele din subordinea Primăriei Capitalei în acest val patru, pentru că nu toate spitalele, știți foarte bine, aparțin de Ministerul Sănătății sau, altfel spus, nu întotdeauna este o decizie a ministrului sănătății. Dar ce trebuie să înțelegem e că nu este vorba de spitalul instituției x sau al instituției y, este vorba de spitale unde tratăm pacienți. Nu vreau să avem astfel de discuții, cum au fost și cele de iarna trecută. Este vorba despre spital unde tratăm pacienții și toată lumea trebuie să înțeleagă acest lucru.

Deci, domnilor Cseke, Arafat, cred că ar trebui ca mâine – astăzi ar fi bine, dacă se poate, dar mâine, cel mai târziu – să aveți o situație pentru Bucureşti, cu secții ATI COVID, paturi libere și, în cazul în care situația în Bucureşti se înrăutățește, avem nevoie de un plan să știm până unde putem să mergem cu numărul de locuri în secții ATI COVID”, declarase Cîțu, la acea dată.

133 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger