AcasăCORONAVIRUSNici măcar un țânțar nu intră în Laboratorul din Wuhan

Nici măcar un țânțar nu intră în Laboratorul din Wuhan

Acuzat că unii au „eliberat”  virusul responsabil pentru pandemia Covid-19, laboratorul de virologie din Wuhan se apără.

Laboratorul clasificat P4 – nivelul maxim de securitate – și care lucrează asupra tulpinilor de virus deosebit de periculoase din orașul în care noul coronavirus a apărut la sfârșitul anului trecut, este subiectul mai multor ipoteze conform cărora se crede că este în spatele epidemiei. Însă, la televiziunea publică CCTV, directorul Laboratorului Național de Biosecuritate, Yuan Zhiming, a negat o astfel de posibilitate, menționată în special de președintele american Donald Trump.

“Fără autorizație, nici măcar un țânțar nu poate intra în laborator. Niciunul dintre tehnicienii noștri nu a reușit să scoată nici măcar o picătură de apă sau o bucată de hârtie. Oamenii  își imaginează că am putea scoate animalele de laborator pentru a le vinde sau că ar putea fugi de aici –așa ceva nu se poate”, a comentat oficialul chinez. Cea mai acceptată teorie despre originea virusului este aceea că un liliac ar fi infectat un alt animal, poate un pangolin, înainte de a-l transmite oamenilor.

Cel mai probabil loc de contaminare inițială ar fi o piață din Wuhan unde animalele sălbatice au fost vândute vii. Yuan Zhiming a considerat „firesc” ca laboratorul său să fie suspectat pentru că este cel mai aproape de epicentrul epidemiei, dar  este încrezător că „zvonurile se vor disimula treptat”. P4 din Wuhan a fost construit în colaborare cu Franța, iar în prezent doar un singur cercetător francez lucrează aici, potrivit bfmtv.com. China a fost acuzată de o lipsă de transparență în gestionarea epidemiei, iar Statele Unite și Australia au solicitat o anchetă internațională în această privință, stârnind furia Beijingului.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
230 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger