AcasăCORONAVIRUSNevaccinații, puși la zid de premier. Analfabeți funcționali!

Nevaccinații, puși la zid de premier. Analfabeți funcționali!

Domnule Cîțu, vorba aceea, proști, da’ mulți

Florin Cîțu, încă premier, i-a etichetat pe cei care nu vor să se vaccineze ca fiind analfabeți funcționali, adică proști, mai pe românește. Sigur, nu toți, ci doar unii, zice Cîțu, că ieșeau prea mulți proști la 70% din populație. Alții spun că cei care s-au vaccinat ar fi din cei ”cu rezultate slabe la testul PISA”, dar cine sunt eu să-i contrazic pe cei care pun etichete?! 

Cu cât procentul de analfabeți funcționali este mai mare într-o țară, cu atât procentul de vaccinați anti-Covid este mic. Afirmația a fost făcută de psihologul Daniel David, rectorul Universității Babeș- Bolyai, și scoasă din context de premierul Florin Cîțu.

„Am văzut câteva studii în această perioadă și o corelație care nu ne face cinste între scorul de la testul PISA și rata de vaccinare. Sunt mai multe studii și aici ar trebui să facem o analiză și să vedem după aceea ce putem să facem”, a declarat premierul. Sigur, România este țara extremelor, cu o populație care a dat extrem de multe genii în toate domeniile, dar și cu un procent important de oameni needucați. Needucat nu înseamnă neapărat și prost, cum mulți au tendința să judece. Pentru că, vorba medicului Oana Mihaela Secară, românul are o inteligență nativă și un instinct al lui, care nu prea îl înșală. Dar să-i categorisești drept slabi la minte pe cei care nu se vaccinează este o mârșăvie. Până la urmă, vaccinul anti-Covid nu s-a dovedit nicidecum descoperirea secolului și nici nu a reușit să pună capăt pandemiei în țările ultravaccinate. Se tot spune însă că vaccinul a redus mortalitatea. Nici acest lucru nu are legătură cu realitatea. Mortalitatea s-a redus față de anul trecut, având în vedere că foarte mulți au trecut deja prin boală și, la fel de important, că au apărut tratamente care reduc sau chiar evită spitalizarea. La nivel global vorbind, pentru că în România nu s-a schimbat nimic. Cazul Norvegiei este emblematic pentru nebunia de acum. În 17 septembrie 2021, cu o rată de vaccinare de 67%, țara a înregistrat un nivel record de cazuri Covid. A doua zi, Norvegia a decretat sfârșitul pandemiei. Același lucru s-a întâmplat și în Danemarca.

19 milioane de doze și doar 5,5 milioane de vaccinați

Guvernul României a primit până acum, din comanda de 120 de milioane de doze, peste 19 milioane de vaccinuri anti-Covid, din care a folosit doar circa 10 milioane de doze. Cu toate campaniile agresive, amenințările și presiunile care s-au făcut, din 28 decembrie 2020 până astăzi, doar 5,5 milioane de români au acceptat să se vaccineze, adică sub 30% din populație.  Aproape 12 milioane de doze au fost donate, semn că nimeni nu se înghesuie să cumpere vaccinul anti-Covid. Mai mult, DNA a înregistrat un dosar penal privind modalitatea prin care România a achiziționat dozele de vaccinuri anti-Covid, de la începutul campaniei de vaccinare și până în prezent. Urmărirea penală se face pentru abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, in rem, semn că ceva, totuși, ”e putred în Danemarca”.

Vaccinuri expirate și nu prea

Pentru că se aruncă tot mai multe doze de vaccin, autoritățile europene au decis că produsele expirate nu mai sunt, de fapt, expirate. Astfel, Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a decis extinderea generală a perioadei de valabilitate a vaccinurilor Pfizer de la 6 la 9 luni. În România, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV) a anunțat ieri aprobarea prelungirii cu trei luni a perioadei de valabilitate a vaccinurilor Comirnaty produse de compania Pfizer/BioNTech, care expirau la data de 30 septembrie 2021, acestea putând fi folosite până în luna decembrie a acestui an.  Potrivit Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România, extinderea retroactivă a perioadei de valabilitate se va face numai pentru dozele aflate în depozitare în centrele naţionale în condiţii de ultra-frig, cu temperaturi între -900C şi -600C.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
1.365 afisari

16 COMENTARII

  1. Vac cinati ori nu toti livram taxe in sacul tau care nu stie nimeni ce faci cu el !!!! Incetezi ma ilegitimule pe functie sa mai jignesti engross cetatenii????

  2. primul analfabet functional este chiar el, si daca nu o crede sa-si asculte propriile cuvantari si poate o lasa mai moale cu jignirile, caci sunt limite peste care nu se mai trece cu vederea.

    • Cam penala prelungirea dupa ureche a termenului de valabilitate a unui produs biologic.Reactiile adverse sunt nebanuite.
      Ar trebui intrebati specialistii si nu producatorii .

  3. Analfabet esti tu băi cârnatule. Pârțule, tu care n-ai fost în stare să-ți termini liceul ăla prăpădit si care ai ajuns la româno-americană pe pile securiste. Tu esti analfabet funcțional. Nu esti în stare să ții un discurs politic si tehnic de specialitate si eşti total rupt de realitate si meriti să pleci acasă.
    Sunt destui competenți în țara asta. Tu ești doar o slugă umilă care execută ordine si atât. Si pentru asta vei fi dat jos, tras pe dreapta.
    Mergi si bea o bere. Nici nu ai față de premier si de președinte PNL.
    Tu ești ăla care va dezintegra partidul cu fraierii care te-au votat.
    Ești un alt zero din partid.
    Orban este mult deasupra ta! Ca om, ca politician si din multe alte puncte de vedere. Poți să te umfli în pene degeaba. Ești mult prea mic, cu toate proptelele tale. Asa că Cîțule, tu ești marele analfabet al țării pentru că nu ai studiile necesare pentru funcția pe care o ocupi abuziv. Poporul nu te-ar vota vreodată pentru nimic. Sunteți doar un alt guvern zero si atât. Pârț.

  4. Du-te dracu de betiv drogat tu vorbesti de analfabeti care nu ai fost in stare nici sa iei treapta a doua de liceu?Esti o rusine pe obrazul acestei tari nici macar cele mai amarate tari ale lumii nu au un primministru atat de josnic.Demisia,betivanule!

  5. Catule, homosexualule care esti un repetent si un drogat alcoolic! Vezi ca te iau “analfabetii functionali” cu furca, tramvaiule! Se apropie ziua aia, fmm de bulangiu cand te sacrifica papusarii tai!

  6. ce va agitati! de azi nici miting nu mai aveti voie sa faceti! v-a tras-o de nu va vedeti! ati bagat biletul castigator la votul din 2020, acum dansati dupa cum va canta! bine v-a zis ca sunteti analfabeti functionali! unul n-ati citit ce scria in programul pnl-ului asa ca succes cu alesii vostrii! neomarxismul va paste! 😀

  7. Catule esti doar un Part! NASCUT DE ZIUA PACALELILOR?!!!!
    O SA IEI O TEAPA DE O SA ITI EXPLODEZE CURU…CHIAR CREZI CA TU CONTEZI PENTRU CINEVA??? SARACU DE TINE..nici 10 clase nu le-ai facut pe bune…

  8. AM AVUT DESTULE HAHALERE IN GUVERNELE DE DUPA 89 ,DAR ACEASTA ,ACEST CITU ESTE RECORDUL ABSOLUT DE IRESPONSABILITATE,IMPOSTURA,INCOMPETENTA,INCONSTIENTA.
    GAFELE PE CARE LE-A FACUT SI LE FACE SUNT DOVEZILE INCULTURII ,A MEDIOCRITATII ,A GROBIANISMULUI POLITIC SI SITUEAZA INDIVIDUL SUB ORCE NIVEL DE ACCEPTABILITATE.
    MAI MARU , TU CITESTI CE SCRII ??,ORI ESTI SI TU O ANALFABETA NEFUNCTIONALA !,CE-S TEMPERATURILE ALEA -900 si -600 GRADE CELSIUS ?????????,
    ASA TEMPERATURI INCA NU S-A MASURAT INCA !.
    VOI JURNALISTII DOAR SCRIETI LA COMANDA SI PE BANI ORCE ,DE INFORMAT NU VA INFORMATI ,DE GANDIT NICI POVESTE CA NU AVETI CU CE !.

  9. 4 la treapta
    2 examene de admitere la ASE picate
    Transportat si sustinut de cine stie ce servicii de binefăcător, in conditii nebuloase in Iowa, la Grinnell a avut nevoie de 10 ani ca sa-si termine colegiul si să reușească să ajungă la capătul unui masterat de nivel colegial. In nordul americii cu mici exceptii ai nevoie sa treci prin colegiu ca sa fi primit la universitate.
    In anii de colegiu, a reusit sa obtina un cazier, sa faca pușcărie pentru băutură, sa dea o teapa de 7000usd la MBNA, a reusit probabil sa facă cunoștință cu drogurile care circulă in campus, a fost la chefuri unde s-a îmbrăcat in femeie respectand regulile casei, etc si in cele din urmă a obținut o diplomă funcțională.
    Cum a ajuns un astfel de individ școlit cu mari eforturi să fie prim ministru și sa-si permită sa insulte o țară fără sa fie alungat imediat cu șuturi in tuhas dumnezeu stie. Ca sa fiu mai precis, cei care erau plătiți să știe, cei din servicii care nu au murit si s-au modelat după noii stăpâni, cedînd pas cu pas, principii, informatii, demnitate si de ce nu onoare.
    Cand aveti o clipă liberă, acum sau la „pensie” , gândiți-vă ca ati fost singura si ultima pavăză, v-ați uitat si n-ati mișcat un deget. Păcat de urmașii urmașilor voștri si de ceilalti care au uitat sau vor uita că formează aceeași familie, acelaș popor.

  10. STICLA SI BENZINA CARPA SI CHIBRIT ….. SINGURA SOLUTIE … LA TEPE IN PIATA VICTORIEI …
    CATE O TEAPA PENTRU FIECARE PE MASURA FUNCTIEI PE CARE A AVUT-O !!!
    STICLA SI BENZINA CARPA SI CHIBRIT

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger