AcasăCORONAVIRUSNevaccinaţii, ameninţaţi cu lockdown! Cine riscă să rămână închiși în casă

Nevaccinaţii, ameninţaţi cu lockdown! Cine riscă să rămână închiși în casă

lockdown

Guvernul austriac ia în calcul posibilitatea ca persoanele nevaccinate din Austria să intre în lockdown, dacă situaţia în unităţile de terapie intensivă ale ţării se agravează, notează news.in-24.com.

Guvernul austriac a decis să înăsprească măsurile pentru stoparea pandemiei de Covid în cazul persoanelor nevaccinate. Dacă în continuare cele peste 600 de paturi de la terapie intensivă vor fi ocupate de pacienți Covid, restricțiile pentru persoanele nevaccinate vor fi înăsprite în viitorul apropiat,  așa cum a anunțat Guvernul austriac, vineri seară, potrivit presei internaționale.

Persoanele care nu pot fi vaccinate, exluse de la lockdown

Aceștia riscă să li se permită părăsirea locuințelor doar în cazurile excepționale. Potrivit informațiilor, toți cei care nu pot fi vaccinați, cum ar fi copiii sub 12 ani, sunt excluși de la această măsură.

„Suntem pe punctul de a ne bloca într-o pandemie a celor nevaccinați”, a declarat cancelarul Alexander Schallenberg, care a exclus un nou lockdown pentru cei vaccinați sau care au trecut deja prin boală.

Campania de vaccinare a stagnat

Incidenţa pe ultimele şapte zile în Austria este de puţin sub 230 de noi infecţii la 100.000 de persoane.

Aproximativ 62% din populaţia eligibilă a Austriei a fost pe deplin vaccinată, însă campania de vaccinare a ţării a stagnat în ultimele săptămâni, cu doar câteva mii de doze administrate în unele zile.

author avatar
Alina Costache