AcasăCORONAVIRUSNemții, în derapaj: vaccinul BioNTech este Mercedes, vaccinul Moderna este Rolls-Royce

Nemții, în derapaj: vaccinul BioNTech este Mercedes, vaccinul Moderna este Rolls-Royce

Germania nu a părut niciodată atât de dezorganizată în fața pandemiei ca acum.

În vizibilă criză de soluții, ministrul Sănătății, Jens Spahn, promovează serul Moderna în rândul rezidenţilor  care doresc să se vaccineze cu doze de supra-rapel („booster”), în contextul în care cererea mare înregistrată pentru vaccinul Pfizer-BioNTech riscă să epuizeze stocurile şi să împiedice eforturile depuse de autorităţile centrale pentru a limita efectele generate de cel de-al patrulea val Covid-19.

Spahn, care a cerut din nou nemților să se “vaccineze urgent”,  a  avertizat că aproximativ 16 milioane de doze de vaccin Moderna ar putea să expire în primul trimestru al anului viitor dacă rămân neutilizate şi a adăugat că anumiţi experţi consideră că serul Moderna este „Rolls-Royce-ul vaccinurilor” anti-Covid, în timp ce serul Pfizer este „un Mercedes al vaccinurilor”.

 “Din păcate, unii au impresia că noi vom insista pe vaccinul Moderna doar pentru a evita expirarea acelor doze în primul trimestru din 2022. Acesta este un aspect important, dar nu este cel decisiv. Crucial este faptul că stocurile noastre de vaccinuri Pfizer-BioNTech se epuizează atât de repede, încât începând de săptămâna viitoare nu vom putea să administrăm mai mult de 2 milioane-3 milioane de doze pe săptămână”, a precizat ministrul Sănătăţii.

În ultimele zile, Germania a înregistrat un număr de infecții fără egal de la începutul pandemiei, depășind săptămâna trecută pragul de 65.000 în 24 de ore. 

 Luni, rata de incidență pe 7 zile a fost de 386,5, un record. Un al patrulea val „foarte dramatic”, potrivit cancelarului în funcție Angela Merkel, atribuit în special unei rate de vaccinare (68%) printre cele mai scăzute din Europa de Vest.

Cele 16 landuri germane încearcă să limiteze cel de-al patrulea val pandemic prin desfăşurarea unor campanii de vaccinare cu doze „booster”, îndemnuri la vaccinare adresate persoanelor nevaccinate şi impunerea unor combinaţii de restricţii.

Spahn a mai spus că dozele „booster” vor avea nevoie de cel puţin două săptămâni înainte de a contribui la aplatizarea curbei infectărilor şi că doar restricţiile privind contactul între persoane ar putea contribui la atingerea acestui obiectiv într-un interval scurt.

Angela Merkel și posibilul ei succesor Olaf Scholz au decis joi să înăsprească restricțiile pentru cei nevaccinați, excluzând în același timp vaccinarea obligatorie a întregii populații.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
1.176 afisari

2 COMENTARII

  1. & De verificat dacă se înmulțesc acidentele auto, după așa „afirmații”, sau dacă producătorii de la firmele amitite vor interveni cu unele decizii comerciale și tehnice, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger