AcasăCORONAVIRUSNelu Tătaru are veşti proaste despre COVID-19. Se va întâmpla chiar după...

Nelu Tătaru are veşti proaste despre COVID-19. Se va întâmpla chiar după Sărbătorile de iarnă

Din păcate, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, nu poate veni cu veşti bune, nici măcar înainte de Crăciun.

Acesta spune că numărul infecţiilor nu va scădea în perioada următoare, deşi, în ţara noastră, au fost impuse o serie de măsuri, printre care carantinarea mai multor localităţi.

Totuşi, Nelu Tătaru a precizat şi un aspect puţin mai îmbucurător, şi anume o extindere a secțiilor ATI. El a cerut managerilor de spitale o evaluare a secțiilor de terapie intensivă și să raporteze necesarul de paturi.

Chiar dacă spitalele sunt sufocate, ministrul se așteaptă ca după sărbători numărul de cazuri să nu mai crească și să ne menținem la un platou.

Dacă avem în jur de 1255 de cazuri în terapie intensivă, din care 439 sunt intubați, celelalte paturi sunt paturi pe care putem face o terapie intermediară sau efectiv să pregătim aceste paturi pentru o terapie intensivă.

Discuțiile pe care le-am avut cu managerii spitalelor din București, cu șefii secțiilor de ATI au fost tocmai în acest context, pentru a pregăti secțiile de ATI cu necesar și extinderea lor, dacă este nevoie, pentru perioada de sărbători”, a declarat Nelu Tătaru la postul Digi24.

Managerii de spitale trebuie să evalueze corect pacienţii

În prezent, sunt în jur de 1.560 de paturi în terapiile intensive COVID, complet dotate, dar fiecare spital trebuie să-și facă o evaluare și a patologiei existente în spital, pornind și de la faptul că din a șaptea până într-a zecea zi și cazurile medii pot deveni critice.

Ministrul spune că în prezent nu există propriu-zis o terapie intermediară și din această cauză numărul raportat al celor de la ATI este atât de mare.

El pledează pentru o evaluare corectă a pacienților și pentru a găsi spațiul și resursele pentru o terapie intermediară, care să fie dotată corespunzător.

Duminică, au fost raportate 3.350 cazuri noi de COVID-19

S-au aflat cele mai recente date cu privire la situația cazurilor de COVID-19 confirmate la nivel național.

Astfel, datele venite de la autorități indică faptul că în ultimele 24 de ore, respectiv față de precedenta raportare zilnică, au fost înregistrate 3.350 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19).

Până la data de 20 decembrie, în România au fost confirmate 591.294 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), iar 498.777 de pacienți au fost declarați vindecați, se arată în raportarea venită de la Grupul de Comunicare Strategică.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 501 persoane au fost reconfirmate pozitiv”, indică aceeași sursă.

author avatar
Andrei Ștefan
496 afisari

5 COMENTARII

  1. Sigur covidul asta e de la mama omidă cu previziuni făcute de toți ca unul cu precizie de viitor mai ceva ca prezentul!!!

  2. @ Bă, vraciul ăsta de medicină, de când este el vraci de minister să iasă și să zică dacă medicii de familie au teste cu care să diagnosticheze COVID, nu să iasă dumnealui la TV și să zică care este și care nu este cu COVID, ?
    & Cam ciudat să îi plimbi pe ăia cu COVID pe la center de testare și să ieși și să vorbești la TV despre „transmitere comunitară” și perioade de restricții, ?
    & Bă, ăștia și-or fi propus să mute pacienții de la medicii de familie la clinici private, spitale, că nu prea mai sunt și clinici de stat, ?

  3. @ Or fi mulți ca Becali cu clinici care și-au propus să aibă și pacienți și or lucra și miniștrii ca să le meargă afacerile, ?

  4. & După „bătălia” medicilor de familie pentru pacienții clinicilor de stat și dispensarelor sunteți de părere că s-a trecut la „bătălia” clinicilor private pentru pacienții medicilor de familie, ?

  5. @ Ar fi interesantă și statistica transferurilor de pacienți ,de la medici de familie către clinici private, comparată cu rata de infectare cu COVID pe județe și cu veniturile clinicilor din județele respective, îndeosebi cele alocate de la bugetul public, verificate în fiecare lună, îndeosebi că apariția și declararea pandemiei s-a făcut în perioada cu inițiativa alocării de bani publici clinicilor private din domeniul sănătății. ?

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri