Cauta

Ne vom vaccina antiCovid în fiecare an? Ce spune Valeriu Gheorghiță

Valeriu Gheorghiță

Ne vom vaccina antiCovid în fiecare an? Ce spune Valeriu Gheorghiță

Campania de vaccinare împotriva noului coronavirus se află în a doua etapă. Până în prezent, au fost imunizați peste 302.000 de români, potrivit datelor puse la dispoziția CNCAV de către Institutul Național de Sănătate Publică.

Astfel, circa 296.700 de persoane au fost vaccinate cu prima doză a vaccinului Pfizer BioNTech, iar circa 5.800 cu a doua doză.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunțat până pe 8 februarie sunt programate aproape 500.000 de persoane, la care se adaugă cele care au făcut deja prima doză şi care fac rapelul în această perioadă.

Autoritățile își propun să vaccineze circa 10 milioane de români până în luna septembrie, pentru a se ajunge la imunizarea colectivă. În acest caz, circulația virusului va scădea.

„La nivel global există un demers de accelerare a vaccinării colective şi de atingere a imunizării colective. Dacă vom reuşi, într-un an-un an şi jumătate să avem 5 miliarde de persoane imunizate, circulaţia virusului va scădea şi se va reduce la nivel de cazuri sporadice, sezoniere şi nu mai are impactul acesta epidemic să impună vaccinare”, a declarat Valeriu Gheorghiţă la B1 TV.

Vaccinarea antiCovid, doar prin intermediul medicilor de familie

El crede că anul viitor nu va mai fi nevoie de o campanie de vaccinare. Iar dacă va mai fi nevoie de vaccinare, aceasta s-ar putea face prin intermediul medicilor de familie, întrucât posibil să existe mai multe vaccinuri care nu necesită condiţii speciale, crede coordonatorul campaniei de vaccinare.

 „Eu cred că nu vom mai avea o altă campanie de vaccinare şi, chiar dacă va fi nevoie de continuarea vaccinării împotriva COVID-19, cred că acest lucru poate să intre pe structura normală a Programului Naţional de Vaccinare, prin reţeaua de medicină de familie, pentru că la acel moment sperăm să avem suficiente vaccinuri care să nu necesite condiţii speciale de păstrare şi de distribuţie”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

Acesta a afirmat că „foarte probabil că acest virus va rămâne un virus circulant în populaţie, mai ales în sezonul rece”.

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • ROMÂNIA, împinsă să intre în RĂZBOI cu RUSIA!
  • ȘOC la Barcelona: Gallardo în locul lui Xavi!
  • Rapidiștii beau Guinness
  • Laboratoarele acreditate RENAR analizează siguranța combustibililor și a calității apei
  • Panică totală în sistemul energetic. Burduja o dă înainte cu regenerabilele
  • Farmaciile, scăpate de sub control. Numărul uriaș al acestora face imposibilă supravegherea
  • „Mogadiscio pe Mediterana”. Nimeni nu conduce Gaza
  • Garanții de împrumut pentru Ucraina. Occidentalii visează „profituri excepționale” din activele înghețate ale Rusiei
  • Consecințele isteriei climatice: protecționismul va bântui industria energiei regenerabile
  • Exit mobile version