AcasăCORONAVIRUSMuntenegru reintroduce starea de urgență. Abia declarase sfârşitul epidemiei!

Muntenegru reintroduce starea de urgență. Abia declarase sfârşitul epidemiei!

Muntenegru

Muntenegru a reintrodus starea de urgenţă în urma înmulţirii accentuate a cazurilor de coronavirus. Statul european proclamase sfârşitul epidemiei de COVID-19 pe teritoriul său pe 2 iunie.

Noile restricţii menite să limiteze răspândirea virusului SARS-CoV-2, printre care se numără purtarea obligatorie a măştii în spaţiile închise şi de asemenea în unele spaţii deschise în cazul adulţilor şi copiilor cu vârste de peste şapte ani, cu excepţia plajelor şi parcurilor naturale, intră în vigoare de miercuri.

De asemenea, vor fi limitate la maxim 40 de persoane reuniunile în spaţii deschise şi la maxim 20 în spaţii închise, cu condiţia menţinerii distanţei de cel puţin doi metri între participanţi. Rămân în continuare valabile interdicţiile deja adoptate privind funcţionarea cluburilor de noapte, organizarea nunţilor şi a altor evenimente, relatează Agerpres.

Zero cazuri noi pentru o perioadă extinsă de timp

Autorităţile de la Podgoriţa au proclamat pe 2 iunie sfârşitul epidemiei, după ce timp de 28 de zile consecutive nu se mai înregistrase niciun nou caz de COVID-19. Au urmat încă două săptămâni de asemenea fără niciun nou caz, care însă a apărut pe data de 14 iunie, iar de atunci numărul îmbolnăvirilor a crescut rapid.

De la 324 de cazuri de contaminare când s-a declarat sfârşitul epidemiei, numărul acestora a crescut în prezent la 1.920, din care 26 de morţi în această ţară cu circa 600.000 de locuitori.

Spania bate orice record: A 6-a stare de urgenţă

Spania a fost de șase ori în stare de urgență, deși epidemia a intrat în declin în țară. Autorităţile de la Madrid au vrut să se asigure că situaţia rămâne sub control.

Spania, una din ţările cele mai afectate de pandemia de COVID-19, a impus la 14 martie starea de urgenţă care a implicat o izolare strictă în virtutea căreia oamenii nu puteau ieşi din case decât pentru a cumpăra produse alimentare, pentru asistenţă medicală sau a se deplasa la serviciu, în cazurile în care munca de la distanță nu a fost posibilă. Unele restricţii au fost, însă, relaxate treptat.

author avatar
Andreea Vlad
219 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger