AcasăCORONAVIRUSMS, despre un program esențial pentru boala considerată factor de risc pentru...

MS, despre un program esențial pentru boala considerată factor de risc pentru forme severe de COVID: ”Trebuie regândit”

MS, despre un program esențial pentru boala considerată factor de risc pentru forme severe de COVID: ”Trebuie regândit”

Chiar pe 14 noiembrie, când este marcată Ziua Mondială a Diabetului, accentul cade, mai mult ca oricând, pe nevoia ca oamenii să înțeleagă importanța prevenției în cazul acestei boli. De altfel, Ministerul Sănătății (MS) transmite că programul național curativ de diabet trebuie îmbunătățit, pentru a răspunde nevoilor pacienților.

”Diabetul zaharat este o problemă de sănătate publică cunoscută ca un factor de risc pentru formele severe de infecţie cu SARS-CoV-2. Acesta poate fi semnificativ redus prin gestionarea factorilor de risc”, transmite, sâmbătă, Ministerul Sănătății, într-un comunicat.
Mai mult, de Ziua Mondială a Diabetului zaharat, marcată sub sloganul- “Diabetul și Asistenții medicali. Asistenții medicali fac diferența”, se pune accent pe rolul echipei medicale care monitorizează și tratează pacientul și în mod special al asistentului medical specializat în diabet și educație terapeutică, considerat a fi ”important pentru îndrumarea persoanele cu diabet şi familiile acestora ca să înţeleagă şi să gestioneze cât mai corect boala”.

Totodată, instituția condusă de către Nelu Tătaru ”consideră că programul național curativ de diabet trebuie regândit și îmbunătățit pentru a răspunde nevoilor pacienților” și susține că se are în vedere dezvoltarea unei serii de campanii având drept scop creșterea nivelului de conștientizare a diabetului zaharat tip 2 și a gravității consecințelor sale, în așa fel încât oamenii să fie mult mai atenți la schimbările stilului de viață.

137 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger