AcasăCORONAVIRUSModificare la calculul incidenței cazurilor de coronavirus. Cel mai mult va fi...

Modificare la calculul incidenței cazurilor de coronavirus. Cel mai mult va fi afectat Bucureștiul: „Va exista o creștere ușoară”

BucurestiModificare la calculul incidenței cazurilor de coronavirus. Cel mai mult va fi afectat Bucureștiul: „Va exista o creștere ușoară” / foto: Digi 24

Autoritățile vor să schimbe modul în care se calculează rata de infectare cu Covid-19, în baza căreia se stabilesc scenariile. Astfel, incidenţa nu va mai fi calculată pe localităţi separate, ci acolo unde există aglomerări urbane vor fi luate în considerare şi localităţile limitrofe.

Cea mai afectată va fi Capitala, flancată de localități aflate deja în carantină, după ce rata de infectare cu Covid-19 a depășit 6 la mie. Noua metodă de calcul vine să ofere un plus de coerenţă în măsuri, având în vedere că aproape toate municipiile au în jur aşa-anumite „comune-dormitor”, populate de persoane care se deplasează zilnic în oraş la muncă sau la şcoală, transmit autoritățile, potrivit stiripesurse.ro.

„Am convenit să calculăm rata de incidenţă luând în calcul 14 zile, dar care se opresc cu 3 zile anterior momentului vorbirii, tocmai pentru ca acele cazuri pe care noi le luăm calcul să fie alocate şi cazurile raportate corespunzător. Atunci calculul va fi mai corect aşa”, a spus secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andreea Moldovan.

Ministerul Sănătății propune o nouă metodă de calcul

Așa cum se calculează incidența în prezent, nu sunt luate în calcul acele teste care nu sunt raportate imediat de laboratoare sau cele care nu sunt încă alocate pe județe și localități.

„Având un număr de teste nealocate și un număr de teste care nu sunt transmise în intervalul de timp optim de către laboratoare, am observat că există diferențe în calculul ratei de incidență, drept pentru care am convenit cu toții astăzi să calculăm rata de incidență luând în evaluare 14 zile, dar care practic se opresc cu 3 zile anterior momentului vorbirii”, a explicat ea.

Secretarul de stat a spus că această modificare ar putea duce la o creștere a ratei de infectare, dar că va fi „o creștere ușoară”.

author avatar
Andreea Vlad
125 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger