AcasăCORONAVIRUSCe vaccin nu este 100% sigur pentru copii! Decizie de ultimă oră...

Ce vaccin nu este 100% sigur pentru copii! Decizie de ultimă oră a SUA

SUA are nevoie de o perioadă mai mare de timp pentru a evalua folosirea vaccinului anti-Covid Moderna pentru grupa de vârstă 12-17 ani.

Decizia a fost luată ca urmare a analizelor internaţionale recente care ridică un semn de întrebare privind riscul apariţiei unui tip de inflamaţie cardiacă numită miocardită, un efect secundar rar al vaccinării, care afectează mai ales bărbaţii tineri.

Administraţia pentru Medicamente şi Alimente (FDA) din Statele Unite anunță că este nevoie de o perioadă mai mare de timp pentru a evalua aprobarea vaccinului anti-Covid-19 produs de Moderna pentru persoanele de 12-17 ani, citează news.ro.

Și EMA a început analiza privind siguranța utilizării vaccinului Moderna

De asemenea, și Agenţia Europeană a Medicamentelor (EMA) a anunţat, vineri, că pe baza datelor existente, a început analizarea unei posibile conexiuni între vaccinul anti-COVID de la Moderna şi mai multe cazuri raportate de extravazare capilară, o afecţiune gravă foarte rară.

În paralel, Moderna anunță că face propria evaluare privind riscul sporit de miocardite la persoane de sub 18 ani.

La mijlocul lunii octombrie, directorul general al Moderna, Stephane Bancel, anunța că, pe baza discuţiilor avute cu agenţia, se așteaptă ca în curând să primească autorizarea pentru a fi administrat adolescenţilor de 12-17 ani.

author avatar
Alina Costache