AcasăCORONAVIRUSModerna: Testarea vaccinului anti-Covid la copiii între 6 și 11 ani, finalizată. Concluziile...

Moderna: Testarea vaccinului anti-Covid la copiii între 6 și 11 ani, finalizată. Concluziile studiului

Compania producătoare de vaccinuri anti-Covid, Moderna, anunță că a terminat testare vaccinului anti-Covid la copiii cu vârste cuprinse între 6 și 11 ani și spune că administrarea a două doze, la interval de 28 de zile, produce un răspuns puternic de anticorpi.

Studiul, realizat în colaborare cu Institutul Național al Sînătății (National Institutes of Health), a folosit vaccinuri care conțineau o doză de 50 de micrograme de vaccin, jumătate din doza vaccinului Moderna autorizat pentru adulți. La studiu au participat peste 4.700 de copii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, transmite compania.

Concluziile studiului

Cele mai frecvente reacții adverse înregistrate au fost oboseala, dureri de cap, febră și durere la locul injectării. Compania spune că analiza a arătat un „profil de siguranță favorabil”, notează eu.usatoday.com.

Compania a transmis un comunicat de presă în care arată rezumatul rezultatului studiului, însă analiza completă va fi transmisă de Moderna unor jurnale științifice pentru publicare.

Următorul pas pe care și-l propune compania este transmiterea datelor către autoritățile de reglementare, în vederea autorizării vaccinului pentru copiii între 6 și 11 ani.

FDA nu a autorizat nici până acum vaccinul Moderna pentru adolescenți

În iunie, Modern a prezentat FDA rezultatele studiului la care au participat aproape 2.500 de adolescenți cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani. Agenția nu a emis încă o decizie cu privire la extinderea utilizării vaccinului Moderna la acea grupă de vârstă.

Însă, reamintim că încă din luna mai, FDA a extins autorizarea vaccinului Pfizer-BioNTech și pentru adolescenții cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani.

author avatar
Alina Costache