AcasăCORONAVIRUSModerna lucrează la un vaccin de rapel anti-Covid care să fie și...

Moderna lucrează la un vaccin de rapel anti-Covid care să fie și antigripal

modernaModerna lucrează la un vaccin de rapel anti-Covid care să fie și antigripal

Moderna promite să scoată pe piață un vaccin care să combine doza de rapel împotriva Covid-19 cu vaccinul său experimental antigripal, relatează Reuters. Compania are deja în curs de dezvoltare mai multe vaccinuri antigripale, însă noul ser combină vaccinul antigripal experimental cu cel împotriva COVID-19.

Compania speră ca la un moment dat să combine cu acest rapel vaccinurile pentru virusul respirator sincițial și pentru alte boli respiratorii, seruri la care încă lucrează.

„Credem că aceasta este o oportunitate foarte mare, dacă am putea aduce pe piață un rapel anual pan-respirator cu eficacitate ridicată”, a declarat directorul executiv al Moderna, Stéphane Bancel, în timpul unei prezentări în fața investitorilor cu privire la medicamentele sale în curs de dezvoltare.

„Credem că Moderna ar putea fi primul pe piață în această nouă oportunitate importantă”, a spus el.

Mai multe vaccinuri antigripale, în lucru

Producătorul de medicamente avea deja în curs de dezvoltare mai multe vaccinuri antigripale. Noul vaccin combină vaccinul antigripal experimental cu vaccinul său COVID-19. De asemenea, compania a început deja studii clinice pentru un vaccin RSV la adulții vârstnici.

Novavax Inc a declarat miercuri că a inițiat un studiu în stadiu incipient pentru a testa vaccinul combinat împotriva gripei și vaccinul COVID-19. Acțiunile Moderna au crescut joi cu 6%.

author avatar
Andreea Vlad
162 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger