AcasăCORONAVIRUSMisterul celui de-al doilea val Covid în Europa

Misterul celui de-al doilea val Covid în Europa

În timp ce mai multe țări raportează numere de cazuri care imită începutul pandemiei, al doilea val al coronavirusului nu pare la fel de letal.

Franța are cel mai mare număr de cazuri Covid de la încheierea blocării. Similar, Spania și Italia, iar Germania a raportat cel mai mare număr de cazuri noi din aprilie. Dar spitalizările și ratele de deces nu se apropie de nivelul precedent. Și din cauza testelor agresive – țări precum Italia testează toți pasagerii care vin din punctele fierbinți de vacanță – au reușit să izoleze cazurile și să oprească răspândirea. Sistemul de sănătate nu mai este atât de copleșit. Prin urmare, al doilea val este – până acum – gestionabil, comentează Daily Beast. La Paris, măștile de protecție sunt obligatorii în întregul oraș, cu amenzi grele pentru cei care își descoperă fețele.

Autoritățile din Munchen interzic vânzarea de alcool după ora 21:00. Măști obligatorii în spații publice și în Italia, între 18:00 și 06:00. Mai multe studii noi oferă teorii pline de speranță conform cărora virusul care circulă în prezent prin Europa, unde cazurile noi nu au dus la creșterea numărului de decese, nu este la fel de puternic ca primul val.  Unul, al Centrului pentru Medicină bazată pe dovezi al Marii Britanii, analizează ratele de mortalitate din țară, unde strategia a fost incoerentă de la început, dar rata mortalității a scăzut de la 18% în aprilie la aproximativ 1% la sfârșitul lunii august. Statisticianul Jason Oke a spus că motivul nu este că a fost găsit un tratament, ci că virusul nu este același.

„Aceasta nu pare să fie aceeași boală sau la fel de letală ca mai devreme când am văzut un număr mare de oameni murind”, a explicat el. De asemenea, epidemiologul francez Laurent Toubiana a declarat pentru BFM-TV că “virusul circulă”, dar putem vorbi de o “epidemie fără pacienți” și „pentru moment nu există semne majore de criză”. Totuși, experții nu sunt încă pregătiți să declare un al doilea val „mai ușor” și mai lipsit de pericole. Temerile sunt că un focar mic într-o zonă cu un sistem slab de îngrijire a sănătății ar putea declanșa o altă urgență și că ratele de deces ar putea crește ca în primăvară.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
239 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger