AcasăCORONAVIRUSMister descifrat: de ce unii oameni nu se îmbolnăvesc niciodată de Covid-19

Mister descifrat: de ce unii oameni nu se îmbolnăvesc niciodată de Covid-19

Expunerea la alte coronavirusuri, cum ar fi răceala obișnuită, poate da imunitate. Capacitatea corpului uman de a-și consolida răspunsul imun împotriva virusului – fie prin vaccinare sau infecție  – este cheia eforturilor lumii științifice de a sprijini recuperarea globală după pandemie.

Este posibil ca așa numitele  “infecții abortive”, în care o persoană este expusă, dar nu are niciodată suficient virus pentru a testa pozitiv, să întărească sistemul imunitar, cu Sars-CoV-2  eliminat rapid din organism.

Există, de asemenea, dovezi că expunerea anterioară la alte coronavirusuri – cum ar fi o răceală – poate oferi persoanelor protecție în cazul în care acestea sunt infectate cu Sars-CoV-2.

Se știe că multe infecții cu Covid-19 sunt asimptomatice, iar varianta Omicron, cu răspândire rapidă, are o rată mai mare de astfel de cazuri decât alte variante comune.

În aceste cazuri, o persoană poate să nu aibă simptome, dar un test PCR (care caută material genetic viral) sau un test de flux lateral (care caută antigeni virali, care sunt tipuri de proteine) rezultă pozitiv.

Infecțiile abortive sunt o categorie separată, deoarece persoana a fost expusă la virus, dar acesta nu s-a replicat niciodată suficient pentru a fi detectat prin PCR sau testele de flux lateral.

“Este posibil ca aceste infecții abortive să întărească imunitatea persoanelor, reusind sa elimine virusul intrat în organism, într-un stadiu incipient cu ajutorul celulelor T ale sistemului imunitar”, consideră Andrew Freedman, expert în boli infecțioase la Universitatea Cardiff din Marea Britanie.

Probele de sânge au arătat că acești oameni aveau deja (ca și înainte de pandemie) celule T protectoare, care recunosc și ucid celulele infectate cu Covid.

“Dacă vaccinurile vizează în mare parte proteina spike, care acoperă suprafața exterioară a virusului pentru a produce anticorpi, celulele T au reușit să găsească proteinele în mecanismul de replicare a virusului, similar cu cel al coronavirusurilor sezoniere”, potrivit unui studiu al University College London.

“La acești oameni, răspunsul a fost suficient de rapid și de robust pentru ca infecția Covid-19 să fie eliminată în cel mai timpuriu stadiu”, a declarat medicul Leo Swalling, coordonatorul studiului.

Celulele T preexistente analizate în studii vizează părți ale virusului care sunt aceleași în HCoV(boli respiratoare) și Sars-CoV-2. În testele de laborator, cercetătorii au descoperit că aceste celule T preexistente și celulele T generate de o infecție abortivă recunosc atât Sars-CoV-2, cât și HCoV.

În prezent, oamenii de știință caută să analizeze modul în care expunerea la unele coronavirusuri poate conferi imunitate împotriva altora, oferind posibilitatea dezvoltării de vaccinuri universale.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
1.617 afisari

2 COMENTARII

  1. Bai nazistilor tefelei din Uk-istanul plin de paki si indieni lenesi si dobitoci, astia nu se imbolnavesc de covidiu, sau de covidut pentru ca sunt smecheri, domnule, nu se poate asa ceva, sa isi bata astia joc de ditamai Plandemia globalistilor !! Ha ha ha 🙂 Bai Friedmann, bai nazistule imputit, du-te in Uk–ro-na-zia, sa sai pe acolo ca iepurasul prin transee, sa vezi cum ti se scimba prioritatile in viata, bai dementule, o sa iti puna englezoii tai betivani pielea pe bat in Trafalgar Square, bai imputitule ordinar !!

  2. Cine este sanatos? Pai, ala care nu e bolnav. Un om sanatos nu are simptome de boala. Pana nu demult credeam ca asta e logic, normal. Dar acum nu se mai numeste „sanatos” ci „asimptomatic”. Aveti incredere in stiinta.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger