AcasăCORONAVIRUSMinistrul Sănătății nu scapă din ochi faptul că a scăzut dorința de...

Ministrul Sănătății nu scapă din ochi faptul că a scăzut dorința de vaccinare: ”Reprezintă un motiv real de îngrijorare” – VIDEO

Ministrul Sănătății nu scapă din ochi faptul că a scăzut dorința de vaccinare: ”Reprezintă un motiv real de îngrijorare” - VIDEO (sursa foto: Facebook/Ministerul Sănătății)

Situația campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 la nivel național rămâne în atenția Guvernului. În contextul campaniei de comunicare lansate zilele trecute, dar și al momentului 1 iunie și a relaxării mai multor măsuri restrictive luate de autorități, în lupta cu noul coronavirus, ministrul Sănătății a admis faptul că scăderea intenției de vaccinare, constatată în ultima perioadă, nu e deloc trecută cu vederea.

”Faptul că dorinţa de vaccinare a scăzut în ultima perioadă reprezintă un motiv real de îngrijorare. Cumva era de anticipat pentru că există un procent, o parte a populaţiei care dorea să se vaccineze şi a ajuns să se vaccineze, există o parte a populaţiei care are nevoie de un imbold să ajungă la vaccinare şi cred că aici suntem în momentul ăsta, la acea parte a populaţiei care are nevoie de un oarecare imbold sau să-i fie vaccinul foarte, foarte aproape şi foarte uşor disponibil”, a declarat Ioana Mihăilă, marți seară, la postul B1 TV.

Oficialul guvernamental consideră că nu mai este o foarte mare problemă accesul la vaccin. Excepție ar fi unele zone din mediul rural. ”Probabil că ea mai este o problemă doar în mediul rural, poate într-un mediu rural izolat, unde nici medicul de familie nu a început să vaccineze, dar în cea mai mare parte a ţării accesul la vaccin există şi el este destul de facil”, a fost auzită Mihailă spunând.

Ministru: Acum începe bob cu bob vaccinarea

Șefa de la Ministerul Sănătății dă de înțeles că oamenii care încă nu s-au vaccinat antiCOVID și cumpănesc asupra acestei decizii ar putea să se hotărască după ce văd că alți membri ai familiei sau ai comunității au focut acest pas. ”Probabil că acum oamenii au nevoie de un pic mai mult timp să ia decizia de a se vaccina. Probabil că pe măsură ce văd că vecinul sau alt membru al familiei este vaccinat şi lucrurile au decurs bine şi încrederea în vaccin va creşte, dar acum începe de fapt maratonul, adică acea alergătură de lungă durată, până acum au fost, așa, sprinturi de vaccinare. Cred că acum începe bob cu bob vaccinarea”, a spus Mihăilă.

Totodată, ministrul a anunțat că a început discuțiile cu șeful Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, medicul Gheorghiță, cu referire la situația de la sat, ”să vedem cum putem muta din resursele umane mai ales, din mediul urban spre rural ca să creştem şi acolo rata de vaccinare”.

Câți oameni s-au vaccinat în ultimele 24 de ore

Cele mai recente date oficiale, venite de la CNCAV, în după-amiaza zilei de marți, 1 iunie, arată că în ultimele 24 de ore s-au vaccinat împotriva COVID-19 aproximativ 52.000 de persoane.

Concret, s-a anunțat că, potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP-CNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 1 iunie a.c., ora 17.00, este următoarea:

Persoane vaccinate:

sursa: vaccinare-covid.gov.ro

Doze administrate:

sursa foto: captură site vaccinare-covid.gov.ro