AcasăCORONAVIRUSMinistrul Rafila recunoaște că testarea „a șchiopătat” în România. „Cu cât depistăm...

Ministrul Rafila recunoaște că testarea „a șchiopătat” în România. „Cu cât depistăm mai multe persoane mai rapid, cu atât vom…”

Ministrul Rafila recunoaște că testarea „a șchiopătat” în România. „Cu cât depistăm mai multe persoane mai rapid, cu atât vom...”Ministrul Rafila recunoaște că testarea „a șchiopătat” în România. „Cu cât depistăm mai multe persoane mai rapid, cu atât vom...”

Luni, 27 decembrie, s-a împlinit un an de la debutul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 în România, respectiv de la data în care prima persoană, o asistentă medicală de la Institutul „Matei Balş”, din București, a fost vaccinată anti-COVID la noi în țară.

Ministrul Sănătății, profesorul Alexandru Rafila, a vorbit despre vaccinarea anti-COVID la nivel național, dar și despre testare.

„Avem un instrument la dispoziția noastră care ne oferă două atuuri importante: nu facem forme grave de boală și decesul este evitat. Din păcate, România nu a fost în rândul țărilor campioane, legat de acoperirea vaccinală. Dacă suntem realiști, suntem undeva la 50%. Trebuie să luăm în calcul populația rezidentă din România, care este în jur de 16 milioane.

Opt milioane de români s-au vaccinat. Este important să continuăm să protejăm categoriile vulnerabile în primul rând, să găsim o soluție să convingem cât mai mult dintre cetățenii noștri, care nu au făcut-o încă, să se protejeze. Asta este soluția, dintr-un pachet mai mare, pentru că nu doar vaccinarea oprește pandemia, ci și alte măsuri, începând cu cele de protecție individuală, continuând cu asigurarea testării”, a declarat Alexandru Rafila, luni, la postul B1TV.

Ministrul Sănătății: Ne străduim să creștem accesibilitatea la testare

Pe de altă parte, ministrul Sănătății a recunoscut că ar fi loc de mai bine în ceea ce privește testarea împotriva COVID-19.

„Testarea a șchiopătat foarte mult în România. Ne străduim să creștem accesibilitatea la testare. Cu cât depistăm mai multe persoane mai rapid, cu atât vom frâna transmiterea”, spune Rafila.

Și a mai fost atins un subiect important. „Mulți dintre concetățenii noștri cu boli cronice, sunt vaccinați și faptul că mulți dintre ei nu au avut acces la servicii de sănătate mi se pare un lucru incorect”, a mai declarat ministrul, la același post TV.

Datele de la CNCAV despre vaccinare

Cele mai revente date oficiale comunicate duminică, 26 decembrie, arată că potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP-CNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 26 decembrie a.c., ora 17.00, este următoarea:

 

Conform Grupului de Comunicare Strategică, până la data de 26 decembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.802.745 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 10.888 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare, iar 1.732.591 de pacienți au fost declarați vindecați.

„În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 349 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 19 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare”, s-a transmis în raportarea detaliată din 26 decembrie.

author avatar
Andrei Coman
283 afisari

11 COMENTARII

  1. testarea este o falsa problema , o afacere ca si vaccinul . pina acum nu se testa nimeni . cine era bolnav se trata cine nu , nu . propaganda a umflat cu pompa subiectul si s-a ajuns aici . nici nu mai vorbesc ca asa zisele teste pot sa dea pozitiv si rezultate false grupa mare .

  2. @ Dacă politicienii iau în calcul o participare la vot de peste 50% după campania de vaccinare, ?

  3. 5 zile va ia pana ajungeti cu ambulanta sa luati probe si sa comunicati rezultatul.
    @Este important să continuăm să protejăm categoriile vulnerabile în primul rând, să găsim o soluție să convingem cât mai mult dintre cetățenii noștri, care nu au făcut-o încă, să se protejeze@
    Da mah sa se protejeze singuri vulnerabilii , de ce sa le duc eu grija?
    Rafila, vrei sa-ti dau scris ca nu ma injectez cu seruri in testare care nu-s utile?
    NU ma injectez!
    Sunteti PENIBILI!

  4. & Dacă vaccinarea asigură un confort al păstrării de resurse, ca marfa nevândută din magazine, resurse din care s-ar consuma la trecerea prin boală, care însă în timp ar putea crește toxicitatea organismelor celor vaccinați prin influențarea funcțiilor metabolice de prezența anticorpilor obținuți prin vaccinare, nespecifici metabolismului natural, vaccinarea putând fi totuși recomandată prin evaluarea diagnosticelor de imunitate, ?

  5. & Alte metode de îmbunătățire a imunității prin stimularea funcționării metabolismelor naturale, ?

  6. & Probabil că a fost un an în care, și cu perioada restricțiilor, s-a vândut mai multă marfă de pe rafturile magazinelor ce ar fi ajuns să fie retrasă din consum. reducându-se și producția și aprovizionarea prin restricțonarea circulației ,deci s-a realizat o „temperare” a consumului, ?

  7. & Pentru o bună funcționarea a metabolismului și a imunității este recomandată hrana proaspătă și mai puțin preparată, ceea ce ar face mai puțin necesară vaccinarea în scopul sporirii imunității, ?

  8. & Chestiunea cu hrana proaspătă și cu cobaterea abuzurilor e lege încă de pe vremea lui Moise al evreilor, ?

  9. La care ar putea fi adăugate și condițiile și durata deplasării din Egipt în Israel, din acele vremuri, ?

  10. Bai ordinarule de fiu de tarfa de sekurici de Rafiloi, iar minti, bai tampitule de lingau de klanta ? Ai reusit sa sperii sa vaxxinezi in cap numai 5.5 milioane bovine si vaci furajati, pe astia chiar i-ai bagat de tot in tarcurile tale pandemice, unde chiar ca nu vor avea curand nimic, dar vor fi fericiti !! Ha ha ha 🙂 Sa vezi tu ce testare intre ochi o sa iti iei, bai nazistule imputit !! Nici ratatule ala de psihopat de Hitler nu ar fi visat la un asa genocid de nivel planetar, in care voi faceti celebra sintagma Criza – Reactie – Solutie, unde se stie care e Solutia Finala, asa cum a zis si marele balestinian de Arahat !! Vezi ca cravate o sa ai la tine in ianuarie, ca unii romanasi de-ai tai vor neaparat sa ti le schimbe, chiar mai multe, si in aceeasi zi !! Ha ha ha 🙂 Sieg Heil, Sieg Heil, Nazi Rafiloi Not Macht Frei 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger