AcasăCORONAVIRUSMinistrul Rafila, anunț de ultimă oră despre durata izolării şi a carantinei...

Ministrul Rafila, anunț de ultimă oră despre durata izolării şi a carantinei în România. „La fel cum este în marea majoritatea a ţărilor din UE” – VIDEO

Situația generată de COVID-19, dar și apariția, în România, a unor cazuri de infectări cu tulpina Omicron a virusului SARS-CoV-2 continuă să fie în atenția autorităților. 

Ministrul Sănătății, profesorul Alexandru Rafila, a făcut, miercuri, o precizare importantă cu privire la o schimbare ce va apărea la nivel de durată a izolării şi a carantinei în România. Și anume despre o reducere a aceste perioade, la doar 10 zile.

O informaţie care cu siguranţă o să vă intereseze, vom rezolva în aceste zile durata izolării şi a carantinei va fi şi în România doar de 10 zile, la fel cum este în marea majoritatea a ţărilor din Uniunea Europeană”, a anunțat Alexandru Rafila, miercuri, 29 decembrie, într-o conferinţă de presă.

Ministrul nu a dat mai multe detalii în această privință.

Adriana Pistol: La noi problema este nevaccinarea într-un procent important

„Noi avem niște condiții specifice. Și anume populație nevaccinată. Uitați-vă la celelalte state, au un număr foarte mare de îmbolnăviri, suferă prin absenteism, da, la locurile de muncă, de aceea ei își permit să reducă perioada de izolare chiar mai mult decât o putem face noi, pentru că transmisibilitatea la o persoană vaccinată este mult mai redusă față de… perioada aceea… și atunci n-are sens să ții omul izolat 14 zile sau 10 zile. La noi problema este nevaccinarea într-un procent important. Și atunci sigur că număr mare de cazuri, număr mare de populație nevaccinată, așteptările nu sunt tocmai optimiste”, a declarat, la scurt timp după precizările ministrului, Adriana Pistol, directorul Centrului Naţional pentru Supravegherea şi Controlul Bolilor.

În tot acest context, Ministerul Sănătății a transmis, într-un comunicat, faptul că miercuri, 29 decembrie, prof.dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, și conf. dr. Adriana Pistol, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolior Transmisibile, „au prezentat, în cadrul unei conferințe de presă, pachetul de măsuri pe care Ministerul Sănătății l-a luat şi îl organizează în perioada imediat următoare, pentru un răspuns adecvat din punct de vedere medical la o creştere a numărului de cazuri de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus cu scopul de a reduce impactul acestei boli asupra populaţiei din România, precum și o estimare a modului în care va evolua în următoarele săptămâni pandemia COVID-19 în ţara noastră”.

Și au transmis, pe site-ul MS, următoarele informări:

– una referitoare la planul de măsuri pentru gestionarea pandemiei COVID-19. Iat-o:

Plan-de-masuri

-cealaltă privind Evoluția potențială a pandemiei în România. Impactul răspândirii variantei Omicron. Iat-o:

INSP_conf-presa-29.XII_.2021-1
211 afisari

2 COMENTARII

  1. Dupa cun canta cucul! Se vede ca nu are treaba cu vre-o dovada stiintifica nimic din ceea ce fac. Gripa redenumita si tranformata in bau bau, asta e tot.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri