AcasăCORONAVIRUSMinistrul Rafila, anunț de ULTIMĂ ORĂ. A vorbit despre certificatul COVID: „Nu...

Ministrul Rafila, anunț de ULTIMĂ ORĂ. A vorbit despre certificatul COVID: „Nu cred că trebuie să fim ipocriți” – VIDEO

Ministrul Rafila, anunț de ULTIMĂ ORĂ. A vorbit despre certificatul COVID: „Nu cred că trebuie să fim ipocriți” - VIDEOMinistrul Rafila, anunț de ULTIMĂ ORĂ. A vorbit despre certificatul COVID: „Nu cred că trebuie să fim ipocriți” - VIDEO

După ce a fost prezent, joi, alături de premierul Nicolae Ciucă, la întâlnirea cu reprezentanții cultelor religioase din România și cu cei ai Secretariatului de Stat pentru Culte, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a răspuns mai multor întrebări ale presei, pe marginea certificatului verde.

De altfel, ministrul a anunțat că ar vrea ca această denumire să fie schimbată cu cea de „certificat COVID”, explicând și motivul.

„Aș vrea să schimbăm această denumire de Certificat verde. Este, de fapt, o rugăminte și a Comisiei Europene.

Certificatul verde este destinat circulației în spațiul comunitar, noi discutăm de un certificat COVID sau stop-COVID, cum doriți dumneavoastră, pe care îl adoptă fiecare stat membru în interior, pentru a lua măsuri de combatere a pandemiei, deci de limitare a consecințelor pandemiei”, a declarat Alexandru Rafila.

Rafila: „Nu cred că trebuie să fim ipocriți în primul rând”

Pe de altă parte, ministrul Rafila a subliniat, tot cu referire la un astfel de certificat COVID, că e nevoie ca decidenții să fie sinceri cu oamenii, astfel încât să se poată baza pe încrederea populației. Totul, în contextul discuțiilor privind varianta ca vaccinarea anti-COVID ar putea deveni obligatorie.

„Eu nu cred că trebuie să fim ipocriți în primul rând. Și să spunem că introducem un certificat COVID, care este un instrument de protejare a sănătății publice, iar în spatele acestui instrument de protejare a sănătății publice de altfel să existe un mecanism care să inducă un soi de obligativitate a vaccinării. Cred că trebuie să fim corecți, cinstiți cu populația, dacă vrem să avem din partea populației sprijin și încredere în ceea ce facem și ce spunem”, a declarat ministrul Sănătății.

author avatar
Andrei Coman