AcasăCORONAVIRUSMinistrul interimar al Sănătății spune cât se poate de clar: „Un lockdown...

Ministrul interimar al Sănătății spune cât se poate de clar: „Un lockdown total nu este o…” – VIDEO

(sursa foto: Facebook/Ministerul Sănătăţii - România)

Situația provocată de COVID-19 la nivel național continuă să fie în atenția autorităților, dar și a românilor.

În seara zilei în care s-au aflat cifre cutremurătoare, din raportarea venită de la Grupul de Comunicare Strategică (GCS) cu privire la numărul deceselor raportate, ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a făcut precizări importante, declarând că „un lockdown total nu este o alternativă”, amintind de situația de anul trecut.

Un lockdown total nu este o alternativă, pentru că lockdown-ul total am văzut unde ne-a condus anul trecut. Închiderea practic a economiei, închiderea oamenilor în case… în afară de anumite efecte dacă vreți și psihologice asupra unor persoane – a sta închis luni întregi nu e chestiune confortabilă. (…) Sunt tot felul de situații pe care din păcate le-am experimentat anul trecut. Nu cred că mai dorim să mai experimentăm încă o dată. Dar asta înseamnă că trebuie să fim și responsabili, ca să nu mai ajungem încă o dată acolo”, a declarat Cseke Attila, marți seară, la Digi24.

Ministru: Presiunea noastră uriașă este acest număr ridicat de decese

Ministrul interimar al Sănătății a anunțat că urmează o evaluare a situației. „Deci un lockdown total din acest punct de vedere nu ne-ar ajuta. Suntem după o săptămână și o zi de la restricțiile care s-au anunțat, la sfârșitul acestei săptămâni va trebui să facem o evaluare, o analiză unde suntem”, a mai punctat Cseke Attila.

„Presiunea noastră uriașă este acest număr ridicat de decese”, a subliniat oficialul UDMR aflat în fruntea Ministerului Sănătății în Guvernul interimar Cîțu.

Cifrele de la GCS

Din câte s-a anunțat în raportarea de la GCS transmisă în 2 noiembrie, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 11.073 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19).

„Până astăzi, 2 noiembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.666.097 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 8.636 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.429.157 de pacienți au fost declarați vindecați”, potrivit sursei citate.
Și tot din bilanțul oficial transmis în a doua zi a săptămânii s-a aflat că „în intervalul 01.11.2021 (10:00) – 02.11.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 591 de decese (279 bărbați și 312 femei), din care 5 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vrancea și Municipiul București (…) Au fost raportate 5 decese anterioare intervalului de referință, survenite în județele Galați, Ialomița, Prahova și Sibiu, în luna octombrie 2021. În intervalul de referință au fost raportate 586 decese”.