AcasăCORONAVIRUSMinisterul Sănătății bagă dihonia în Biserica Ortodoxă

Ministerul Sănătății bagă dihonia în Biserica Ortodoxă

Acceptul dat de Biserica Ortodoxă Română pentru a distribui în eparhii broșura “Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură” a fost perceput ca o participare efectivă a acesteia la campania pro-vaccinare. Mai mult, Ministerul Sănătății s-a grăbit să ateste acest lucru, subliniind susținerea BOR.

La prima vedere, a aproba distribuirea unei broșuri pro-vaccinare în biserici ar părea un lucru minor. Poate că în acest fel a fost perceput și de Patriarhul Daniel sau poate că a fost un compromis impus de autorități după declarațiile rebelului Teodosie, arhiepiscop al Tomisului, care și-a manifestat reticența față de un vaccin prea puțin testat. Arhiepiscop care a și anunțat, de altfel, că, înainte de a distribui broșura, va avea și câteva explicații pentru enoriași. A trimite pliantul menit să convingă populația să se vaccineze prin intermediul preoților, care au reprezentat ultimul sprijin al oamenilor în aceste vremuri tulburi, a fost o mișcare bine gândită a autorităților. Pentru că mesajul este clar: ”Vedeți? Și preoții vor să vă vaccinați”. Și, ca să nu existe nicio îndoială, Ministerul Sănătății și-a manifestat, oficial, exuberanța. ”Încheiem duminica și această săptămână cu bucurie și cu multă speranță pentru creștinii ortodocși sau catolici din România și de pe întreaga planetă. Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a anunțat că Biserica Ortodoxă Română va difuza materiale informative despre vaccinare în eparhii, printr-o broșură intitulată <<Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură.>> Papa Francisc a anunțat că se va vaccina imediat ce îi va veni rândul. Papa a spus: <<Dintr-o perspectivă etică, cred că toată lumea ar trebui să se vaccineze. Este decizia etică pentru că pariezi cu sănătatea ta, cu viața ta, dar pariezi și cu viața celor din jurul tău>>. Numai împreună, indiferent de religie și credință, vom reveni la normalitate!”, se arată în mesajul postat pe facebook de Ministerul Sănătății.

Preafericitul Daniel nu se vaccinează

Alăturarea difuzării unor materiale informative de declarația Papei Francisc prin care susține că se va vaccina nu are nicio legătură, însă Ministerul Sănătății a ținut să o facă. Până în acest moment, Patriarhul Daniel nu a anunțat că va accepta să fie vaccinat, dând, astfel, un exemplu enoriașilor. Mai mult, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române a ținut chiar să dezmintă orice speculație referitoare la participarea BOR în campania pro-vaccinare. „Acest material informativ a fost transmis în această perioadă tuturor ierarhilor din Patriarhia Română. În acest sens, nu în altul, Biserica se implică în absolut firescul demers de informare a clericilor și credincioșilor ei cu privire la această vaccinare. Opțiunea pentru vaccinarea cu actualul vaccin anti-Covid trebuie să se configureze pentru fiecare dintre noi în cadrul limpede al unei serioase, substanțiale informări, nu dezinformări, evitându-se astfel zona speculațiilor excesive și a extremelor. Doar cineva bine informat din surse sigure, credibile, validate instituțional, poate lua o decizie adecvată, menită să îi protejeze sănătatea personală și pe a celor din jur”, a precizat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu.

Vânt de schismă de la Athos

Săptămâna trecută, arhimandritul Partenie, starețul Sfintei Mănăstiri a Sfântului Pavel, din Sfântul Munte Athos, a criticat extrem de dur vaccinul anti-Covid, susținând că este o mare batjocură felul în care, înainte de a ți se face acest vaccin, ești pus să semnezi o declarație că ți-l faci pe propria ta răspundere. ”Chiar dacă nu suntem categorici, și cei care doresc să își facă vaccinul pot să îl facă, eu nu mă vaccinez și nu dau nimănui binecuvântarea pentru vaccinare. Se potrivește prea mult cu cele spuse în Apocalipsa, în capitolul 13, unde se vorbește despre pecetluire și despre faptul că cei care nu se pecetluiesc nu vor mai putea să facă nimic, nici să cumpere, nici să vândă. Deși nu se întâmpla chiar la fel, dar nu se poate să nu vezi asemănările cu cele spuse acolo. Acum sunt atât de multe lucruri care se întâmplă contra Legii lui Dumnezeu și a celor 10 porunci. Și la nivelul Uniunii Europene, și la nivel mondial. Și nu e de mirare că au loc atâtea nenorociri în lume. Spune în Legea lui Dumnezeu să nu furi, ei legalizează furtul. Spune să nu mărturisești mincinos, ei legalizează minciuna. Spune să crezi în Dumnezeu, ei legalizează necredința. Spune să nu fi desfrânat, ei legalizează homosexualitatea. Din păcate, se pare că lucrurile se îndreaptă exact într-acolo unde se spunea, spre un Guvern unic mondial, spre o moneda unică și toate celelalte. Să facă fiecare ce dorește. Dar noi vom rămâne statornici în credința noastră în Domnul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos, Singurul Dumnezeu Adevărat, pe Care Îl mărturisim și pe El Îl rugăm să ne poarte de grijă și să ne dăruiască un an mai liniștit, să ne ocrotească cu puterea Sa de boală și de toate încercările care vin asupra noastră, dar și să ne ajute să rămânem statornici în credință” a declarat arhimandritul Partenie, starețul Sfintei Mănăstiri a Sfântului Pavel, din Sfântul Munte Athos.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
985 afisari

3 COMENTARII

  1. u și a celor 10 porunci. Și la nivelul Uniunii Europene, și la nivel mondial. Și nu e de mirare că au loc atâtea nenorociri în lume. Spune în Legea lui Dumnezeu să nu furi, ei legalizează furtul. Spune să nu mărturisești mincinos, ei legalizează minciuna. Spune să crezi în Dumnezeu, ei legalizează necredința. Spune să nu fi desfrânat, ei legalizează homosexualitatea. Din păcate, se pare că lucrurile se îndreaptă exact într-acolo unde se spunea, spre un Guvern unic mondial, spre o moneda unică și toate celelalte. Să facă fiecare ce dorește. Dar noi vom rămâne statornici în credința noastră în Domnul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos, Singurul Dumnezeu Adevărat, pe Care Îl mărturisim și pe El Îl rugăm să ne poarte de grijă și să ne dăruiască un an mai liniștit, să ne ocrotească cu puterea Sa de boală și de toate încercările care vin asupra noastră, dar și să ne ajute să rămânem statornici în credință” a declarat arhimandritul Partenie, starețul Sfintei Mănăstiri a Sfântului Pavel, din Sfântul Munte Athos.

  2. sa voteze pt familia traditionala nu le au dat brosuri i au facut habotnici!!!!!!! sa imparta catu ca el e seful cu vaccinarea.

  3. AK-24 , azi , 11 ianuarie 2021 : ” MINUNE , TEODOSIE S-A RAZGANDIT IN PRIVINTA VACCINARII : ” M-AM DOCUMENTAT , AM GANDURI POZITIVE . AM DOBANDIT NISTE CUNOSTINTE PE CARE NU LE AVEAM ”. Ii e rusine de Patriarhul Daniel sau i-a aratat DNA-ul pisica neagra in hotelul de 3 stele , spatiile de productie si baza de tratament balnear din Dorna Arini ( unde s-a nascut , judetul Suceava ) ? Cititi Ziare.com , 10 ianuarie 2021, ora 00:01 , articol de Andreea Ruxandra , vedeti si cum e cu falsificarea examenelor la Facultatea de Teologie , cu procesul privind obtinerea ilegala de fonduri europene ( a fost pus sub control judiciar ) , cu acuzatii privind zadarnicirea combaterii bolilor , cu prietenia cu Becali , Radu Mazare si preotul Gabriel Bucica ( condamnat pentru trafic de etnobotanice si constituire de grup infractional ) carora le-a coordonat cartile scrise de acestia in puscarie , de acordul de colaborare cu Securitatea ( nume de cod ” Mache ”) etc….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger