AcasăCORONAVIRUSMinisterul Sănătății așteaptă răspunsuri de la DSP-uri pe tema COVID. Au termen...

Ministerul Sănătății așteaptă răspunsuri de la DSP-uri pe tema COVID. Au termen până luni

Tătaru, declarații de ultimă oră: ”Eu nu mă aştept la un nou lockdown, eu mă aştept...” (sursa foto: Facebook)

Având în vedere solicitările venite vineri dinspre Ministerul Sănătății (MS), se poate spune că reprezentanții Direcțiilor de Sănătate Publică (DSP) au primit teme pentru sfârșitul acestei săptămâni.

Mai exact, în primul rând MS așteaptă să primească, la începutul săptămânii viitoare, un raport referitor la „identificarea și pregătirea unităților destinate izolării persoanelor asimptomatice infectate cu noul coronavirus”, în conformitate cu prevederile Ordinului 1137/2020.

Totodată, s-a cerut DSP-urilor ca până luni să aibă gata și să trimită Ministerului „rezultatul evaluării spitalelor care asigură asistența medicală pentru pacienții testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 în vederea reluării internărilor și a intervențiilor chirugicale programate, precum și a activității în ambulatorii, pentru pacienții non-COVID”, din câte se menționează într-un comunicat al MS.

Din câte transmite instituția condusă de către Nelu Tătaru, în baza acestor raportări, se vor decide, la nivelul conducerii Ministerului Sănătății, ce măsuri se vor lua în perioada următoare. După cum se știe, autoritățile ar urma să anunțe noi relazări ale restricțiilor impuse lunile trecute, în încercarea de a limita răspândirea cazurilor de infectări cu COVID-19 la nivel național.

sursa foto: Facebook

125 afisari

1 COMENTARIU

  1. Iar dupa ce va primi rapoartele cerute, bisnitarul asta provincial va merge la primul magazin de specialitete sa-si cumpere sfoara si sapun !!!
    Higiena e pe primul plan in ”pandemie” !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai

Românii se află în toiul pregătirilor de Paşte 2024, iar asta înseamna şi goana prin supermarketuri. Kaufland, Lidl şi Carrefour sunt câteva dintre cele...

Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis gânduri bune către românii din Diaspora, în Pastorala de Sfintele Paşte 2024.El a punctat că „Taina Pocăinţei...
proger