AcasăCORONAVIRUSMiercuri, 26 ianuarie, începe vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani. Ce...

Miercuri, 26 ianuarie, începe vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani. Ce trebuie să știe părinții

vaccinareMiercuri, 26 ianuarie, începe vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani. Ce trebuie să știe părinții

Vaccinarea împotriva COVID-19 a copiilor din grupa de vârstă 5-11 ani a început marți dimineață. 220 de cabinete de vaccinare pediatrice distribuite pe întreg teritoriul țării sunt disponibile în acest moment.

De asemenea, vaccinarea se va putea face și în cabinetele medicilor de familie care administrează vaccin pediatric Pfizer.

Harta centrelor de vaccinare este disponibilă aici: https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/.

Singurul vaccin aprobat în acest moment pentru copiii mai mici de 12 ani este Comirnaty, vaccinul produs de Pfizer-BioNTech. Nu este vorba despre același vaccin administrat adulților, ci despre un vaccin pediatric, produs tot de Pfizer, dar distinct de cel pentru adulți.

Doza este mai mică decât cea utilizată la copiii peste 12 ani

Schema de vaccinare a copiilor cu vaccinul Comirnaty (Pfizer – BioNTech) este de 10 micrograme/doză (10 µg), la interval de 21 de zile; administrarea fiecărei doze se efectuează intramuscular, similar celorlalte grupe de vârstă eligibile.

Dacă se inițiază vaccinarea la copiii care împlinesc 12 ani între administrarea celor două doze, aceștia continuă schema de vaccinare cu doza pediatrică de 10 µg.

Copiii de 11 ani și mai mici nu se pot vaccina în lipsa consimțământului informat acordat de către părinți sau de către reprezentantul legal al minorului și în lipsa efectuării triajului medical prin completarea chestionarului de triaj dedicat copiilor; modelele sunt disponibile și pe platforma națională de vaccinare, aici: https://vaccinare-covid.gov.ro/formulare-si-chestionare/.

author avatar
Andreea Vlad
129 afisari

1 COMENTARIU

  1. Criminalilor, JOS LABELE de pe COPIII ROMÂNILOR!
    MOARTE CRIMINALILOR CARE AU UCIS 60 DE MII DE ROMÂNI!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger