AcasăCORONAVIRUSMetode descoperite de cel mai puternic calculator din lume pentru distrugerea noului...

Metode descoperite de cel mai puternic calculator din lume pentru distrugerea noului coronavirus

Un grup de cercetători de la gigantul de cercetare Riken și Universitatea Kobe au descoperit că în condiții de umiditate noul coronavirus se poate distruge mai ușor.

Descoperirea a fost făcută cu ajutorul celui mai puternic supercomputer din lume.
Potrivit oamenilor de știință există riscuri sporite de contagiune cu coronavirus în condiții uscate, de interior, în lunile de iarnă.

Concluziile cercetătorilor după ce au folosit supercomputerul Fugaku

Așadar, concluziile cercetătorilor sunt evidente, și anume că utilizarea umidificatoarelor poate ajuta la limitarea infecțiilor în perioadele în care ventilarea încăperilor cu ajutorul ferestrei nu este posibilă.

Cercetătorii au folosit supercomputerul Fugaku pentru a modela emisia și fluxul de particule asemănătoare coronavirusului de la persoanele infectate, în diverse medii interioare.

Masca este singura barieră în calea contaminării cu noul coronavirus

Studiul realizat de cercetători arată că acele viziere din plastic nu sunt la fel de eficiente precum măștile.

Alte descoperiri au arătat că statul la mese reprezintă un risc pentru oamenii care sunt așezați pe aceeași parte, comparativ cu cei care stau pe partea opusă a mesei, iar numărul cântăreților din coruri ar trebui să fie limitat și să existe o distanțare între ei.

Agentul patogen poate rămâne în aer ore întregi

Din simulările făcute supercomputerul Fugaku, cercetătorii au constatat că în trenurile de navetiști deschiderea ferestrelor poate crește ventilația de două până la trei ori, scăzând concentrația microbilor ambientali.

Același lucru este valabil și în cazul spațiilor de lucru și a sălilor de clasă.

„Teama oarbă a oamenilor sau neîncrederea față de infecția cu COVID-19 este pur și simplu pentru că este invizibilă (particulele de agent patogen sunt invizibile n.r.)”, a spus Tsubokura

Supercomputerul Fugaku, un sistem dezvoltat în comun de institutul japonez de cercetare RIKEN și compania Fujitsu Ltd din Kobe, Japonia, a devenit la jumătatea lunii iunie 2020 cel mai puternic din lume.

Guvernele folosesc supercomputere pentru modelarea sistemelor climatice și pentru cercetări în biotehnologie.

author avatar
Eli Dan Davidescu
549 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger