AcasăCORONAVIRUSMetodă incredibilă de a ne proteja împotriva COVID-19. Oamenii de știință trag...

Metodă incredibilă de a ne proteja împotriva COVID-19. Oamenii de știință trag semnalul de alarmă

Încă de la începutul pandemiei de coronavirus s-a vorbit despre persoanele care prezintă risc crescut de vulnerabilitate în fața COVID-19.

Specialiștii în domeniu au atras atenția că, dincolo de persoanele vârstnice sau de cele cu diferite forme de diabet, s-a constatat că obezitatea a avut un impact major în cazul persoanelor infectate cu acest virus nenorocit.

Analiza efectuata de Public Health England a constatat ca persoanele cu un exces de greutate, prezintă un risc mai mare de a necesita internare sau chiar terapie intensivă în cazul în care sunt infectați cu noul coronavirus.

De asemenea, studiul arata ca riscul creste proportional cu greutatea.

Dr. Alison Tedstone, nutritionist sef la Public Health England, a declarat că dovezile actuale arată clar că persoanele supraponderale sau obeze prezintă un risc mai mare de complicații sau deces din cauza Covid-19.

„Pierderea în greutate poate aduce beneficii uriașe pentru sănătate și poate ajuta, de asemenea, la protejarea împotriva riscurilor cauzate de Covid-19″, a explicat specialista.

De ce trebuie să slăbim

Altfel spus, dincolo de riscurile crescute de a manifesta diferite forme ale bolii cardiovasculare sau riscul de a avea valori peste medie la hipertensiunea arteriala, indicele de masă corporală imc ar trebui să ne dea de gândit și să ridice probleme. Mai ales în această perioadă în care majoritatea dintre noi am stat în izolare sau autoizolare și am luat în greutate. În plus se știe că un comportament alimentar compulsiv pe fond de stres, pe termen lung, din cauza aportului caloric dezechilibrat duce la probleme în organism, în ceea ce privește fenomenul de luare în greutate.

Ultimele cercetări au arătat faptul că celulele grase care există în țesutul adipos la persoanele supraponderale produc cantități mari dintr-o proteină folosită de infecția mortală pentru a se infiltra în celulele umane. Se stie deja că virusul COVID-19 se blochează pe receptorii ACE-2, cunoscuți ca „poartă” intracelulară. În cazul persoanelor obeze, oamenii de știință au descoperit un marker celular care determină celulele grase să dețină în structura lor niveluri ridicate de ACE-2, ceea ce le fac o țintă pentru virusul COVID-19.

author avatar
Eli Dan Davidescu
347 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger