AcasăCORONAVIRUSMesajul ascuns pe care-l trimite cea mai nouă decizie luată de Raed...

Mesajul ascuns pe care-l trimite cea mai nouă decizie luată de Raed Arafat: s-a îmbunătăţit situaţia din spitale?

raed arafat Mesajul ascuns pe care-l trimite cea mai nouă decizie luată de Raed Arafat: s-a îmbunătăţit situaţia din spitale?

Raed Arafat a admis că situaţia privind pandemia de COVID-19 este mai bună decât în urmă cu o săptămână şi că există locuri la terapie intensivă. Secretarul de stat în MAI a anunțat că țara noastră nu mai transferă pacienți bolnavi de COVID-19 în străinătate.

Arafat a mai subliniat că impactul pandemiei asupra persoanelor vaccinate este unul redus, în timp ce persoanele nevaccinate sunt cele mai expuse.

De ce nu mai e nevoie de transferuri

La acest moment, situaţia e ceva mai bine decât prezentarea de săptămâna trecută, cel puţin acum putem spune că există şi un număr de locuri libere de terapie intensivă în ţară, motiv pentru care transferuri în alte ţări acum începem să vedem dacă mai este necesar, dar urmărim cu atenţie situaţia asta şi, dacă va fi necesar, vom realiza şi alte transferuri”, a spus Arafat.

„Aş vrea să parafrazez ce a zis unul dintre responsabilii cu sistemul sanitar din Germania, că la acest moment începe să se transforme în pandemia nevaccinaţilor, având în vedere că impactul pe persoanele vaccinate este mic, cu excepţia unui moment pe care nimeni nu vrea să-l vadă, şi anume să apară o variantă care să nu mai răspundă la vaccinurile care au fost administrate”, a mai arătat Arafat.

Şeful DSU adăugat că, din punctul său de vedere, un val 5 al pandemiei este posibil şi cu cât va fi o rată de vaccinare mai mică, cu atât poate să aibă un impact similar cu cel prin care tocmai a trecut ţara noastră.

author avatar
Andrei Ștefan