AcasăCORONAVIRUSMesaj ferm către politicieni! Solidaritatea Sanitară: Opriți „vânătoarea de vrăjitoare” numită „testarea...

Mesaj ferm către politicieni! Solidaritatea Sanitară: Opriți „vânătoarea de vrăjitoare” numită „testarea lucrătorilor din sănătate pe costurile lor”!

Mesaj ferm către politicieni! Solidaritatea Sanitară: Opriți „vânătoarea de vrăjitoare” numită „testarea lucrătorilor din sănătate pe costurile lor”! (sursa foto: Facebook)

În contextul în care situația generată de noul coronavirus (COVID-19) continuă să preocupe și se discută mai mult ca oricând, în aceste zile, despre situația din spitalele care tratează pacienți confirmați cu SARS – CoV – 2, sindicaliștii din Sănătate au ales să transmită un mesaj adresat actorilor din sfera politicului. Totul, în contextul recentului anunț venit de la ministrul Interimar al Sănătății – VEZI AICI.

”Federația „Solidaritatea Sanitară” solicită tuturor parlamentarilor și decidenților politici să oprească „vânătoare de vrăjitoare” pe care-o constituie testarea lucrătorilor din sănătate nevaccinați pe costurile lor! Profesioniștii din sănătatea au nevoie în această perioadă de sprijin, nu de un stres suplimentar generat de atitudinile inadecvate ale autorităților și politicienilor.

În condițiile în care datele epidemiologice indică existența unui risc de infectare și transmitere și în cazul persoanelor vaccinate (chiar dacă în cazul acestora acest risc este mult mai mic), este evident că singura măsură adecvată o constituie instituirea unui program de testarea gratuită a tuturor lucrătorilor din sănătate!”, transmit sindicaliștii, miercuri, într-un comunicat de presă.

Solidaritatea Sanitară: Lucrătorii din sănătate trebuie să aibă acces la testarea gratuită

Și nu sunt singurele aspecte pe care sindicaliștii din cadrul federației amintite au ținut să le transmită public, în speranța că vor ajunge și în atenția oamenilor politici. Aceștia spun că, asemeni pacienților, și lucrătorii din domeniul sanitar ar trebui să aibă acces la testare gratuită, fie că sunt vaccinați fie că nu.

”Domnilor politicieni, opriți hărțuirea unora dintre lucrătorii din sectorul public de sănătate pe tema testării obligatorie pe costurile lor (majoritatea celor nevaccinați având o probabilitate semnificativă de-a avea deja imunitate în urma trecerii prin boală/infecție) și introduceți urgent posibilitatea de testare gratuită a tuturor profesioniștilor din sănătate! Este adevărat că vaccinarea reduce riscul de transmitere a infecției, însă nivelul maxim de protecție a pacienților în condițiile actuale îl constituie testarea în masă a lucrătorilor și pacienților. Asemenea pacienților, lucrătorii din sănătate trebuie să aibă acces la testarea gratuită, indiferent de statusul lor vaccinal.

Federația „Solidaritatea Sanitară” îți menține în continuare recomandarea pentru vaccinare, adresată tuturor lucrătorilor din sănătate care nu sunt imunizați. În același timp, ne menținem solicitarea adresată autorităților de centrare a intervențiilor pe convingerea lucrătorilor, nu pe obligarea lor.

Totodată, reiterăm solicitarea publică adresată autorităților de-a recunoaște imunitatea dobândită în urma infectării/bolii (fără a o reduce doar la existența unui test pozitiv SARS-CoV-2). Ținta oricărei campanii de conștientizare trebuie să fie creșterea ponderii lucrătorilor imunizați. Atingerea acestui obiectiv este condiționată de corecta cunoaștere a realității, aceasta implicând un screening național al lucrătorilor din sănătate pentru a-i identifica pe toți cei care au fost vaccinați sau au dobândit imunitate în urma trecerii prin boală/infectare”, se mai menționează în comunicatul de presă.

Cifrele de la GCS

Despre mesajul sindicaliștilor s-a aflat în ziua în care Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, în raportarea oficială, că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 15.733 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19).

”Până astăzi, 13 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.398.264 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 4.607 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.199.267 de pacienți au fost declarați vindecați”, potrivit bilanțului transmit de GCS.
Totodată, s-a aflat că din totalul celor 17.432 de persoane internate cu COVID-19 în unitățile sanitare de profil, 1.676 sunt la ATI.

212 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger