Medicul Monica Pop atrage atenția asupra mai multor aspecte ce țin de subiectul care, de luni întregi, menține captată atenția nu doar a românilor, ci și a restului lumii – COVID-19.
În ziua în care Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 4.041 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19) și s-au raportat încă 86 de decese ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, doctorul Pop pune accent pe faptul că sunt și alte afecțiuni grave de care ar trebui să se țină cont cu la fel de multă preocupare.
”A AJUNS UN VIRUS SĂ CONDUCĂ ȘI SĂ RĂSTOARNE PLANETA!!! ȘI TOATĂ VIAȚA EI!! Oricine află despre un cunoscut că este bolnav sau ,mai rău, că s-a stins, indiferent în urma cărei patologii, întreabă imediat :”de covid”?! Așadar, au dispărut ca prin farmec toate celelalte afecțiuni severe, care pot duce la așa ceva!.Dar, care decimează în continuare, fapt de care nu prea se ține seama! Nu mai sînt boli pulmonare, cardiovasculare, nici digestive,cancere, accidente, traumatisme, agresiuni, diabet și ciroze decompensate, suicid, toxiinfecții etc! NIMIC! Doar covid!”, susține managerul Spitalului de Urgenţe Oftalmologice din Capitală, într-un mesaj postat pe pagina personală de Facebook.
Ce vrea să știe
Mai mult, medicul aduce în discuție – între altele – un aspect la care s-a mai făcut referire în criza COVID – lipsa necropsiilor, care ar putea aduce răspunsuri prețioase în vederea combaterii virusului. În fapt, sunt două chestiuni în care doctorița Pop lasă să se întrevadă faptul că așteaptă răspunsuri. ”Întrebări :- de ce sînt puse în fată exclusiv aspectele negative ( bolnavii din ATI, cazurile grave, morții) și nu se discută nimic despre cei 85% vindecați. Cine și ce cîștigă din panica indusă cu bună știință?
– de ce este neindicată necropsia, știut fiind că justificările cu protecția față de medicii legiști e o poveste! Ei se pot proteja așa cum o fac și medicii infecționiști, ATI, pneumologi, etc. Se știe că doar prin efectuarea necropsiei se pot constata leziunile provocate de o afecțiune și astfel se pot combate . Și salva vieți!
Răspunsuri ?!”, mai notează Monica Pop în postarea sa.
Amintim că, din datele făcute publice luni de GCS, până astăzi, 2 noiembrie, în România au fost confirmate 250.704 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), iar 177.361 de pacienți au fost declarați vindecați. De asemenea, s-a mai anunțat că în unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 11.702, iar 916 dintre acestea se află la Terapie Intensivă – ATI.