AcasăCORONAVIRUSMedicul Valeriu Gheorghiță anunță deschiderea etapei a treia de vaccinare în mai...

Medicul Valeriu Gheorghiță anunță deschiderea etapei a treia de vaccinare în mai multe localități

vaccinareMedicul Valeriu Gheorghiță anunță deschiderea etapei a treia de vaccinare în mai multe localități

În nouă municipii care au rata de incidenţă COVID peste 4,5 la mie începe vaccinarea pentru persoanele din etapa a treia. Aşa a anunţat preşedintele preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea, Valeriu Gheorghiţă.

„Vorbim de judeţul Alba cu municipiul Alba Iulia, vorbim în judeţul Timiş cu municipiul Timişoara, judeţul Braşov cu municipiul Braşov şi localitatea Sânpetru, vorbim de judeţul Maramureş cu localitatea Baia Mare, judeţul Sălaj cu municipiul Zalău, judeţul Hunedoara – municipiul Petroşani, judeţul Cluj – municipiul Cluj Napoca şi de judeţul Giurgiu – municipiul Giurgiu. În aceste localităţi menţionate va fi posibilă programarea inclusiv a persoanelor din etapa a treia direct în platforma de programare, conform criteriilor de care fiecare persoană aparţine”, a declarat Gheorghiţă, marți, într-o conferință de presă.

Medicul a precizat că vor mai fi deschise în următoarele zile în aceste municipii centre noi de vaccinare unde se vor distribui vaccinuri de la compania AstraZeneca. „Numărul de centre este variabil în funcţie de spaţiile disponibile la nivelul fiecărui municipiu şi de resursa umana pe care fiecare municipiu o are disponibilă”, a spus el.

În etapa a treia a campaniei de vaccinare este inclusă populația generală, fiind însă prioritizate mai multe categorii.

Începerea etapei a treia de vaccinare, cerută de premier

De altfel, și premierul Florin Cîțu a anunțat în urmă cu o zi că vrea ca etapa a 3-a de vaccinare să înceapă mai devreme. Acesta a cerut Ministerului Sănătății ca în zonele cu rată mare de infectare, cum este Timișoara, unde sunt locuri libere pentru vaccinare, să fie permisă vaccinarea persoanelor din etapa 3.

„Am cerut cel puțin ca zonele, precum Timișoara, Iași sau zonele care sunt carantinate sau zone în care avem cazuri și sunt locuri libere, să se permită vaccinarea și altor persoane. Deci dacă la Timișoara sunt 20.000 de locuri libere și cei care sunt în etapa I și etapa a II-a nu vor să se vaccineze, atunci să permitem celor din etapa a III-a. Este o nebunie să lași locuri libere când sunt români care vor să se vaccineze. Cer mai mult de la toată lumea – de la Ministerul Sănătății și de la colonelul Gheorghiță – mai multă atenție, atunci când avem locuri libere putem să lăsăm și pe ceilalți să se vaccineze”, a declarat șeful Guvernului.

Florin Cîțu a precizat că în această lună în România va începe şi etapa a treia de vaccinare, care fusese programată iniţial după data de 15 aprilie, deoarece țara noastră va primi 2,6 milioane de vaccinuri în martie, mai mult cu 200.000 decât s-a preconizat iniţial.

author avatar
Andreea Vlad
123 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger