AcasăCORONAVIRUSMedicul Musta, avertisment în privința tulpinii Delta. Apar din nou restricții?

Medicul Musta, avertisment în privința tulpinii Delta. Apar din nou restricții?

Medicul Musta, avertisment în privința tulpinii Delta. Apar din nou restricții? (sursa foto: Facebook/ Spitalul Victor Babes Timisoara)

Situația COVID-19 continuă să preocupe, chiar dacă în România în cel mai recent bilanț venit de la Grupul de Comunicare Strategică au fost raportate puțin de 30 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2.

Pe fondul îngrijorărilor iscate de tulpina Delta, tulpina indiană, cum mai este ea cunoscută, doctorul Virgil Musta, de la spitalul ”Victor Babeș” din Timișoara, a făcut referire la situația de la nivel internațional.

“Situația este ușor alarmantă, pentru că peste 70 de țări se confruntă cu această tulpină Delta, tulpina indiană, care are o contagiozitate cu 60% mai mare decât contagiozitatea tulpinei engleze, care la rândul ei avea peste 50% contagiozitate față de tulpina inițială din Wuhan. Aceasta înseamnă că această tulpină se va transmite mult mai repede decât celelalte”, a declarat medicul Musta, într-o intervenție în direct la postul B 1 TV.

În acest context, doctorul de la Timișoara a mai făcut precizări importante, inclusiv cu referire la vaccinare. ”Pe de altă parte, se știe că formele clinice sunt într-un procent mai mare severe cu această nouă tulpină, iar vaccinarea conferă mai puțină imunitate, astfel dacă, de exemplu, pentru vaccinul Pfizer 94% dintre persoanele care s-au vaccinat dobândesc imunitate, în situația tulpinei Delta, doar 88%, același lucru se întâmplă și cu celelalte vaccinuri”, a susținut Musta.

Apar din nou restricții?

Întrebat dacă i se pare că va fi necesar să se impună noi restricții în România, în cazul în care lucrurile se vor agrava, medicul a răspuns: “Probabil în momentul când se va constata că apare tulpina și se va transmite comunitar și în România vor apărea din nou restricțiile.

Avem deja un plan de intrare din nou într-o alertă, în cazul în care apare o nouă tulpină – nu neapărat cea indiană – care creează transmitere comunitară. (…) Acest plan presupune ca fiecare instituție să aibă eșalonat foarte exact care vor fi secțiile care vor intra și cum vor intra în funcțiune în momentul în care numărul de cazuri va crește”.

Câți oameni s-au vaccinat în România

Conform datelor postate luni seară, 21 iunie, pe pagina oficială de Facebook a Platformei naționale de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19, RO Vaccinare, situația la nivel național arată astfel:

”Actualizare zilnică – evidența persoanelor vaccinate împotriva COVID-19
1. Număr de doze administrate de vaccin împotriva COVID-19 (în ultimele 24 de ore): 20.040, la un număr de 20.040 persoane din care:
– 6.810 persoane vaccinate cu 1 doză;
– 13.230 persoane vaccinate cu 2 doze.
2. Număr total de doze administrate de vaccin împotriva COVID-19 (începând cu data de 27 decembrie 2020): 8.756.809, la un număr de 4.640.330 persoane din care:
– 269.637 persoane vaccinate cu 1 doză;
– 4.370.693 persoane vaccinate cu 2 doze.”

Cea mai recentă raportare de la GCS

Din cel mai recent bilanț transmis de Grupul de Comunicare Strategică (GCS), luni, 21 iunie, reies, între altele, următoarele: ”Până astăzi, 21 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.080.282 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.045.207 pacienți au fost declarați vindecați”.

Totodată, s-a anunțat că față de precedenta raportare, la nivel național ”au fost înregistrate 26 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv”.

155 afisari

1 COMENTARIU

  1. Urmeaza alternativ, Arafat, Jurma, Marinescu cu urmatoarele tulpini Delta….Alfa, Beta, Omega…. Murdara paine mancati !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger