AcasăCORONAVIRUSMedicul Monica Pop pune accent pe importanța testării. Cum vede certificatul verde:...

Medicul Monica Pop pune accent pe importanța testării. Cum vede certificatul verde: ”Este o chestie politică și nu medicală” – VIDEO

(sursa foto: Facebook/Monica Pop)

Discuțiile despre situația generată de noul coronavirus, despre cazurile noi de infectări depistate și raportate în bilanțul zilnic venit de la Grupul de Comunicare Strategică, dar și despre campania de vaccinare la nivel național continuă fie în atenția foarte multor români.

În tot acest context, doctorul Monica Pop a pus accent pe importanța testării pentru depistarea COVID-19. ”Toți vaccinații se pot infecta și pot transmite. (…) Nu va trece niciodată această pandemie, dacă nu se însoțește vaccinarea de testare. Fără discuție – pentru că este singura modalitate de a vedea dacă un om este bolnav sau nu”, a declarat Monica Pop, vineri, într-o intervenție la Antena3.

Și nici subiectul certificatului verde, despre care s-a vorbit în ultima vreme în România, n-a ”scăpat” neanalizat. ”Se știe deja foarte bine că orice fel de vaccinat, dacă face boala, o face mai atenuată și, de multe ori, habar nu are că este bolnav, dar răspândește tuturor. (…) Certificatul verde este o chestie politică – vorbesc de cel care atestă vaccinarea – este o chestie politică și nu medicală. Cea medicală este să se vaccineze omul și să facă și test periodic”, e de părere medicul Pop.

Medic:Toți care lucrează cu oameni mulți trebuie să facă test

Doctorul care s-a aflat la șefia Spitalului de Oftalmologie din Capitală a adus în discuție testarea elevilor, dar și a medicilor.

”Ar trebui elevii testați, medicii testați, săptămânal, nu trebuie mai des decât atât. Toți care lucrează cu oameni mulți trebuie să facă test. Și testul acesta trebuie făcut gratuit de către autorități. (…) Noi plătim asigurări de sănătate. Românul este asigurat și pentru toți cei asigurați testele ar trebui (…) să fie categoric gratuite și în niciun caz din banii omului”, a mai declarat Monica Pop.

Cîțu: Nu închidem economia. Avem certificatul verde

De altfel, chiar în cursul zilei precedente, premierul Cîțu vorbise, în cadrul unei dezbateri online, despre acest certificat verde, cu accent pe sfera economică. ”Nu închidem economia. Avem certificatul verde, care permite activităţilor economice să rămână deschise în condiţii de siguranţă, asta înseamnă că persoane care merg acolo sunt persoane vaccinate, au trecut prin boală sau s-au testat. Deci, acesta este un lucru foarte important. Vom cere ca zona să fie izolată şi să poţi să intri cu certificatul verde, deci rămân deschise, dar cu certificatul verde.

Iar acolo unde se ajunge la 6 la mie şi se face carantinarea pe timp de noapte, voi permite ca cei care au certificat de vaccinare – aici vorbim de certificat de vaccinare, nu de altceva – să poată să se plimbe, să iasă liber, dacă doresc”, declara Cîțu, joi, 23 septembrie, aflat la Palatul Victoria.

267 afisari

1 COMENTARIU

  1. Să-și vadă de consultațiile oftalmologice și să lase pandemia pe mâna specialiștilor.
    Nu mai ai loc de iluminările stupide ale cu cucoanei.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger