AcasăCORONAVIRUSMedicul Flavia Groșan, în presa internațională

Medicul Flavia Groșan, în presa internațională

Rezultatele extraordinare ale medicului Flavia Groșan în tratamentul bolnavilor Covid a ajuns deja în presa franceză. Publicația Breizh-info a reprodus aproape integral articolul din ziarul Național, cu citarea sursei, după ce, inițial, materialul apăruse în publicația maghiară de limbă franceză Visegrad Post. 

Vestea că un medic pneumolog român vindecă bolnavii Covid a ajuns și în presa franceză, care consideră articolul publicat de cotidianul Național unul extrem de interesant. Alegerea publicației franceze Breizh-info a fost însă să titreze faptul că medicul Flavia Groșan susține că protocolul Covid din spitale este cel care omoară pacienții. ”Secretul medicului din Oradea? Pentru a vindeca pacienții ea nu aplică protocolul medical devenit obligatoriu peste tot în România. Doctorul Flavia Groșan este unul dintre medicii care nu sunt de acord cu protocoalele medicale actuale ale Ministerului Sănătății și în funcție de care sunt tratați bolnavii Covid. Lăsând la o parte aceste protocoale, medicul își tratează pacienții infectați cu propriile sale metode, aplicând cunoștiințele căpătate din experiența sa ca medic și toate sugerează că o face foarte bine: tratamentul ei a fost prescris celor peste o mie de pacienți Covid, în diferite stadii ale bolii, și aceștia s-au vindecat 100%, fără a avea nevoie de spitalizare”, scrie publicația franceză Breizh-info. Jurnaliștii francezi mai subliniază criticile aduse de medicul Flavia Groșan față de administrarea Kaletrei în spitale, care dăunează pacienților, precum și față de excesele în administrarea de oxigen, care pot provoca edeme cerebrale. Presa maghiară, prin ziarul Maszol, a consemnat și ea rezultatele medicului Flaviei Groșan obținute în tratarea bolnavilor Covid, citând articolul apărut în ziarul Național.

Susținere din Franța

Un medic român, care profesează în Franța de 10 ani, i-a scris doctorului Groșan că schema de tratament pe care o aplică aceasta este excelentă și că o aplică și medicii din această țară. ”Excelent tratamentul doamnei dr.Groșan. Susținem cu tărie pe doamna doctor Groșan, tratamentul fiind corect și în concordanță cu arta și cunoștințele medicale în domeniu. Am lucrat în ultimii 10 ani în Franța și vă fac o mărturisire. Ultimele două ierni înainte de iarna pandemiei, 2019-2020, lucram în cabinetul meu din zona pariziană și am avuit cazuri similare, cam 6 pe săptâmână, cu Covid 19: febră, oboseală, dureri articulare, tuse și evoluție extrem de penibilă, între 10 zile și 60 de zile, cu sechele motrice, vizuale etc. Niciun pneumolog nu a găsit agentul patogen, dar diagnosticul era aproape invariabil pneumonie interstițială cu frecvente forme de pneumonie de vârf, extrem de rare în cariera oricărui medic, și grave în același timp, dar de o frecvență mărită subită de neînțeles”, scrie dr. Cristian Socolov, din Franța.

Administrarea sistematică de oxigen, interzisă

Medicul Cristian Socolov îi dezvăluie doctorului Flaviei Groșan schema de tratament aplicată în Franța, aceasta fiind aproape identică cu cea a medicului orădean. ”Izolare, repaus la pat, antiinflamator-antitermic, de elecție asocierea aspirină și paracetamol, corticoterapie, în caz de dificultăți importante la respirat (daxametazon), antibioterapie obligatorie, dat fiind faptul că pneumopatia interstițială, deși e provocată de un virus, merge rapid 99 la sută către suprainfecție microbiană (la alegere, de la Augmentin, Zinnat, Azitromicina sau Claritromicina), îndelungat și supravegheat stetacustic cel târziu la 3 zile, antihistaminice tip Aerius etc, bronhodilatatoare, salbutamol (ventolin) și adjuvante tip picături nazale decongestionante, siropuri expectorante sau antitusive în funcție de perioada bolii, masaj cutie toracică, protecție garstrică. Interdicție la administrarea de opiacee, deprimă centrii respiratori, și a unei administrări sistematice de oxigen, neavând niciun rol benefic decât în asociere cu schema de tratament și în cazuri foarte bine alese”, mai scrie dr. Cristian Socolov.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
2.099 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger