AcasăCORONAVIRUSMedicul aflat la șefia CMR, în ziua cu cifre cutremurătoare în bilanțul...

Medicul aflat la șefia CMR, în ziua cu cifre cutremurătoare în bilanțul COVID: „Nu văd altă soluție decât un lockdown urgent”

(sursa foto: Facebook)

În ziua în care s-au aflat cifre cu totul îngrijorătoare cu privire la numărul cazurilor noi de infectare cu noul coronavirus la nivel național, dar și despre cel al oamenilor aflați în secțiile de Terapie Intensivă în care sunt tratați pacienți cu COVID-19, doctorul aflat la conducerea Colegiului Medicilor din România (CMR) a tras un semnal de alarmă.

”Nu mai avem de făcut decât să încercăm să mai salvăm oamenii. Eu acum nu văd altă soluție decât un lockdown urgent. Trebuie oprită activitatea și vaccinată populația.

Fiecare om din această țară trebuie să înțeleagă că este în pericol. Fiecare dintre noi trebuie să încerce măcar să convingă pe cineva din jur să se vaccineze”, a declarat prof.dr. Daniel Coriu, președintele Colegiului Medicilor din România, pentru ziare.com.

(sursa foto: Facebook/Colegiul Medicilor din România)

Cifrele de la GCS: peste 18.800 de cazuri noi

Declarațiile profesorului Coriu vin în contextul în care în această a doua zi a săptămânii s-au aflat, de la Grupul de Comunicare Strategică, cifre cutremurătoare, cu privire la situația generată de noul coronavirus la nivel național.

Și anume că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 18.863 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19). Și că la Terapie Intensivă sunt internați peste 1.800 de pacienți. Mai exact, că din totalul celor 19.730 de persoane internate cu COVID-19 în unitățile sanitare de profil, 1.805 sunt la ATI.

„Până astăzi, 19 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.486.264 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 6.103 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.261.267 de pacienți au fost declarați vindecați”, conform GCS.

Pe de altă parte, vă amintim că marți au loc, la Parlament, audierile miniștrilor propuși pentru a face parte din Guvernul Cioloș. Totul, la o zi după ce premierul desemnat a depus în Parlament lista de miniștri și forma finală a programului de guvernare. Votul decisiv se va da miercuri, în ședința comună a celor două Camere.