AcasăCORONAVIRUSMedicina se mută în online! Din 2021, doctorii vor da consultații pe...

Medicina se mută în online! Din 2021, doctorii vor da consultații pe Internet! Totul despre telemedicină

Compania Deloitte, una dintre cele mai mari firme de consultanță fiscală și audit la nivel global, a făcut publice predicţiile sale pentru anul 2021.

Aşa cum era de aşteptat, toate domeniile de activitate vor suferi schimbări majore din cauza pandemiei generate de COVID-19. Dar, cea mai importantă modificare va fi în sistemul medical. În sensul că oamenii vor apela din ce în ce mai mult la Telemedicină.

400 de milioane de consultaţii online, în 2021

Doctorii vor efectua mult mai multe vizie la domiciliu, dar online! Aproximativ 400 de milioane de astfel de situaţii vor exista în anul 2021, conform Deloitte.

În special persoanele de peste 65 de ani vor recurge la această variantă, din cauza riscurilor la care se pot expune dacă ar merge fizic într-un spital. Acum, nu știm dacă Deloitte i-a avut în vedere și pe români când a făcut această predicție, dar ne îndoim că pe meleagurile noastre pensionarii și în mod special cei din mediul rural sunt atât de încântați să folosească telemedicina.

COVID-19 la nivel mondial, pe un trend ascendent

La nivel mondial, în ultimele opt zile, numărul de cazuri confirmate a crescut cu 4.028.922, de la 63.089.300 în 30 noiembrie, la 67.118.222 cazuri în 7 decembrie, ora 13.00, conform hărţii Arcgis, realizate de Centrul Johns Hopkins pentru Ştiinţa şi Ingineria Sistemelor.

1.537.070 de decese au fost înregistrate la nivel mondial. În ultimele 8 zile, se observă, la nivel mondial, o uşoară scădere a numărului de cazuri şi de decese în raport cu săptămâna anterioară.

Situaţia COVID-19 pe continente

În privinţa distribuţiei COVID-19 pe continente, la 7 decembrie 2020, America se afla pe primul loc (cu circa 28,7 milioane de cazuri), în timp ce Europa a depăşit Asia după 16 noiembrie: Europa – 19,4 milioane cazuri şi Asia – 16,2 milioane cazuri. Africa (cca 2,2 milioane cazuri) şi Oceania (cca 52.000 cazuri), informează site-ul Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC).

author avatar
Andrei Ștefan
236 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri

Dublul standard occidental. Ucrainei i se cântă Slava – Israelul primește pumni în cap

Ucraina și Israelul sunt două națiuni tratate în mod diferit de Occident. Una este lăudată pentru eroismul său; cealaltă este condamnată - chiar acuzată...

Conflict orbital. Efectele detonării armelor nucleare în spațiu

Rusia dezvoltă o nouă armă nucleară antisatelit, potrivit informațiilor împărtășite de guvernul american cu  aliații europeni. Care ar fi impactul asupra spațiului și asupra...