AcasăCORONAVIRUSMedicii se întorc pentru rapel. Avalanșă de cereri pentru a doua doză...

Medicii se întorc pentru rapel. Avalanșă de cereri pentru a doua doză de vaccin

vaccinareMedicii se întorc pentru rapel. Avalanșă de cereri pentru a doua doză de vaccin

S-a dat startul etapei de rapel, adică de administrare a celei de-a doua doze de vaccin anticoronavirus. Personalul medical care s-a vaccinat în prima etapă primește a doua doză.

Peste 196.000 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19 în România, potrivit datelor puse la dispoziția CNCAV de către Institutul Național de Sănătate Publică, prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor.

Din acest total, 168.705 sunt cadre medicale, 67,5% dintre persoanele eligibile fiind imunizate până acum din totalul estimate de 250.000 de oameni. Persoanele eligibile pentru etapa 1 sunt cadrele medicale care nu au trecut recent prin infecția cu SARS-CoV-2, nu au contraindicații de natură medicală și nu se află în izolare.

Etapa de rapel se desfășoară paralel cu etapa a doua

Prima etapă a campaniei de vaccinare anti-COVID din România, dedicată exclusiv personalului medical, a început pe 27 decembrie 2020 și s-a desfășurat până la 14 ianuarie. Aceasta va continua până la sfârșitul lunii, în paralel cu etapa a doua, care a început vineri, 15 ianuarie.

Până la 31 ianuarie, sunt deja programate la vaccinare 42.765 persoane din etapa 1, ceea ce înseamnă că până la finalul acestei luni, 211.470 persoane ar putea fi vaccinate, adică 84,6% din totalul estimat al cadrelor medicale.

Estimările pentru finalul lui ianuarie urmăresc un procent de 84% de pesoane din linia întâi care să se vaccineze, adică în total 210.000 de oameni.

Vineri a început şi etapa a doua de vaccinare, dedicată persoanelor de peste 65 de ani, celor aflate în evidență cu boli cronice și angajaților din domenii esențiale, care va merge în paralel cu prima fază.

Avalanșă de cereri

Premierul Florin Cîțu a adus vești despre etapa a doua de imunizare. Într-un mesaj pe Facebook, acesta a transmis că deja 90% din locurile disponibile pentru următoarele trei săptămâni au fost ocupate.

La acest moment, în România sunt active 309 centre cu 413 puncte de vaccinare. Dintre acestea, 60 de centre, cu 84 de puncte de vaccinare sunt organizate de Ministerul Apărării Naționale (MApN), iar 39 de centre, cu 45 de puncte de vaccinare, de Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

author avatar
Andreea Vlad
153 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger