AcasăCORONAVIRUSMedicii, în alertă! A apărut o versiune „invizibilă” a tulpinei Omicron. Nu...

Medicii, în alertă! A apărut o versiune „invizibilă” a tulpinei Omicron. Nu poate fi detectată cu teste PCR

omicronMedicii, în alertă! A apărut o versiune „invizibilă” a tulpinei Omicron. Nu poate fi detectată cu teste PCR

Oamenii de știință susțin că au identificat o versiune „camuflată” a noii tulpini Omicron care nu poate fi distinsă de alte variante ale COVID în urma testelor PCR pe care oficialii de sănătate publică le fac pentru a ști rapid gradul ei de răspândire în întreaga lume.

Această variantă „camuflată” are multe mutații în comun cu varianta „standard” Omicron, dar îi lipsește o modificare genetică specială care să permită ca testele PCR bazate pe laborator să fie folosite ca mijloc brut de semnalare a cazurilor probabile, spun cercetătorii, potrivit The Guardian.

Varianta este încă detectată ca infectare cu COVID prin toate testele obișnuite și poate fi identificată ca variantă Omicron prin teste genomice, dar cazurile probabile nu sunt semnalate prin teste PCR care dau mai rapid un rezultat.

Cercetătorii precizează însă că, deocamdată, nu știu dacă noua formă de Omicron se va răspândi în același mod ca varianta standard de Omicron. Descoperirea noii forme de Omicron i-a determinat pe cercetători să împartă filiația B.1.1.529 în Omicron standard, cunoscut sub numele de BA.1, și varianta mai nouă, cunoscută sub numele de BA.2.

Varianta „camuflată”, mai greu de diferențiat de alte tulpini

Varianta ascunsă a fost observată pentru prima dată printre genomurile virusului Covid-19 trimise în ultimele zile din Africa de Sud, Australia și Canada, dar este posibil să se fi răspândit deja pe scară largă.

Oamenii de știință folosesc analiza întregului genom pentru a confirma care variantă a cauzat o infecție cu COVID, dar testele PCR pot oferi uneori o indicație. Omicron, ca și Alfa, are o modificare genetică numită deleție în gena „S” sau spike, iar testele PCR care afișează așa-numita deleție sunt foarte sugestive pentru infecții cu Omicron.

În mod informal, unii cercetători numesc noua variantă „Omicron camuflată”, deoarece nu are această deleție care permite testelor PCR să o detecteze.

author avatar
Andreea Vlad
611 afisari

9 COMENTARII

  1. Foarte convenabil.
    Deci, ar suna cam așa:
    „Aveți covid.”
    „De unde știți?”
    „Pentru că testul nu indică nimic…”

    Proastă-i omenirea asta…

    • nu-i chiar asa proasta lumea , asta vezi in presa miluita cu bani si la propaganda iarasi platita cu banii nostri . nici propaganda nu crede prostiile astea .

    • nu-i chiar asa proasta lumea , asta vezi la propaganda platita cu banii nostri , nici ei nu cred prostiile astea .

  2. Doar testele PCR sunt fiabile.
    O informare complet eronata.
    PCR este doar domeniul geneticii/ analizelor genetice/ diagnosticare genomica
    Testele antigen NU sunt fiabile petru aceste noi mutatii ale tulpinei Omicron.
    @ o corectie a sursei de informare este bine venita

    • Am si eu o corectie de facut – oare cine isi aduce aminte ca CDC a promis ca va scoate testele PCR din Ian 2022? Iata ca se pregateste terenul… Doamne, ce prosti au devenit previzibilii, si ce previzibili au devenit prostii!

    • Da, Lenuța, așa este. Aceste mutații ale acestui virus sunt foarte parșive și aceste teste nu știe să le deceleze dăcât că dacă pisiar.
      Mă-ntreb: cum poți umbla și respira în același timp? Nu… nu răspunde, că poate-ți iese aerul din plămâni, Doamne ferește…
      Vezi că vine a cincea doză, invizibilă și ea. Da’ e acolo, crede-i pă specialiști.

  3. O sursă nu ar fi de prisos. Considerând nivelul științific al educației dumneavoastră, veridicitatea informatiei pe care o publicați este incertă. Sper ca nu provine de ls singurul „om de știință” pe care-l cunoașteți, marele Jurma.
    In ceea ce privește testul PCR reamintesc ca CDC a cerut schimbarea testului cu unul nou, capabil sa diferențieze covid ul de gripa sezoniera

    https://www.cdc.gov/csels/dls/locs/2021/07-21-2021-lab-alert-Changes_CDC_RT-PCR_SARS-CoV-2_Testing_1.html

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger