AcasăCORONAVIRUSMedicii de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara IES ÎN STRADĂ! Ce...

Medicii de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara IES ÎN STRADĂ! Ce s-a întâmplat

(sursa foto: facebook/Spitalul Victor Babes Timisoara)

În contextul în care se discută frecvent despre situația generată de COVID-19 la nivel național, despre numărul cazurilor noi de infectări cu noul coronavirus, despre numărul pacienților aflați în grija cadrelor medicale de pe secțiile de Terapie Intensivă, dar și despre ritmul campaniei de vaccinare anti-COVID, în România, mai mulți medici rezidenți de ATI de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara au decis să se implice activ la nivel comunicațional. Și să înceapă o campanie de informare, față în față.

Concret, au în gând să iasă în stradă, pentru a sta de vorbă cu oamenii din orașul de pe Bega și pentru a le oferi explicații cu privire la vaccinare.

Atunci când vezi secțiile de Terapie Intensivă pline cu pacienți a căror viață atârnă de un fir de păr, din cauză că refuză vaccinul sau nu cred că boala există, atunci când secțiile roșii sunt pline de pacienți cu forme medii sau grave de COVID care pur și simplu ar face orice pentru a putea respira fără a fi conectați la un aparat, pentru că acolo am ajuns, te întrebi: De ce? De ce oamenii nu vor să se vaccineze? De ce nu cred în această boală cumplită care a ucis peste 50.000 de români? Și, în acel moment, îți dai seama că poate nu ai făcut destul.

Că poate orele, și zilele, și nopțile pe care le-ai petrecut în ATI ajutându-i pe bolnavi nu au fost îndeajuns. Ai făcut tot ce se putea în spital. Dar, probabil, nu aici trebuiea dusă bătălia. Dacă cei pe care îi tratăm astăzi în ATI-urile ocupate 100% ar fi înțeles ce să facă, de ce este importantă imunizarea, de ce este important să poarte mască și să se ferească, nu am fi ajuns în situația asta”, sună mesajul postat miercuri, 10 noiembrie, pe pagina de Facebook a unității spitalicești din Timișoara.

Inițiativa ar urma să înceapă de joi, 13 noiembrie

Ca urmare, mai mulți medici rezidenți de la acest spital au decis să iasă în stradă, în mijlocul comunității, în ideea de a putea discuta cu oamenii, pentru a comunica pe tema vaccinării. Și a răspunde eventualelor întrebări pe care aceștia din urmă le-ar putea avea, când vine vorba de vaccinarea împotriva COVID-19.

„De aceea, noi, câțiva medici rezidenți de ATI, am decis să mai facem ceva. Să mergem din casă în casă, din bloc în bloc sau pur și simplu pe stradă să le explicăm oamenilor, față în față, de ce este necesar să ne vaccinăm, să ne protejăm. Vom sta de vorbă cu timișorenii, le vom împărtăși din experiența noastră din spital și le vom arăta care sunt beneficiile vaccinării, riscurile, posibilele efecte adverse”, se mai transmite în postarea amintită.

S-a stabilit că această inițiativă pe latură comunicațională să înceapă de joi.

Cifrele de la GCS

Conform raportării de la ora 13 venite marți, 9 noiembrie, de la Grupul de Comunicare Strategică (GCS), cu privire la situația COVID la nivel național, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 7.589 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19).

„Până astăzi, 9 noiembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.718.726 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 9.342 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.521.696 de pacienți au fost declarați vindecați”, potrivit GCS.

De asemenea, în raportarea din 9 noiembrie s-a anunțat și faptul că din totalul celor 18.082 de persoane internate cu COVID-19 în unitățile sanitare de profil, 1.850 sunt la ATI (Terapie Intensivă).