AcasăCORONAVIRUSMedicii de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara IES ÎN STRADĂ! Ce...

Medicii de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara IES ÎN STRADĂ! Ce s-a întâmplat

(sursa foto: facebook/Spitalul Victor Babes Timisoara)

În contextul în care se discută frecvent despre situația generată de COVID-19 la nivel național, despre numărul cazurilor noi de infectări cu noul coronavirus, despre numărul pacienților aflați în grija cadrelor medicale de pe secțiile de Terapie Intensivă, dar și despre ritmul campaniei de vaccinare anti-COVID, în România, mai mulți medici rezidenți de ATI de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara au decis să se implice activ la nivel comunicațional. Și să înceapă o campanie de informare, față în față.

Concret, au în gând să iasă în stradă, pentru a sta de vorbă cu oamenii din orașul de pe Bega și pentru a le oferi explicații cu privire la vaccinare.

Atunci când vezi secțiile de Terapie Intensivă pline cu pacienți a căror viață atârnă de un fir de păr, din cauză că refuză vaccinul sau nu cred că boala există, atunci când secțiile roșii sunt pline de pacienți cu forme medii sau grave de COVID care pur și simplu ar face orice pentru a putea respira fără a fi conectați la un aparat, pentru că acolo am ajuns, te întrebi: De ce? De ce oamenii nu vor să se vaccineze? De ce nu cred în această boală cumplită care a ucis peste 50.000 de români? Și, în acel moment, îți dai seama că poate nu ai făcut destul.

Că poate orele, și zilele, și nopțile pe care le-ai petrecut în ATI ajutându-i pe bolnavi nu au fost îndeajuns. Ai făcut tot ce se putea în spital. Dar, probabil, nu aici trebuiea dusă bătălia. Dacă cei pe care îi tratăm astăzi în ATI-urile ocupate 100% ar fi înțeles ce să facă, de ce este importantă imunizarea, de ce este important să poarte mască și să se ferească, nu am fi ajuns în situația asta”, sună mesajul postat miercuri, 10 noiembrie, pe pagina de Facebook a unității spitalicești din Timișoara.

Inițiativa ar urma să înceapă de joi, 13 noiembrie

Ca urmare, mai mulți medici rezidenți de la acest spital au decis să iasă în stradă, în mijlocul comunității, în ideea de a putea discuta cu oamenii, pentru a comunica pe tema vaccinării. Și a răspunde eventualelor întrebări pe care aceștia din urmă le-ar putea avea, când vine vorba de vaccinarea împotriva COVID-19.

„De aceea, noi, câțiva medici rezidenți de ATI, am decis să mai facem ceva. Să mergem din casă în casă, din bloc în bloc sau pur și simplu pe stradă să le explicăm oamenilor, față în față, de ce este necesar să ne vaccinăm, să ne protejăm. Vom sta de vorbă cu timișorenii, le vom împărtăși din experiența noastră din spital și le vom arăta care sunt beneficiile vaccinării, riscurile, posibilele efecte adverse”, se mai transmite în postarea amintită.

S-a stabilit că această inițiativă pe latură comunicațională să înceapă de joi.

Cifrele de la GCS

Conform raportării de la ora 13 venite marți, 9 noiembrie, de la Grupul de Comunicare Strategică (GCS), cu privire la situația COVID la nivel național, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 7.589 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19).

„Până astăzi, 9 noiembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.718.726 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 9.342 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.521.696 de pacienți au fost declarați vindecați”, potrivit GCS.

De asemenea, în raportarea din 9 noiembrie s-a anunțat și faptul că din totalul celor 18.082 de persoane internate cu COVID-19 în unitățile sanitare de profil, 1.850 sunt la ATI (Terapie Intensivă).

621 afisari

10 COMENTARII

  1. Mai bine ar ieși în stradă să ceară guvernului să introducă medicația anticovid în protocolul medicului de familie așa încât să nu ,le fie ATI-ul plin. Apoi, dacă-s băieți deștepți, ar fi trebuit să realizeze deja că renumitul vaccin nu stopează nicio pandemie. Vezi cazul țărilor vaccinate masiv, care acum se confruntă cu creșterea bruscă și masivă a cazurilor de covid. În plus, stimabilii doftori ar trebui să vadă de ce avem cei mai mulți morți de Covid din Europa! Acestea fiind spuse, le urez succesuri și minți limpezi!

    • bai , bula , avem cei mai multi morti din europa pentru ca sint umflati artificial , adica ai 7 cancere si ai guturaiul de covid si ai murit , esti trecut la covid , nici acum nu ai aflat ? cati cunosti tu morti de covid fara sa aiba alte boli ? nu mai pune botu la minciuni !

      • Băi Bulă, dacă te ducea oleacă capul, înțelegeai comentariul meu. Adică pe lângă morții morți de altceva declarați ca morți covid, sunt și morții cu covid, omorâți de protocol. Dar e greu să pricepi, nu-i așa? De fapt eram de aceiași parte a baricadei, numai că nu te-ai prins.

  2. daca este asa grava aceasta boala de ce sint acelasi numar de morti care erau si inainte de mascarada asta ? ma trefer la nr de decedati pe zi .

    • Ah, nu, nu, nu sunt acelasi numar de oameni morti ca si inainte sa inceapa mascarada. Oamenii mor acasa, cumplit, de cancer si boli incurabile pentru ca sectiile li s-au inchis si nu mai sunt tratati, oamenii mor acasa pentru ca sunt refuzati la tratare din ordinul lui Harapat de a refuza la internare cazurile „usoare” (prin caz usor inteleg un pacient cu peritonita care a fost refuzat la operatie, considerat caz „neesential”, si care a murit acasa 1-2 zile mai tarziu), oamenii mor in spitalele de covid pentru o pneumonie pentru ca sunt arsi cu oxigen si indopati cu kaletra, poporul roman este decimat, cat de bine a ales cuvantul cineva de pe aici…
      Cand esti medic erou cu 30000 de lei lunar si lucrezi 3-4 luni pe an iar restul o freci, ferit de protocoale de malpraxis si cu cadavrele pe care le scoti ferite de autopsii si ascunse review-urilor, si vezi ca vaccinul aduce tot mai multe „infectari”, nu e normal sa iesi in strada sa vaccinezi oamenii?

      • Au murit oameni care aveau o sansa la viata.Dar au fost refuzati la internare oe motiv ca nu sunt locuri.
        Toate sunt ocupate cu covizi.
        Sa iasa in strada sa explice asta !
        Sa iasa in strada si sa ne explice ce scrie in protocolul ala de tratament, cine il impune si cine l a semnat.
        Sa iasa in strada sa explice cum se face calculul de oxigen per pacient in oxigenoterapie.Au ei mai.multe formule matematice de calcul.sa vedem daca le cunosc !
        Sa iasa in strada si sa explice de ce starea de sanatate a unor pacienti se agraveaza instant de cum se interneaza !
        De ce, de ex., la un pacient cu diabet si cancer i s-a pus perfuzie cu glucoza iar la protestele acestuia i s a spus sa ia mai multa insulina…ca trece ! ( spital Buzau).

  3. Medicii au tradat pacientii si s au vandut pt bani sa faca protocoale impuse lucru mai vaxut pt ca au studiat si nu cred ca asa le a spus sa trateze la ordin!!!

  4. Nu va inflamati,oameni buni,e clar ca sunt o turma manata dindarat cu biciul si spun poezia care le-a fost bagata pe gat.N-as fi crezut in viata mea ca medicii vor ajunge o turma de oi.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger