AcasăCORONAVIRUSMedicii de familie vor să testeze gratuit, dar se lovesc de birocraţie....

Medicii de familie vor să testeze gratuit, dar se lovesc de birocraţie. Iată ce piedici au întâmpinat!

Medicii de familie pot testa pentru COVID doar persoanele care se încadrează în metodologia stabilită de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) și doar în urma unui contract cu casa de asigurări de sănătate.

Medicii primesc 50 de lei pentru fiecare persoană testată, reprezentând contravaloarea testului, manopera, materialele și echipamentele de protecție necesare testării.

Birocraţia şi hibele tehnice descurajează testarea

Testarea se realizează în cadrul cabinetelor medicale din asistența medicală primară sau în cadrul cabinetelor din centrele de permanență, iar informațiile privind persoanele testate sunt raportate în Corona Forms.

În baza datelor transmise zilnic de CNAS referitoare la medicii de familie pentru care casele de asigurări de sănătate încheie contracte sau acte adiționale pentru activitatea de testare, STS va transmite un mesaj pe telefonul mobil care va conține user-ul și parola de acces în Corona Forms ale fiecărui medic.

Numărul cabinetelor de medicină de familie care fac teste rapide gratuite pentru COVID-19 a ajuns la 4.130. Totuşi, medicii care s-au oferit și au încheiat contracte în acest sens nu pot testa însă toți, din cauză că testarea în sine este de fapt partea cea mai simplă, însă birocrația din spate îi descurajează sau chiar îi împiedică pe medici să-și facă treaba.

Concret, piedicile din calea testării:

  • Sunt probleme cu accesul în Corona Forms – mulți medici stau încă după STS să le trimită datele de logare.
  • Platforma nu este foarte intuitivă, mulți medici de familie se întreabă între ei unde trebuie să dea click.
  • Unii medici încă mai raportează în platforma veche, după aceea DPS introduce datele în Corona Forms. Aşadar, se ridică întrebarea dacă acele teste sunt numărate ca fiind făcute de medicii de familie sau nu.
author avatar
Andrei Ștefan
287 afisari

3 COMENTARII

    • In nici un caz, doctorii de familie sunt si ei extrem de ocupati. Au timp sa-ti faca o trimitere la specialist ( la care te poti programa in 1-2 luni ), dar nu au timp sa -ti verifice starea plamanilor ! Halal doctori ! Din ce in ce mai putin interesati si pregatiti profesional. Se mai pune problema preventiei ? Doctorii de familie ( ca si majoritatea dr. tineri specialisti scosi pe banda) sunt varza din pacate. Facultatile de medicina scot pe banda absolventi slab pregatiti, fara nicio chemare pentru aceasta profesie.

  1. Nici draku nu mai crede nimic din ce povesti baga propaganda nazista de stat din Bukalistan, asa ca, bai medicilor de familia, in curand o sa incepeti sa va reorientati !! S-a cam terminat cu huzurul, bai crminalilor in negru, o sa ajungeti toti cei care a-ti participat si macar 1 zi la genocidul plandemic pe stalp, sus pe stalp !! Bai, la astia incepe sa le fie frica, mai ales la postakul ala cu ochi albastrii de anonim, ala e un dosist venbit de pe adevarul/pravda, g4media si republica, acolo peste tot e cuib de nazisti imputiti, care si-o vor lua in gura, la proopriu, cat de curand !! Si, bai anonim, bai sclavete ordinar, sa te vedem cu sari ca iepurasul in sus de bucurie pe frontul de est, sa te vedem cu te jertfesti tu si alti kakati kurkubeisti ca tine pentru micuta colonie esuata bananiera !! Bai anonim, bai tampitule patentat, sa ne prinzi de pwula pe toti, sa vezi tu ce ti-o iei cand te prindem !! Ha ha hha 🙂 Acum, ca te-am linistit, poti sa iti schimbi pantalonii, ca cravata ti-o vor schimba alti romanasi, ca sunt destui amatori sa se joace asa putin cu tine, si alti nazisti imputiti ca tine !! Sieg Heil, Sieg Heil, Novaxx Djokovici Macht Frei 🙂

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Situație catastrofală în MAI. Plecare masivă a polițiștilor din sistem

Ministerul Afacerilor Interne a cerut Guvernului să deblocheze 5.200 de posturi vacante, arătând că deficitul de personal s-a accentuat după plecările masive din sistem,...

Doamna Ursula bate câmpii: “Folosiți profiturile din activele rusești înghețate pentru a înarma Ucraina”

Potrivit Ursulei von der Leyen, profiturile neașteptate din activele înghețate ale Rusiei ar trebui folosite pentru a sprijini Ucraina prin cumpărarea de arme. Numai...