AcasăCORONAVIRUSMedicii de familie, stimulaţi de stat să-şi cheme pacienţii la vaccinare! Câţi...

Medicii de familie, stimulaţi de stat să-şi cheme pacienţii la vaccinare! Câţi bani le oferă (VIDEO)

vaccin medicMedicii de familie, stimulaţi de stat să-şi cheme pacienţii la vaccinare! Câţi bani le oferă

Statul român caută soluţii prin care să vaccineze cât mai mulţi oameni. Şi au mai găsit una: motivarea medicilor de familie cu bani, pentru ca aceştia să-şi convingă pacienţii să se imunizeze.

Suma pe care doctorii o vor primi pentru vaccinarea împotriva COVID-19 la cabinete crește de la 30 de lei pentru fiecare persoană vaccinată la 40 de lei.

Ce cuprinde acest tarif?

Tariful pentru inocularea vaccinului împotriva COVID-19 administrat de către medicii de familie cuprinde consultația medicală realizată de medicul de familie, administrarea serului, precum și monitorizarea și raportarea reacțiilor adverse postvaccinare.

Ordonanţa de urgenţă aprobată astăzi pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 3/2021 privind unele măsuri pentru recrutarea şi plata personalului implicat în procesul de vaccinare împotriva COVID-19 şi stabilirea unor măsuri în domeniul sănătăţii prevede, printre altele, majorarea tarifului pentru inocularea vaccinului împotriva COVID-19 administrat de către medicii de familie, de la 30 de lei/persoană vaccinată la 40 de lei/inoculare.

Acest tarif cuprinde consultaţia medicală realizată de medicul de familie, administrarea serului, precum şi monitorizarea şi raportarea reacţiilor adverse postvaccinare”, a transmis, miercuri, Ministerul Sănătăţii.

Până acum, aproximativ 3.000 de medici de familie s-au înscris în programul de vaccinare anti-COVID în cabinete.

author avatar
Andrei Ștefan
318 afisari

1 COMENTARIU

  1. Medicii de familie nu vor sa vaccineze cu Astra Z.Se tem ca pacientii vor refuza vaccinarea.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger