AcasăCORONAVIRUSMedicii de familie, somați să-i convingă pe bătrâni să se vaccineze

Medicii de familie, somați să-i convingă pe bătrâni să se vaccineze

Valeriu Gheorghiță mută campania de vaccinare la medicii de familie

Autoritățile au dezvăluit faptul că medicii de familie au fost incluși în campania de vaccinare doar pentru a înfrânge rezistența și reticența vârstnicilor la imunizarea anti-Covid. Astfel, s-a considerat că încrederea bătrânilor în medicii de familie va fi mult mai eficientă decât comunicarea de până acum făcută de reprezentanții Guvernului.

Stimulați cu 40 de lei pe cap de vaccinat, medicii de familie au primit ordin să înceapă să-i convingă pe bătrâni să se vaccineze, în condițiile în care procentul celor reticenți depășește 70%. În fapt, autoritățile și-au recunoscut neputința de a găsi un mod de comunicare convingătoare în privința vaccinării anti-Covid, acestea aruncând vina pe timpul prea scurt de la autorizarea vaccinului până în prezent. Realitatea este însă că a transmite că trebuie să te vaccinezi doar ca să obții pașaportul verde pentru a ieși din țară nu este nicidecum un argument solid. Atâta timp cât se știe că, odată vaccinat, te poți îmbolnăvi și poți transmite mai departe boala, nimeni nu vede vreun fel de logică în acest lucru. ”Dacă ne-am uita la motivele pentru care, în general, persoanele vârstnice nu se vaccinează, dar nu doar persoanele vârstnice, cel mai important este legat de teama de reacție adversă. Este principalul motiv invocat de oameni, frica de reacții adverse, și eu pot să înțeleg perfect lucru. Este nevoie de o mult mai bună comunicare în acest sens, însă elementul esențial, placa turnantă, dacă vreți, o reprezintă la nivel local medicul de familie. Și nu vreau să fac un transfer de responsabilitate, însă, realmente, seniorii au încredere în medicul de familie și este foarte bine că se întâmplă așa. Tocmai de aceea cred că mesajul trebuie să vină de la locul și de la persoana potrivită, la momentul potrivit, așa încât sunt convins că medicii de familie, în toată această perioadă şi de aici încolo, se vor implica din ce în ce mai mult, tocmai pentru a informa fiecare persoană din lista proprie de beneficiile vaccinării, să explicăm omului care sunt beneficiile, de ce este important să ne vaccinăm. Pentru că sunt foarte multe persoane care, așa cum am constatat în ultima perioadă, nu știu de ce trebuie să se vaccineze, nu știu care sunt beneficiile vaccinării și la ce e bună această vaccinare împotriva Covid-19”, a declarat Valeriu Gheorghiță, șeful Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV).

Polițiștii, băgați la înaintare

Colonelul Valeriu Gheorghiță a făcut din nou apel la autoritățile care au credibilitate să se implice în campania de convingere a românilor să se vaccineze, printre acestea fiind enumerate și forțele de ordine. Acestea vor trebui să meargă din poartă în poartă pentru a le explica oamenilor cât de benefică este imunizarea, care va avea ca efect ridicarea restricțiilor. ”Este momentul la care această conștiință civică, dacă vreți, trebuie să fie poate la cel mai înalt nivel, pentru că, spre deosebire de alte programe de vaccinare, campania actuală de vaccinare este o campanie care are ca obiectiv final să ne readucă împreună, pentru că până la acest moment am vorbit de distanțare fizică, am vorbit de distanțare socială. Avem soluţia să revenim împreună, să revenim la normalitate”, a precizat Valeriu Gheorghiță.

Șantajul, singura comunicare a autorităților

Mesajele pe care le transmit autoritățile pentru a-i determina pe oameni să se imunizeze nu reușesc să depășească sfera șantajului. Astfel, fără o imunizare colectivă de peste 70% nu se vor deschide restaurantele și cafenelele, nu vor exista evenimente sportive și culturale, nu se vor deschide integral școlile, nu vom putea circula liber, nu se va putea ieși din țară și nu se va renunța la mască. Adică vaccinarea este prețul pe care trebuie să-l plătim pentru a ne recâștiga libertatea.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
1.031 afisari

9 COMENTARII

  1. ia uitati ce frumos tine el manutele sa stim si noi ca taticutul lui il ocroteste in permanenta, adica masoneria. pana mai are nevoie de el, pe urma gata.

    • E varianta Merkel a triunghiului… E halucinant ce se intampla – Oare mai sunt persoanele originale sau au fost inlocuite cu clone ?…

      • Nu cred ca sunt clone sunt români de-ai noștri criminali, corupti si probabil au primit bani de la satanistii masoni din occident si acum stau cu latul deasupra capului daca nu executa ordinele.

  2. Ce-ar fi sa lasati lumea in pace? Asigurati conditii si sa faca fiecare ce vrea. Terminati cu certificate verzi, albastre, cu diverse avantaje, cu aratatul zaharelului. Spuneti adevarul si numai adevarul, nu mai mintiti si vedeti-va de treaba voastra de guvernanti. Oamenii sunt mai destepti decat voi si stiu ce au de facut.

  3. Dupa cate inteleg bai Gheorghe tu ca militar si doctor le ceri doctorilor de familie sa minta pe pacientii lor mai in varsta. Vrei sa le povesteasca numai de partile bune nu si de cele rele.
    Ce te faci insa daca doctorii de familie vor sa-si respecte juramantul lui Hippocrate depus cand au dobandit titlul de doctor medic? Vezi tu, nu toti romanii accepta sa-si calce juramintele. Romanii, cea mai mare parte, sunt oameni de onoare. Tu iti respecti juramantul militar macar?
    Bai Gheorghe, ce se intampla cu banii cu care sunt remunerati in mod normal persoanele care accepta sa urmeze un tratament cu medicamente experimentale. In mod normal in Montreal este vorba de vreo $4000, in conditiile in care compania care-l angajeaza expune in scris, stiind ca poate ajunge in fata unui judecator si beneficiile si efectele secundare.
    Gheorghe, fii atent. Inceteaza sa mai inciti medicii de familie, santajand sau acordandu-le avantaje financiare sa faca experimente pe cei in varsta fara sa-i informeze de beneficiile si efectele secundare posibile.
    Bai Ghorghe spune-mi te rog, incercarea de a impinge medicii de familie in linia intaia, este de fapt o tentativa de a arunca raspunderea pemtru consecintele efectelor secundare pe umerii medicilor de famili. Bai cizma, tu ai onoare?

  4. Apar tot mai multe informatii despre riscurile „proteinei spike” si faptul ca „vaccinatii” ii vor expune si pe cei nevaccinai la aceleasi riscuri . Pentru ce insista aceste personaje hilare cu inocularea ??

  5. Bai Gheorgita, sa ne prinzi tu pe toti de c-o-i-t-a 🙂 bai handikapatule, vezi ca se ascute lupta de clasa si de casta, omule, nu te juca cu focul, ca te arzi de data asta !! 🙂 Deja s-a terminat cu conducta de sclavi si cobai care au vrut sa se vaxineze cu serul experimental minune care ii va modifica genetic 🙂 Lasa amenintarile, omule, ca nimeni cu un caracter puternic nu se lasa intimidat de voi, instinctul de supravietuire e mai puternic in lumea aceasta decat orice, asa ca lasa gargara globalista, ca nu te mai asculta si nu te mai crede nimeni, bai imbecil mincinos ce esti !! Iadul pe Pamant va asteapta, inca nu a-ti vazut nimic, bai criminalilor ordinari !!

  6. AVOCATUL POPORULUI DOARME IN PAPUCI CAND NISTE NIMENI SANTAJEAZA ACEST POPOR , MADAM WEBER NU SE AUDE , CE CAUTI PE ACEL SCAUN CAND ROMANILOR LI SE IMPUNE IMPOTRIVA VOINTEI LOR SA FIE COBAII BIG PHARMA ??ACESTE VACCINURI AVIZATE PROVIZORIU !,ACESTE VACCINURI PENTRU CARE GUVERNELE CUMPARATE DE BIG FARMA AU GARANTAT CA FURNIZORUL NU VA RASPUNDE PENAL DE EFECTELE ADVERSE ,DE MOARTEA SAU IMBOLNAVIREA CELOR VACINATI CU ACESTE SERURI NUMITE VCCINURI ANTI COVID. BIG FARMA A COMUNICAT DEJA UN PROFIT DE 26 MILIARDE $ DE LA INCEPUTUL ANULUI 2021,vezi presa !.
    CU ASA INDIVIZI CARE FAC JOCUL MURDAR AL POLITICIENILOR CORUPTI ACEST POPOR VA FI DOAR VICTIMA ,IAR CEA CARE AZI TACE ESTE MADAM WEBER.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger