AcasăCORONAVIRUSMedicii ATI, alarmați: Foarte mulţi pacienţi cu COVID-19 iau tratament după ureche

Medicii ATI, alarmați: Foarte mulţi pacienţi cu COVID-19 iau tratament după ureche

vaccin-chiuveta

Foarte mulți români infectaţi cu SARS-CoV-2 iau tratamente necorespunzătoare acasă, fără ca acestea să fie prescrise de medici, avertizează medicul Adrian Ciocănea, şeful secţiei ATI de la Spitalul Orăşenesc Mioveni. 

Mai mult, oamenii pun mai multă bază în aceste tratamente luate după ureche, decât în medici, așa că, de multe ori, ajung la spital când este deja prea târziu.

Oamenii sunt neîncrezători în sistem

„Foarte mulţi pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2 iau tratament din auzite. Oamenii nu înţeleg despre ce este vorba în povestea asta… Şi mai este o problemă: oamenii sunt neîncrezători în sistem şi vin târziu la spital. În fiecare val boala a fost altfel, iar acum are o contagiozitate înfiorătoare”, spune doctorul Adrian Ciocănea, şeful secţiei ATI din cadrul Spitalului Orăşenesc Mioveni, citat de adevarul.ro.

Potrivit medicului, pacienții se lasă păcăliți de simptomele inițiale, care dau senzația unei banale gripe, problemele cu oxigenarea apărând abia ulterior.

O treime dintre pacienți, mor la ATI

„Boala în primele şapte zile pare o gripă banală. Însă din păcate nu este deloc aşa. Mulţi pacienţi obosesc foarte repede, deşi aparent li se pare că sunt bine. Însă apare o mare problemă cu oxigenarea. Mulţi pacienţi infectaţi ajung la spital cu o saturaţie doar între 40 şi 60, ceea ce nu este deloc bine”, precizează doctorul Adrian Ciocănea.

Rata de mortalitate în secția ATI de la Spitalul Orăşenesc Mioveni este una foarte ridicată. În doar o lună de la deschidere, pe secţie unde sunt trataţi pacienţii cu COVID-19 în formă gravă au murit 22 de pacienți, din cei 63  internați acolo, adică mai bine de o treime.

author avatar
Alina Costache
276 afisari

3 COMENTARII

  1. Pai ce stiti sa le recomandati in afara de intubare si oxigen care le face plamanii praf?Nu mai faceti pe competentii ca habar n-aveti ,sunteti facuti gramada,aveti pe constiinta zeci de mii de oameni care au murit cu zile drept pentru care ,culmea,sunteti platiti regeste.O veni ea si ziua judecatii.

  2. Bai, harciogilor de la ATI, bai criminalilor in negru, romanasii vostrii numai acum va arata cat de mare e haosul in colonia aia bananiera a voastra de tot kakatul !! Nimeni nu mai are incredere in nimeni, asa ca chiar, ce draku ar putea sa mearga rau ? Well, cam totul, asa ca aia e, scapa cine si care poate, bai ratatilor dementi din cultul covidian arahatian !! O sa ajungeti cu totii pe stalp, bai criminalilor in negru din toate spitalele Soylent Green pentru genocidul ce il faceti de 2 ani, unul nu va scapa intreg, asta numai asa, ca sa nu va faceti iluzii !! Nazi Vaxxin Macht Frei 🙂

  3. Decat niciun tratament, mai bine unul „dupa ureche”….Ori, reclamele desantate la medicamente si dispozitive medicale ce-au inundat ecranele, unde credeati ca puteau duce?! Medicina a fost inlocuita de indemnul obsesiv – „intreaba farmacistul!” – si romanul exact asta face….Nu-i vorba, ca si daca ar intreba medicul, n-ar afla decat cu ce alte dispozitive, la care face reclama „eroul” sa se mai doteze, ori ce analize scumpe sa-si mai faca la clinica privata la care presteaza… Romanul invata repede…are „lucrul lui”, isi masoara tensiunea, saturatia de oxigen, are cu ce si-si afla singur glicemia… pe net afla cum se numeste boala, la tv i se „serveste” reteta, apoi mai „intreaba farmacistul”…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger