AcasăCORONAVIRUSMedicii aruncă în aer teroarea contaminării: Covidul nu se ia atât de...

Medicii aruncă în aer teroarea contaminării: Covidul nu se ia atât de ușor

Dr. Oana Mihaela Secară: ”Nu trebuie să ne panicăm pentru o maladie în care 997 din 1.000 de persoane se vindecă”

Covidul nu se transmite nici prin suprafețe, nici în magazine și în niciun caz în aer liber, avertizează medicii. Și asta pentru că este nevoie de o cantitate foarte mare de particule virale, în încăperi închise și neaerisite, pe care persoana respectivă să le inhaleze o lungă perioadă de timp ca să se contamineze, susțin aceștia. 

Aflați pe teritoriul Austriei, doi șoferi de tir din România au coborât din vehicul și au fost la un pas de a fi săltați de polițiști și duși la spital. Motivul? Românii aveau masca pe figură, iar la austrieci doar oamenii bolnavi poartă mască. Teroarea contaminării, indusă de guvernanți, nu are nicio legătură cu realitatea. Infectarea cu noul coronavirus în aer liber este absolut imposibilă, pentru că este nevoie de o cantitate foarte mare de particule virale, pe care oamenii să o inspire o lungă perioadă de timp într-un spațiu închis, ne spune dr. Oana Mihaela Secară, medic primar al Spitalului Municipal „Sfântul Ierarh dr. Luca” Onești, suport Covid. ”Eu tot insist asupra modului în care se transmite virusul. Nu este vina nimănui că nu s-a știut de la început cum se transmite, dar, după un timp, trebuie să înțelegi că realitatea este cea care este. Covidul nu se transmite prin suprafețe, asta este clar, și trebuie să înțeleagă toți că, pe măsură ce trece timpul, lucrurile se elucidează și încep să devină evidente. Sunt articole medicale în care s-a precizat că s-a încercat cultivarea virusului de pe suprafețe și nu s-a reușit.

Este un virus care se transmite pe cale respiratorie și este foarte greu să cultivi un astfel de virus de pe suprafețe. Acești viruși au nevoie de niște condiții speciale ca să se poată transmite. Mai simplu spus, dacă secrețiile ajung pe suprafețe, ele se usucă și nu mai există condițiile de umiditate, PH, substanțe nutritive, ca să supraviețuiască virusul. Ar trebui să atingi acea suprafață exact în momentul în care au fost împrăștiate secrețiile, sau foarte aproape de momentul acela, și apoi tot atunci să le introduci în cavitatea bucală sau nazală. Dar chiar și așa este dificil, pentru că pe toate mucoasele există o barieră formată din mulți factori, dar mai ales din IGA, o imunoglobulină care se află în mucusul respectiv, nazal sau bucal, care contracarează particulele virale, iar cantitatea introdusă prin acest gest, de a pune mâna la nas sau la gură, este nesemnificativă”, ne-a declarat dr.Oana Mihaela Secară.

Decedații nu transmit virusul

Este limpede că virusul Covid nu se transmite de la persoanele decedate, este exclus, ne mai spune dr.Oana Mihaela Secară. ”Ca să se contamineze cineva ar trebui ca în încăpere să fie o cantitate foarte mare de particule virale expirate. Iar biocidele împrăștiate peste decedați constituie practici inspirate din cele cu microorganisme de altă natură. Ceea ce spun cei de la pompe funebre, că se pot contamina atunci când pliază persoana decedată ca să o îmbrace și apare acel suflu al morții, nu este suficient ca să se infecteze. Pentru că, și am să repet acest lucru până o să înțeleagă toată lumea, în încăperea aceea mica, neaerisită, trebuie să existe o concentrație foarte mare de particule virale pe care să le respiri mult timp. Au fost persoane care au stat cu bolnavi Covid în casă și nu au contactat virusul”, a afirmat dr.Oana Mihaela Secară.

Infectarea, de la persoane apropiate

Masca în aer liber sau masca pe plajă constituie exagerări grosolane ale autorităților, pentru că niciodată nu se produce contaminarea în acest mod, susțin medicii. ”Dar dacă cineva stă într-o încăpere relativ mică, cum este un birou, o locuință sau un mijloc de transport, și petrece timp mai mult, sau repetat în acea încăpere și acolo este o concentrație mare de particule virale, atunci IGA-ul nu mai face față și poate, la un moment dat, să apară contaminarea. De aceea persoanele care s-au infectat cam știau de la cine, iar persoanele respective erau apropiate”, ne-a mai precizat dr.Oana Mihaela Secară.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
107.727 afisari

34 COMENTARII

  1. Păi, teroarea și minciuna au fost instituite și propagate, 24 de ore din 24, și cu ajutorul presei vândute, a media, in general. Degeaba vă spălați pe mâini. Măcar de ați trâmbița adevărul la fel de des pe cât o faceți cu minciuna.

    • Nu credca s-a imbolnavit nimeni de la cineva care nu a purtat masca IN AER LIBER si mai ales care a si pastrat distanta majica de minim 1m…deci cum se spunea in mai multe posturi e abuz, daca esti singur si ai distantare de 3 poate si de 7-8m de urmatoarea fiinta umana atunci de unde infectare…baliverne ale otoritatilor cautatoare de rahat pansat! Mai degraba te protejaza masca de vre-un herpes sau sa tragi aer rece direct(iarna) si de care sa te racesti, si uite asa cu raceala daca esti si fraier si faci testul, eu credca 99% te baga la covrigu lor ca de-aia cica au scazut drastic racelile si gripele sezoniere ca le-au bagat practic pe toate la numaru zilnic de incovrigati!!!!

      • Proabil nu v ati infectat si nici nu v au murit persoane dragi….altfel nu ati compara covidul cu o simplă răcealăsau gripă…:(

        • Ai mare dreptate…dar uni dintre noi..nu gindesc…eu nu am vazut asa prostie ca prosti nostri din Guvern…

  2. „Renumiții ” noștri doctori,care ne-au înnebunit cu masca,inclusiv în apă, cu distanța etc,nu cunosc aceste lucruri ??

    • Ba stiu , insa ,,argintii” suna mai bine pentru ei dacat …adevarul! Pacat ! Madicina ar trebui sa ramana o profesie nobila . Nu in multe profesii se depune juramant asa cum medicii depun juramantul lui Hipocrat ! Dar si juramamintele se incalca , nu-i asa domnilor/doamnelor doctori ?

  3. Bai Bode, bai trepadusule politic de tot rahatul, toti rebelii vreau sa iti multumeasca ca ai facut partie prin orase, seara intre 20.30 si 22.00 poti sa faci cate ture de alergat vrei, chiar poti sa stai si in cap, ca nu prea sunt multi pe afara, ceea ce inseamna ca sunt inca multi sclavi si cobai care inca cred tot ceea ce abereaza criminalii Plandemiei !! 🙂 Dar asa functioneaza adevarata selectie naturala, cei care se vaxineaza cu serul lor experimental minune o sa invete in cativa ani sa zboare !! 🙂 Scapa cine poate, bai, ce e asa de greu de inteles, asa ca multumim inca o data ordinarilor din Guvern, ca sunt batuti cu ceva in cap la cat de prosti sunt !! 🙂 Se ascute lupta de clasa si de casta, tovarasi, asa ca atentie maxima !! 🙂 Ha ha ha 🙂

  4. Cine a fost gasit vinovat de ceva grav in saraca Romanie dupa 1989 ???… nimeni … justitiia si organele astea sexuale tip mai mapn anaf dna spp sri etc etc sunt si vor fi mereu vinovate de epoca ruginei de azi a Romaniei !!!

  5. ba la noi ,toate le au facut pe dos strategii covidului sau mai bine zis a fost o bataie de joc si un atentat la sanatate prin obligarea purtatrii mastii si la copiiii si chiar tuturor in aer liber mai ales ,adica sa ti inhalezi bioxidul de carbon expirat inapoi in plamani!!!!!!!!!! si nu se pot numi criminali??????????sa mearga iohann, catu si arafat cu masca in austria sa i ridice polizei!!!!!

  6. Am fost internată cu covid-19 stare severă am murit și apoi am înviat , totul este în aer și totul depinde de imunitatea fiecărui individ. Eu am avut probleme cu plămânii vreo doi ani , fiecare medic are o teorie i-ar practica este la omul bonlav.

    • madam, tu vorbesti de boala pe care o luasesi, care este altceva decat transmiterea. O caisa nu este un cutit. Asa ca argumentul tau este invalid si ca atare de aruncat la gunoi.

  7. Comentam, comentam, si nu facem nimic,ar trebui sa iesim si sa-i dam jos pe ordinarii astia care s-au umplut de bani, nu vedeti ca totul a iesit la iveala????

  8. Curaj oameni cu Creier nealterat!!!! Duceti mesajul vostru mai departe, mai departe, peste granite pana la SUA si Organizatia mondiala a sanatatii(din 2020 au dovedit ca Sanatatea NU e grija lor), faceti tot ce puteti colectiv si individual , ca sa asigurati citirea mesajului vostru peste granite , cereti presa libera de cenzura pentru ca ziarele sa accepte astfel de invataminte fara a fi sanctionate (Austria poate a invatat deja) dar restul??? Nu, ca opriti! Tarile ‘cu capete destepte’ NU AUD glasul vostru, succes si multumiri ca impartasiti adevarul!

    • Vad ca toti sunte-ti experti si sunteti impotriva vaccinului .
      1- Pina acum in RO au murit 29000 de oameni si vreau sa inteb daca era disponibil vaccinul pina acum ctiti oameni ar fi murit expertilor ???
      2- In Israel pina acum s-au vaccinat aproape 70% si s-a renuntat la masca aproape peste tot si intreb ” expertii ” care sunt impotrva vaccinului : israeliti sunt chiar asa de prosti iar
      romanasii care sunt iimpotriva sunt desteptii lumii ?
      3 – Daca asa de greu se poate molipsi cu covid 19 cum a fost posibi sa se molipseasca si sa moara 29000 de oamei ? S-au pupat cu chinejii ?

      • De unde aveți cifra de 29 mii de morți de COVID ?
        Comunicati-ne , vă rog, cine spune acest „adevăr”
        De unde știți cifra de vaccinați din Israel ?
        Știți doar ce vi se spune .
        Asta nu înseamnă că este adevărat.
        Vă recomand să ascultați declarațiile doctorilor care au tratat bolnavi cu COVID,.
        Este un virusolog belgian de renume mondial Geert Vanden Bossche pe care ar fi bine să-l audiați că sa înțelegeți in primul rând ce înseamnă” vaccin” și când și în ce scop e bine sa fie făcut.
        Pentru ce vaccin vi s-a mai cerut să semnați că sunteți răspunzător de efectele secundare care pot apărea ?

        • DOMNULE DESTEPT, MIE PERSONAL MI AU MURIT 3 PERSOANE APROPIATE SI AM AUZIT DE INCĂ CATEVA ZECI DE LA CUNOSCUTI…PLUS CĂ AM SI AVUT VIRUSUL …AŞA CĂ NU E DE GLUMĂ, SCAPĂ CINE E REZISTENT….SI CE AM OBSERVAT, MOR MAI MULTI BĂRBATI DECAT FEMEI…DE CE OARE_?

      • Repeți ca papagalul ceea ce ti-au spus alții, omule. Fii sceptic, nu înghiți gulgutele altora, asculta-i si pe unii si pe alții.
        Dar întreabă-te macar de ce nu se concentrează pe TRATAMENT si insista obsesiv pe asa zisul vaccin (terapie genetică experimentală).
        Toată povestea miroase rău!

      • Păi nu înțelegi ca nu au murit de cov . Cred ca f putini. Au murit de gripa si de alte boli. In alti ani mureau mult mai multi. Problema e ca nu se da voie la autopsii pt a nu se afla adevarul. Se primesc bani frumosi din exterior în funcție de nr morților de cov.

      • jura-te cu mana pe inima ca cei 29000 au murit de covid,tu cel mai destept dintre destepti

      • Lasă, dracului, televizorul, mai uită-te și tu la altceva, poate un film sau măcar la desene animate, că citezi numai tâmpeniile de pe canalele „oficiale”…

      • Acesti 29000 de morți împărțirii interfoane de cancer netratati, infarturi,accidente rutiere,gripe,și câte boli de ficat ,rinichi care nu au fost tratate .Apoi care a apelat la medici din alte probleme și au ajuns în spital a fost tratat cu moartea. Deci de covid rămân putini…..asa ca asta e politica.Orice boala trebuie tratata de medici nu politic.

  9. Mama mea a murit de covid. 2 luni nu a iesit din casa.( decat ulterior la spital, de unde nu s-a mai intors). A venit o matusa si i-a lasat repede ceva alimente. A mai vorbit putin cu un vecin pe scara blocului. ( si nu au stat nas in nas si nici nu s-au pupat). De unde a luat virusul daca nu de pe suprafete? A ajuns in stare grava la spital cu plamanii afectati 75%. Ea neavand probleme cu plamanii inainte. Deci toti cei care spun ca virusul nu se ia asa usor, sa imi spuna de unde a luat mama acest virus. Deci mama fiind o persoana nedeplasabila a luat covid si i-a fost fatal. Eu am avut covid(locuiesc la mii de km departare de mama) si am avut doar o durere de cap care a trecut cu paracetamol. In schimb eu am iesit din casa si lucrand in domeniul medical este posibil sa fi avut contact si cu persoane infectate. Deci cine, ce, cum si de unde se ia virusul?

  10. Sunt de cateva zile in Olanda si nimeni nu poarta masca pe stradă, numai cand intră în magazin. Nepotii mei au fost la sc mai tot anul, cu exceptia lunii din preajma sarbatorilor de iarnă. Au fost plecati la bunici de Pastele catolic, au facut testul si sunt ok.

  11. Bună dimineața,
    Nu înțeleg de ce nu se gândește nimeni la cifrele de la …Direcția Națională de Statistică……citi oameni au murit într-un an … să alegem…2015…..cînd nu exista COVID.. exista o gripa trecătoare….oare chiar trebuie sa „înghițim” tot ceea ce ne servesc altii

  12. Si atunci copii de ce nu merg la școală?? Ca e singurul „spatiu inchis si neaerisit”?! Scolile sunt inchise de un an de zile, timp in care virusul s-a plimbat in voie, deci nu copiii noștri sunt cei care au transmis boala asta, ba mai mult de atat as putea spune ca eu am adus in casa mea acest virus, in urma unui tratament care l-am facut in spital, timp in care copiii mei nu ieseau nici din casa si doar eu am fost confirmata pozitiv la test, restul fam nu au avut nimic, iar in acest timp nu am stat cu dezinfectantul in mână si le-am gatit fara mască

  13. Unii fac forme mai usoare ale bolii, altii forme mai grave, iar unora le este fatala. Ideea e ca virusul exista si se ia cand te astepti mai Nu exista ca nu se ia de pe suprafete !

  14. O stiu pe dr.OANA SECARĂ, am ascultat-o 40 minute intr-o seara,sunt 100% de acord si o admir pentru curaj!Cei care „conduc” asa sunt ei ,niște nemernici!Cei mai vinovați sunt medicii care le-a ținut isonul la această mascaradă ! Unii au luat mulți bani,altora le-a convenit convenit sa nu mai facă nimic, multora le-a fost frica !De boli cronice au murit de cel puțin 10 ori mai mulți oameni!Niste criminali ,puteau să se unească împotriva acestei porcarii!!!

  15. Nu Este adevarat ca in Austria nu se poarta masca. Ceea ce Este scris despre sofferii din parcare in Austria Este in totalitate falsa 😅😅😅.

  16. „iar la austrieci doar oamenii bolnavi poartă mască” …eu cred ca voi aia de la „pix”, sunteti mai bolnavi decat bolnavul de rand, care nu ajunge din cauza voastra intr-un rahat de spital…sa isi trateze nici macar o conjuctivita …

    in austria, TOATA LUMEA POARTA MASCA: si sanatosii, si bolnavii, si copii, SI VACCINATII !!
    Vaccinul meu insa, il donez cui il, vrea, …! bagati-va in fund acest articol, sunteti si voi ridiculosi ! peste tot doar minciuna…si tampenie! ori ca ii cotesti pe cei pro covid, ori pe cei contra covid….toti bateti campii PE BANII NOSTRI !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger