AcasăCORONAVIRUSMedicii aruncă în aer pandemia. Covidul a ucis sub 300 de români

Medicii aruncă în aer pandemia. Covidul a ucis sub 300 de români

Scandalul devenit acum politic și iscat pe tema ascunderii unui număr mai mare de morți Covid este doar o perdea de fum și o diversiune penibilă. Bomba din spatele raportării cifrelor este cu totul alta. Aceea că medicii au refuzat să declare morții din alte cauze ca fiind decese Covid, rezultând, astfel, o cifră de sub 300 de pierderi cauzate de noul SARS-Cov-2.

Bâlbâielile și absența unui sens al raportărilor deceselor Covid, date publicității de ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, au o explicație cât se poate de pertinentă. Nimeni nu a înțeles care este problema și de ce cifrele diferă, după tot scandalul politic care acuza ascunderea numărului real al morților, care ar fi fost, vezi Doamne, mai mare cu câteva mii. În fapt, dacă citești raportul prezentat de ministrul Ioana Mihăilă, o înșiruire de date contradictorii și explicații aiuristice, este clar că nu ai cum să înțelegi nimic.

Singurele cifre, mascate, cumva, de alte cifre, fără nicio relevanță sau legătură, sunt cele ale deceselor cu diagnostic secundar Covid și cele ale deceselor cu diagnostic principal Covid. Iar acestea arată că, pe tot parcursul anului 2020, doar 227 de români au decedat din cauza Covid, restul, de 25.875, au avut ca diagnostic secundar Covid. Ce înseamnă acest lucru? Că oamenii au murit din cauza altor boli, dar că, în subsidiar, au fost depistați pozitiv la testul Covid. În informările oficiale zilnice despre Covid din primele luni ale pandemiei, postate pe site-urile Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Sănătății, apăreau decesele detaliate cu vârsta persoanei decedate și, mai ales, bolile de care aceasta suferea. Aflam atunci, cu stupoare, că oameni care sufereau de boli grave în stadii terminale, cu cancere avansate, insuficiență renală, cu atacuri vasculare cerebrale și boli grave de inimă mureau, subit, de Covid. Mustrându-i conștiința, unii medici și-au asumat atunci să treacă în paranteză, la unii decedați Covid, că adevărata cauză a morții era atacul vascular cerebral sau infarctul. Toate aceste detalieri ale deceselor au dispărut însă de pe site-urile oficiale, odată cu schimbarea sistemului de raportare a deceselor, care a devenit doar o cifră seacă.

Eroii din spatele raportărilor

În ultimul an, am criticat destul de dur lipsa de reacție a medicilor în fața exagerărilor autorităților. Acum însă înțeleg că au ales să lupte tăcut, contrazicând isteria generală prin cifre. Deși legea lui Nelu Tătaru le impunea clar să declare deces Covid orice testat pozitiv, indiferent de adevărata cauză a morții, medicii au sfidat această absurditate în raportări. ”Din martie până în septembrie 2020 am avut 100 de decese așa-zise Covid, iar din acestea, după părerea mea circa 40 erau cu pneumonie Covid, iar la celelalte nu Covid-ul a fost factorul determinant. Protocolul de declarare a deceselor mi s-a părut greșit, iar unii pot fi tentați să scrie la punctul 1 Covid și la punctul 2 cancer, deși era invers. Este adevărat că poți să ai un pacient la care Covid să producă tulburări de coagulare care acționează pe organele vitale și asta contribuie, într-adevăr, la deces. Însă medicii noștri, după ce au văzut cam cum decurg lucrurile, nu s-au mai raportat la legislația asta care spune că trebuie să treacă mai întâi Covid și apoi afecțiunea de bază, mai profundă, și au început să le pună invers, așa cum făceau și înainte de pandemie. Și atunci când Covid este la punctul doi nu mai apare ca decedat Covid în platforma de raportare. Medicilor le-a trebuit un pic de timp ca să prindă curaj și să nu se teamă că vine cineva din Ministerul Sănătății și să le spună că nu au respectat legislația”, ne-a declarat dr.Oana Mihaela Secară, medic primar al Spitalului Municipal „Sfântul Ierarh dr. Luca” Onești (suport Covid).

Peste 6.000 de decese, la suspecți Covid

Potrivit ministrului Sănătății, Ioana Mihăilă, din datele raportate de spitale către INSP – Centrul Național de Statistică și Informatică în Sănătate Publică, pentru anul calendaristic 2020 s-a raport un număr de 26.106 decese, dintre care 227 decese cu diagnostic principal Covid-19 (1 %) și, respectiv, 25.875 decese cu diagnostic secundar de Covid (99%), raportările provenind de la 284 spitale. Totodată, dintre decesele cu diagnostic principal de Covid, 225 sunt raportate de Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș și 2 de Spitalul Colentina București. Din cele 25.879 decesele cu diagnostic secundar de Covid, 6.181 decese (24%) au diagnostic secundar deces suspect Covid.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
24.008 afisari

19 COMENTARII

  1. sa recunoasca si faptul ca suspectii de covid i au bagat pe protocol si in loc sa fie traati pt bolile lor i au legat si intubat obligati asa cum s a vazut la sibiu!!!!!!!!!!!!asta e realitatea iar cei care centralizau nu mai erau in stare sa scrie care erau bolnavi si care doar suspecti!!!!!!!!!

  2. Doctorii lui Arafat au facut macel, au lasat sa moara oameni, i-au abandonat si incuiat ca pe niste vite, i-au separat total de familii, i-au lasat sa moara legati, insetati, singuri si abandonati. Adrian Streinu Cercel, Rafila, Mahler, Arafat au vrut morti la numar, nu pacienti vindecati. Criminalii in halate albe trebuie adusi in fata justitiei si pedepsiti, dezonorati. Nu au fost erai din linia intai, ci pupincuristii din linia intai cu presa care si-a vandut constiinta. DUMNEZEU NU RAMANE DATOR. SCAPA EI DE JUSTITIE, LE IA DUMNEZEU CEEA CE AU CEL MAI SCUMP PE LUME: o mama, un copil, sanatatea, bucuria vietii…TOTI AVEM UN PRET AL CADERII!

  3. Ii ajuta presa vanduta si ticalosita.Astia sunt tumora canceroasa de pe trupul Romaniei.Lasi,parsivi ,tradatori,vaduti,ticalosi.Stima pentru putinele exceptii intre care si autoarea acestui articol.

  4. Sunt tot Kostea Sugiuk Tiraspol , mi-a explodat in mufa o STICLA CU BENZINA SI CARPA cand am aprins chibritul .

  5. Sa dea Bunul Dumnezeu ca adevarul sa iasa la iveala iar criminalii din linia intai sa raspunda de crimele comise.
    Tineti minte stimati criminali din lina intai: nu veti putea sa fiti fericiti sau sa realizati ceva in viata bazat pe crima.

  6. Dacă nu erau infectați cu covid cea mai mare parte din decedați ar mai fi trăit cu acele boli mult timp . Covidul le-a grăbit moartea deci au decedat mult mai mulți oameni din cauza covid nu numai 227 , care au avut diagnostic principal covid.

  7. Inca o dovada a mascaradei,mascarada a carei scop principal este uciderea oamenilor prin vaccinare.

    Acest asa zis vaccin este creat pentru exterminare;cativa vor muri imediat,unii la cateva ore,zile,saptamani,luni;unii de avc (atac vascular cerebral),ima (infarct miocardic acut),altii de tromboza;insa cei mai multi vor muri la cativa ani dupa injectarea ,,salvatorului”,vor muri rapusi de cancere galopante si boli autoimnune.

    Nu trebuie sa ma credeti pe mine cei ce v ati vaccinat si cei ce urmeaza sa va vaccinati,veti vedea singuri!nasol este ca atunci nu veti mai putea face nimic!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Caz înspăimântător în București! Femeie reținută după ce şi-a înjunghiat de două ori soţul, la un interval de mai multe ore

Caz șocant în București! O femeie a fost reţinută, sub acuzaţia de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor, după ce şi-a înjunghiat...

Momente de groază, la înălțime. Pasagerii unui telescaun, surprinși de rafale foarte puternice de vânt – VIDEO

Mai multe persoane au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita niciodată. Sau, cel puțin, nu prea curând.Au fost...
proger