AcasăCORONAVIRUSMedic român: "În fiecare săptămână dispare o comună, din cauza deceselor de...

Medic român: „În fiecare săptămână dispare o comună, din cauza deceselor de COVID”

viceprimar batut

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, se declară afectat de numărul ridicat al deceselor săptămânale din România. Aceasta apreciază că dacă vom continua în acest ritm, în fiecare săptămână dispare o comună din România.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 15.239 noi cazuri de coronavirus, dintre care 236 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. De asemenea, media săptămânală a deceselor de Covid în România se ridică la 2.000.

Profesorul, afectat de numărul deceselor din România

„Mă afectează foarte tare cele 2.000 de decese care sunt săptămânal. Dacă o să avem 23 de săptămâni cu 15 mii de cazuri, va fi o problemă pentru că sistemul medical va fi afectat, iar pacienții nu au unde să meargă, a spus profesorul Alexandru Rafila, sâmbăta, la România TV.

Acesta a vorbit și despre lipsa medicamentelor de tratare a covidului, care nu pot fi găsite în farmacii, decât în cele cu circuit închis din spitale.

Profesorul Rafila a precizat că nu are ”nicio explicație de ce Cseke Attila (ministrul interimar al Sănătăţii, n.r.) nu aprobă medicamentele. Medicii de familia nu pot să prescrie pentru că nu există în farmacii, sunt doar în cele cu circuit închis din spitale. Lucrurile acestea trebuiau pregătite de multă vreme. În fiecare săptămână dispare o comună din România din cauza deceselor COVID”, a mai spus Alexandru Rafila.

author avatar
Alina Costache