AcasăCORONAVIRUSMedic român: ”Cei care au anticorpi anti-proteina spike sunt deja imuni”

Medic român: ”Cei care au anticorpi anti-proteina spike sunt deja imuni”

Orice titru de anticorpi peste 0,8 arată trecerea prin boală

Existența anticorpilor anti proteină spike, peste valoarea minimă de 0,8, atestă trecerea prin boală și, implicit, dobândirea unei imunități puternice, ne spune dr. Oana Mihaela Secară. Aceasta susține că oamenii care au anticorpi nu ar trebui să se vaccineze, deoarece nu vor face o formă gravă de Covid, ceea ce înseamnă că s-a îndeplinit același scop ca al vaccinului.

O bună parte a populației României a trecut deja prin boală, unele studii arătând chiar un procent de 70%, ceea ce înseamnă că și-au dobândit imunitatea. Medicii spun că nu cunosc cazuri de persoane care au trecut prin boală și s-au reinfectat care să fi necesitat spitalizare, semn că aceștia au fost ori asimptomatici, ori au făcut forme foarte ușoare.

”Sunt foarte puțini cei reinfectați și, cel puțin la noi în spital, nu am avut nici măcar un singur caz de persoană reinfectată care să se interneze. Iar în general ceea ce se întâmplă într-un județ se cam întâmplă și în celelalte. Eu m-am infectat, dar nu știu când. Mi-am făcut testul de anticorpi anti-proteina spike și am destui. Cei care au acești anticorpi specifici înseamnă că s-au întâlnit cu virusul și organismul a reacționat și și-a format un răspuns, și celular și umoral. În mod normal și corect ar trebui ca toată populația să fie testată și să se vadă dacă a fost expusă la virus, prin testul de anticorpi anti-proteina spike, pentru că există persoane care au trecut prin boală fără să știe și care au avut un răspuns imunitar complex, celular și umoral. În momentul în care suntem convinși că persoana respectivă a avut expunere la virus, a trecut fără niciun fel de simptom, fără să se testeze, fără să știe și are titru de anticorpi, atunci înseamnă că a dezvoltat un răspuns imun și nu ar mai trebui să fie condiționată niciodată de nimic”, ne-a declarat dr. Oana Mihaela Secară, director medical al Spitalului suport Covid Onești.

Medicul mai spune că, deoarece organismul va recunoaște întotdeauna virusul, chiar dacă el se schimbă foarte mult, nicio altă metodă, cum ar fi vaccinul de exemplu, nu va avea eficiența imunității naturale.

Cei care au trecut prin boală trebuie lăsați în pace

Cele mai protejate și care nu ar trebui să mai aibă nicio restricție pentru a preveni formele grave de boală sunt persoanele care au trecut prin boală, susține dr. Oana Mihaela Secară.

”Singura aserțiune care a rămas corectă acum, în ceea ce privește vaccinul, este că, într-adevăr, am avut mai puțini vaccinați care au făcut o formă gravă de boală și care au decedat, cam 10%. Și atunci, dacă noi gândim din punct de vedere medical și nu din alte puncte de vedere, vom realiza că cei care au un titru de anticorpi au un răspuns imun deja format, unul complet și au o probabilitate spre zero de a face o formă gravă de Cavid. Și trebuie să-i lăsăm în pace pentru totdeauna cu vaccinul”, ne-a precizat dr. Oana Mihaela Secară. Acesta arată că fiecare analizor are o marjă, iar limita minimă a anticorpilor este pusă pentru că specificitatea și sensibilitatea testului necesită această limită ca să fii sigur că ceea ce ai determinat este corect.

”Dacă ești peste minim, chiar dacă din punct de vedere cantitativ nu este relevant ca titru, deja arată că ai avut expunere la virus și, dacă ai avut această expunere, organismul îl va recunoaște întotdeauna. Cea mai importantă aici este memoria, atât a celulelor care formează anticorpi, cât și a limfocitelor T, care țin de imunitatea celulară, pentru că memoria nu dispare niciodată. Persoana care a fost o dată infectată poate să se reinfecteze, poate să transmită, dar nu va face forme grave, decât dacă este imunocompromisă sau foarte tarată din punct de vedere al bolilor”, a mai afirmat dr. Oana Mihaela Secară.

Mai protejați decât vaccinații

În general, analizorul pentru anticorpii anti-proteina spike pornește de la 0,8 UI/ ml și tot ce este peste această valoare arată că persoana a fost expusă la virus și are un răspuns imun format, spun medicii. ”Cei care au imunitate celulară sau arată prin imunitatea umorală că au fost expuși la virus, sunt mult, mult mai protejați decât vaccinații. Nici un vaccin contra unui virus ARN versatil nu va ține pasul cu variantele, așa cum ține pasul imunitatea naturală, care acționează încrucișat. Nu exista nicio noțiune de certificat verde pentru ei. Cheia eliminării certificatului verde este în recunoașterea adevărului despre imunitatea naturală și oferirea posibilității de testare în acest sens”, ne-a mai declarat dr. Oana Mihaela Secară, director medical al Spitalului suport Covid Onești.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
145.651 afisari

78 COMENTARII

  1. La logica lor…”tratamentul” e…vaccinarea.
    La nivel stiintific, vaccinarea e doar profilaxie.
    Atat de disperati sunt cu vaccinarea, incat nu si pun intrebarea:.cine aduce omicronu’ in tara daca cei nevaccinati nu au voie sa calatoreasca?
    Atat de disperati dupa profit sunt, incat nu si au pus niciodata intrebarea care sunt mecanismele imunologice/ citologice ale celor care NU fac boala?
    Ce ii protejeaza?

    • Da, asa am simtit si noi, chiar si fara cunostiinte medicale, ca fiind vorba de un virus respirator, virusi care sunt prezenti permanent, atacand mai usor sau mai puternic, depinde de organismul fiecaruia, vaccinul putea fi o optiune a fiecaruia, dar nu sa fim fortati.
      De mica imi aminteam ca in fiecare an auzeam de la cei mai in varsta: a murit X sau Y , l-a luat gripa, ori viroza respiratorie, ori o viroza pulmonara. Si acum, dintr-o data s-au decis sa faca mai mult statistica, mai putin medicina. Cu ce se compara, daca nici macar autopsii nu s-au facut?
      Probabil a fost un virus respirator mai urat, dar de acolo pana la pandemie, mie mi s-a parut a fi un drum destul de lung.
      Dar viitorul va dezvalui poate mai multe, medicii vor avea sa speram mai multe de spus si mai stiintific. Noi ramanem doar cu intuitia si logica noastra.

      • Și eu subscriu ,și o felicit pe d-na dr.ptr.curaj și profesionalism.Întâmplător ,am trei rude ,de 50,75,83 ani tratați in acel spital cu covid și sunt bine.Respect !

        • S-au făcut doar 5 autopsii. Au fost făcute în scop științific la spitalul Colentina. Nu au fost verificate prin autopsii cauzele deceselor celor diagnosticați cu COVID-19. S-au mai făcut autopsii, dar au fost autopsii medico-legale atunci când rudele decedaților au făcut plângere la parchet. Atunci medicii au fost forțați să facă autopsiile. Dar nu s-au făcut la spital ci la Institutul medico-legal. Altfel autopsiile în cazurile de Covid-19 sunt interzise.

        • Eu si sotia nevaccinati dar testati, am calatorit cu avionul, dus intors 24 de ore impreuna cu 1500 de persoane.Cursa transatlantica, iar surpriza avenit la Madrid cand au fost intorsi in tara persoanele vaccinate care erau pozitive.Am facut 3 teste la dus si 3 la intoarcere, rapid si rt pcr!

    • Nu îşi pun astfel de întrebari, pt ca e inutil pt ei, atâta timp cat e clar că vaccinarea nu e în scopul sanatatii! E despre altceva,..şi e de mirare că mai cautati logica în actiunile guvernanților legat de acest subiect!☹

    • Au murit „decat” 57.000 de romani infectati cu Covid-19 si voi inca aberati cu tot felul de scenarii penibile. Si tot voi va suparati cand sunteti numiti cretinii Europei…

  2. !! Atentie !! – Diavolii austroloci de la Banca Raiffeisen incep experimentul scoaterii banilor cash ! Pas cu Pas – intai la ghisee , apoi si din bacomate . Intregul sistem bancar isi pregateste strategia pentru instaurarea Gulagului satanic 666 si vor actiona in functie de reactia romanilor la acest experiment ! Scoateti-va IMEDIAT toate depozitele si inchideti conturile indiferent de penalizarile contractuale pentru ca va puteti trezi cu banii blocati sau pierduti , mai ales in cazul declansarii unui razboi !

    https://adevarul.ro/economie/bani/una-cele-mai-mari-banci-romania-renunta-complet-tranzactiile-numerar-scosi-banii-cont-document-1_61ac66b75163ec4271409318/index.html

  3. ce spune dr , Mihaela Secara stiu toti doctorii , dar banul luat pentru omerta ii fac sa taca . sincere felicitari dnei doctor , in primul rand pentru caracter si curaj . da ! am ajuns sa denumim curaj sa spui un adevar simplu !

  4. Cum sa fie mai protejati decat vaccinatii,cand boala asta lasa sechele grave in organism,cam toate organele,inclusiv creierul sunt afectate ??Asta e o alta spevialista de-a lui sosoaka!!?CE VACCINAT ARE PLAMANII ,CREIERUL MICSORAT SI INIMA FACUTE PRAF SI OBOSESTE LA PRIMA SCARA URCATA,DNA SOSOAKA 2?? Orice boala contagioasa lasa urme grave in corp,asta o stie orice medic de buna credinta,evident,nu sosocii care servesc interesele Chinei,tara raspunzatoare de declansarea pandemiei SARSCov2 !!

    • intreaba-i pe cei care au murit cu 3 doze de vaccin , cum sint plamanii , creierul si inima ! du-te dupa matzu , powell si altii si convinge-te !

    • Lia, ce spune Doamna Doctor e o chestie de medicina elementara pe care ea o constata si in practica. Cred ca ai stat prea mult la televizor si ai ajuns sa te infectezi cu virusul credulitatii si al propagandei. Nu toti cei care spun ca sunt ideilor guvernului sunt sosoci! In concluzie: dormi ca guvernul/oms-ul/csu-ul/arahatii vegheaza! Sa nu patesti ca si dupa: FNI-ul vegheaza!

        • Ma scuzati ca intervin cu explicatie cat de cat apropiata de a D-nei doctor…tata a fost testat positiv in Iunie 2020 are o gramada de boli printre care paralizat total pe partea stanga din 2002 si cu mari probleme de circulatie sanguina. A avut virusul si a fost asimptomatic ,dupa care mama a avut si ea un an mai tarziu adica Septembrie 2021 dar ea a avut o forma severa care a durat circa 3 saptamani dar a supravietuit…in astea 3saptamani mama a avut grija de tata zilnic pentru ca acesta este paralizat dar tata desi a intrat in contact zilnic cu virusul de la mama nu a facut boala din nou asta la mai bine de 1 an de cand facuse el boala si a fost asimptomatic.
          Joaco pasta bobitza…Deci clar daca ai facut boala esti imun pe viata!!!

          • Ai dreptate!
            Şi acesta este adevărul!
            Dar.când văd pe unii ce vorbesc ,că imunitatea naturală durează 6 luni,mă enervez.
            Deşi oricine ar trebui să ştie că această memorie celulară este pe viață.

    • O boala poate sa lase acele urme sau nu, in functie de cat de grava a fost manifestarea bolii la pacientul respectiv. Insa o boala contagioasa chiar daca a fost asimptomatica lasa si o alta urma, aceea a imunizarii pe viitor la boala respectiva.

    • Vaccinatii sunt protejati TEMPORAR , cei ce au facut boala sunt protejati cvasi- permanent , leziunile datorate infectarii sunt reversbile aproape in totalitate , cele datorate vaccinarii sunt greu sau deloc reversibile .

    • Recunosc stilul. Doamna provine de pe siturile guvernamentale RO Vaccinare si PRO Vaccinare, situri cenzurate la sânge. Orice parere opusă doctrinei oficiale dispare in ceața. Fără nici un avertisment persoana în cauză pierde dreptul de a comenta iar comentariile deja publicate sunt unpublished. Imediat un politruc lansează ideea că persoană a comentat si a fugit pentru ca nu este capabilă să reziste la o discuție. Ploaie de invective. Administratorul, moderatorii, pe scurt echipa anonimă. Organizare și proceduri comparabile cu cele guvernamentale.
      Atâta timp cât nu sunteți capabili sa va susțineti doctrina într-o discuție civilizată de ce vă mai pierdeți timpul? Încercați să vă evacuați frustrările?

    • Ai invatat tu la scoala de maturatori profesionisti? Sau ai si tu studii medicale precum doctorul din articol? Cum va mai rabda Pamantul, nu stiu…

    • Doamna Lia… Nu mai bine va injectați dumneavoastră și dozele noastre. Dozele celor care au trecut prin boala și nu vor sa se vaccineze cu acest ser experimental. Eu personal va dau cu cea mai mare placere dozele mele 🤣🤣🤣

    • Dacă ai ave habar de medicină ai ști valoarea anticorpilor naturali, dar find șoacă vezi șoșoacă în loc de realitate.

    • De unde informatiile astea cataclismice? mai lasati Tv si bucurati-va de viata! Va spune o persoana recuperata dupa mai multe boli contagioase fara a ramane cu sechele 😅(oreion, pojar, varicela, covid-19). Daca v-ati vaccinat, foarte bine! sunteti protejata, acum linistiti-va!

    • Înainte de a jigni acest medic care gândește și are curaj ss își expună constatările, ar trebui sa înțelegeți ca doamna nu îndeamnă sa nu faceți vaccin și sa așteptați sa va îmbolnăviți pentru a dobândi imunitate. Dumneaei constata ca noi, cei care am fost bolnavi înainte de a avea posibilitatea de a ne vaccina, avem încă muuuulti anticorpi anti proteina Spike, o spun ca urmare a efectuării unui număr de 6 teste in 12 luni după ce am avut o forma medie a bolii. Titrul meu de anticorpi este mai mare decât al soțului care s-a vaccinat acum șase luni. El are certificat verde și “beneficiază” de toate “drepturile” celor ascultători. Eu am anticorpi mai mulți, nu m-am vaccinat întrucât nu înțeleg necesitatea reala in aceasta situație și ca urmare trebuie sa suport consecințele celor supărați ca Dvs și ale măsurilor fără nicio logica ale autorităților.
      Super , nu?

    • Macar nu trage frana de mana ! Daca ai trecut prin boala primesti certificat verde . De ce ? Pentru ca acel individ a capatat imunitate naturala !

    • Nu ai inteles nimic din articol. Esti pornita sa scrii inainte de a citi si a intelege. IMUNITATEA NATURALA protejeaza mut mai mult decat vaccinul si FARA EFECTE SECUNDARE , fara a umple buzunarele intereselor financiare.

  5. FELICITARI DOAMNEI DOCTOR !!!
    PENTRU RESTUL NEMERNICILOR CARE PROMOVEAZA VAXX , STICLA SI BENZINA CARPA SI CHIBRIT !!!!

  6. Felicitari doamnei doctor – un exemplu de urmat de cat mai multi doctori – cei care-si respecta juramantul depus ! Ceilalti nu mai sunt doctori – si-au pierdut aceasta calitate in momentul cand au ales banul si alte avantaje – au devenit doar niste mercenari vanduti !
    Doamnei Lia : aveti dreptate, dar doar in ce priveste – Aveti creierul „ars” !

  7. Gresit, la ProTv au dat o stire acum cateva luni ca in barbat tanar s a reinfectat, nu era vaccinat si a si decedat, iar cu noua varianta care a aparut de 2 saptamani s au facut deja studii si se pare ca se imbolnavesc in special cei care au trecut prin boala, aceasi televizoune.

  8. Pe bune, la pro tv. Asta este un institut de cercetare controlat si verificat la sânge sa nu scoată știri false si informații inutile 😬. Vizionare plăcută!

  9. Eu și soțul ne-am reinfectat a 2-a oară in decurs de un an și o luna , nu suntem vaccinați și nici antivaxx , ba chiar am vrut sa o facem vara trecută , dar soarta a fost sa plângă fetița după noi și nu am mai reușit sa ajungem de atunci ! Acum așa tare ma bucur ca am dobândit aceasta imunitate naturală și vreau sa va spun ca cea de a doua infectare a fost ușoară ( ca o răceala , ceva mai lunguta )!

  10. Si eu am trecut prin boala, nu a fost usor dar nici atat de grav cum se sugereaza. Am stat acasa, autoizolata, nu am fost testata si recunoscuta, din motive pe care nu le mai discut. Am facut teste de anticorpi la 3 si 6 luni, care dovedesc faptul ca, am avut boala! Ultimul rezultat”520,00BAU/mL”,care reprezinta mai mult de 33,8 procente! As dori sa fim recunoscuti, sa nu ni se mai ceara vaccinarea, sa primim si noi un certificat verde! La fel ca cei vaccinati, care, se pot reinfecta si transmite boala, ca oricare alta persoana!

  11. dupa cum vedeti nimeni nu mai spune nimic de China sau de India….comparativ cu noi , ca numar de locuitori, ei ar trebui sa aiba cate 1000000 de infectari pe zi….dar uite ca ei au reusit sa stopeze cumva virusul…. nimeni din preamarita UE nu e interesata sa se stie cum au reusit ei asta….

    • Ai fost expus la virus, trecut prin boala cu certitudine. Repeta testul si vei vedea crestere (expus cu 14-20 de zile in urma) sau scadere (de mult timp ai fost expus la virus si imunitatea incet scade dar nu dispare prea curand). Daca iar incepe sa creasca inseamna ca ai fost expus din nou, trecut prin boala si reimunizat natural. Nu pot sa-ti spun sa nu te mai protejezi, dar, personal cred ca tocmai expunerea te face mai puternic la boli. Fa sport, alimentatie sanatoasa si nu te mai stresa. Sarbatori fericite.

  12. PT ANONIM …….inseamna ca aveti un titru destul de mic de anticorpi din clasa M(cei mai importanti)dar in buletinul de analiza se specifica ani spike (in cazul vaccinului)s-au si ant genom+spike(in cazurile de dupa boala) titruri mari de anticorpi sunt la 900 (dupa vaccinare)

    • Puteti sa-mi raspundeti si mie, va rog? Cand ai mai putin de 0,8 ce inseamna? Acest putin de unde vine? Din boala sau toti avem valori minime? La mine IgM proteina spike si nucleocapsidica 0,54; Ig/G proteina spike si nucleocapsidica-0,39.

  13. Nu îşi pun astfel de întrebari, pt ca e inutil pt ei, atâta timp cat e clar că vaccinarea nu e în scopul sanatatii! E despre altceva,..şi e de mirare că mai cautati logica în actiunile guvernanților legat de acest subiect!☹

  14. Doamna Doctor îmi scot pălăria în fața Dumneavoastră. Poate reușiți să depuneți și un memoriu la Parlament și la Guvernul României să înțeleagă așa zisii specialiști, se știu ei care, realitatea despre aceasta viroza și cum stau lucrurile în cazul vaccinului genetic. Imunitatea câștigată în mod natural in fata virusului nu poate fi înlocuită de nicio pastila sau vaccin creat artificial. Bravo și felicitări pentru articolul unui medic adevărat!

  15. Buna seara ! Adreseaz și eu o întrebare dacă poate cineva să-mi răspundă a-și aprecia, eu fica și soțul am trecut prin boala dar ne-am și vaccinat ma interesează dacă dobândim acum anticorpi naturali sau de la vaccin ca numai știu ce sa înțeleg ,multumesc anticipat

    • trebuia sa verificati inainte de vaccinare, dar acum ce mai conteaza din ce sursa. aveti si aveti… cand va vine iar randul , daca nu va potoliti, verificati din nou

    • Nu exista anticorpi naturali si anticorpi artificali, nu mai puneti botul la toate aberatiile din fituica asta. Aveti anticopri, este suficient. Cel mai probabil nu veti avea nicio problema cu Covid-19 in viitorul apropiat.

  16. O aberatie mai mare nu am citit in viata mea. Dar era de asteptat de la un mare „specialist” la spitalul din Onesti. Pe ce lume traieste tanti asta? 70% dintre romani au trecut prin boala? Nu mai vorbesc de faptul ca si cei care s-au vaccinat, cum este cazul meu si al familiei mele, au anticorpi Spike peste limita minima de 0,8 UI/ ml. Dar asta nu ii spune nimic „specialistei”…

  17. trebuia sa verificati inainte de vaccinare, dar acum ce mai conteaza din ce sursa. aveti si aveti… cand va vine iar randul , daca nu va potoliti, verificati din nou

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger